pondělí 7. listopadu 2011

Píše nám Roman z anglického fóra

Nejprve bych se chtel omluvit, ze nepouzivam interpunkci. Berte to jako prazsky nareci z Disneylandu (neco ve stylu pana Sisy po zglobalizovani) Ja opravdu nemam ceskou klavesnici a pouzivani "shift" a tech jinejch klaves pro me neni. Ja nejsem zadnej geek jako ten kanadskej Tony, co se v tom vyziva. Ale srandicky stranou. 


Administrator ma pravdu, ze novinek je mene. Ale jsou. To hystericke tempo ze zecatku skandalu nemohlo pokracovat do nekonecna (na stesti). Berte muj prispevek jen jako muj pridavek do diskuse, ne jako snahu nekomu radit. Chtel jsem jen vysvetlit, proc jsme udelali zmeny na anglickem foru. 


Situace byla v posledni dobe na starem foru velice hekticka ve spatnem slova smyslu. Par fanatiku delali vsechno pro to, aby znemoznili jakoukoliv normalni platnou diskusi. Krome toho spousta lidi dosahla bodu, kdy se prestali starat o osveceni fanatickych bhaktu, coz byl neuskutecnitelny udel. Povstala myslenka na to, ze by bylo dobre udelat stranku nejenom pro hrdinne bojovani s vetrnymi mlyny ale take pro povzbuzeni a pomoc tem, kteri se bud uz rozhodli a nebo byli na ceste k opusteni cesty lzi, manipulace a kratkozrakeho fanatismu. Par lidi investovalo trochu vic penez a spoustu prace a ten novy projekt zacal. 


Jedna z hlavnich zmen je to ze jenom ti, co maji nejakou email (nemusi tam byt jejich jmeno, hlavne ze skutesne existuje) se mohou zapsat jako cleni a tak se plne ucastnit diskuse. Krome toho jsme vytvorili ruzne zony viditelnosti. Jedna je verejna - zluta (nahoda?), modra je pro technicke veci a taky verejna, a pak jsou dve zony - zelena pro specialni cleny a fialova pro administratory, moderatory a poradce. 


Nova stranka existuje zatim kratce a co vlastne z toho bude poradne nikdo nevi (protoze my si nehrajeme na trikaldarshi - krome jednoho co pise na forum s tim jmenem), ale jedna vec je jasna uz ted. Energie se zmenila a vetsina z nas si mysli, ze k lepsimu. Ti z druhe strany Vltavy se jeste nezacali ucastnit a nam nechybi. Diskuse je vic opravdova, pomalejsi, ale hlubsi nez posilani nekoho slusne do hajzlu. Navic ja vim moc dobre, ze nove novinky jsou na ceste. Jenom to vic trva, spousta veci se uz rekla. Kdyz novinky prijdou, jako napriklad zname video swAmiho kopajiciho karymatku jak starej Panenka z Bohemky, tak se vsichni obranci cesty vyplachnuteho mozku najednou vynori z krovin. Proto tam mame to volne forum. Kdyz neprijdou, zadna ztrata, nikomu nechybi. 


Jestli lide citi, ze stezovani bylo dost, tak to je fajn. Neni treba co dodavat. Na druhe strane ja vam muzu rict ze my mame mnohem vic tech kteri jenom ctou forum a ani se nezapisi nez tech co se ucastni diskusi. Nekteri z nich jsou mozna i ve vasich radach :) A jakozto administrator anglickeho fora a nekdo kdo je venku plne identifikovany, ja dostavam spoustu dopisu od lidi ze vsech koncu sveta o tom, jak jsou stastni, ze maji forum, ne pro psani na nem, ale pro cteni, a ze jim to pomaha. To je to, co nas zavazuje, abychom pokracovali. 


Ja definitivne souhlasim s vasi zmenou pravidel o identifikaci. Nikdo nemusi rict sve jmeno. Clovek si muze vytvorit zadarmo email na googlu, hotmail nebo kdekoliv. Z me zkusenosti na nasem forum ti, kteri nezainvestuji vubec nic do diskuse, ani respekt k tem ostatnim aby tam bylo neco jineho nez "anonymni" budou tezko pokracovat s necim, co ma schopnost vytvorit nejakou hlubsi hodnotu. Tim neminim osocovat kohokoliv na tomto blogu. Pravidla byla volna a lidi vzdycky hledaji cestu nejmensiho odporu, to je normalni. Ted se taky uvidi, co si ti, co tu psali mysli o cele veci. 


No, pane Sisa, uz sem toho nakecal dost a tak vam prozatim preju dobrou noc (ale zpivat ten pomalej cajdak pro vas nebudu). Mejte se vsichni moc dobre. Roman z Dysneylandu
Uživatel Roman k příspěvku Nové pravidlo diskuse dne 6.11.11

P.S. od admin: Ukazuje se, že zdejší diskuse po zavedení nového pravidla označení aspoň mailovým účtem prakticky utichla ... od té doby jen 3 příspěvky. Možná jste se lekli té ztráty anonymity, možná nevíte, že i tak zůstáváte prakticky anonymní ... Já to chápu. I když Roman doporučuje identifikaci, tak v zájmu pokračování toho, co jsme začali, tu diskusi zkusím zase uvolnit. Možná se energie i tady už změnila ... 
Byla by škoda se diskuse vzdát, mnozí máte hodně co říct. A s pekelníky už si nějak poradíme. 
Já tedy zase pouštím volnou diskusi - to zkomolené slovo, co je třeba opsat, snad zvládnete. Věřím, že vy, kteří máte čím přispět, se dobrovolně nějak označíte, aspoň nickem.

1 komentář:

  1. Ajaj, to vypadá bledě, na zámku už se slavilo, že konečně vyšla nějaká motlitba hromadně doporučovaná a vyžádaná hromadným mailem v JDŽ. Už to vypadalo, že autorka blogu se zalekla božských energií Durgy a odpískala to. Ale ejhle, jako vždycky, zase to nevyšlo a špinavá kampaň (jak hodnotí současné provalování utajených informací fanatičtí příznivci kultu JDŽ -FC Maheš fanclub) stále pokračuje. Proč žádná z hromadných JDŽ motliteb nevychází? Asi tušíme proč. Protože vůdce fanklubu swAmi je jen jedním z mnoha oranžových podvodníčků, kteří se za posledních 50 let přiživili na západním zájmu o exotické nauky. Jednoduché.

    OdpovědětVymazat