čtvrtek 24. listopadu 2011

Respekt: Noční život velkého jogína

Tak už i český mainstreamový tisk má článek k našemu tématu!
Scan celého článku v Respektu zde: http://www.beyondorange.org/docs/RespektNovScan.pdf
Online verze (zkrácená, ale ta diskuse (:-)) http://respekt.ihned.cz/z-noveho-cisla/c1-53728310-nocni-zivot-velkeho-jogina
Zdejší diskuse se tudíž dnes přenesla na respekt, kam se ozvali povinnými láskyplnými příspěvky i členové sekty. (:-)))




11 komentářů:

  1. From: Šivova manželka
    Sent: Monday, November 21, 2011 8:23 PM
    To: 'centra jógy'

    Milí organizátoři,
    měli jsme před chvílí nečekaný skype rozhovor se Sv...džím. Odborníci přes media nám doporučili již reakce ztlumit. Vyvolalo by to větší zájem.
    Ptala jsem se na to Sv...džího, souhlasil, abychom teď už napsali jen společnou reakci. Ptala jsem se na myšlenku otevřít webové stránky s pozitivními zkušenostmi. Velmi s tím souhlasil. Bylo dobře, že v redakci dostali
    dopisy s názory z druhé strany, ale teď bychom se měli soustředit na psaní svých zkušeností se Sv...džím, s JDŽ. Zatím mi to posílejte na mou adresu, až bude web hotový, začneme to tam dávat. Byla by to velká pomoc.
    Sv...dží posílá všem mnoho požehnání a lásky. Tento dopis rozešlete, prosím, jen těm, o kterých víte, že jej nezneužijí.
    Nebo jim to přetlumočte. Až bude více času napíši více z obsahu skypu.
    Mějte se hezky a krásné psaní.

    Šivova manželka

    OdpovědětVymazat
  2. Do diskuse za článkem z Respektu se připojil Dr. Solfernus - Hellrider - Anonym - Provokatér, který se zde původně uvedl jako ten, kdo je mimo systém, a tímto způsobem se snažil získat informace, aby je zneužil. Některé jeho bratry a sestry budou možná zajímat jeho vulgární výroky, které nesplnily podmínky tohoto blogu. Odvolává se na to, že byl smazán. Nebylo by možné uvést někde samostatně souhrn jeho dehonestujících výroků a lží jako doklad jeho manipulačních metod?

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Diskuse pod článkem v Respektu se vyvíjela tak nějak zvláštně. Nejdřív vlna odporu a pak najednou nic. Dopis vyvoleným ukazuje, proč. Evokuje to ve mě biblickou knihu Kazatel:

    "Je čas rodit se a čas umírat,
    čas sázet a čas sadbu vytrhat,
    čas zabíjet a čas uzdravovat,
    čas bořit a čas budovat,
    čas plakat a čas se smát,
    čas rmoutit se a čas tancovat,
    čas házet kamení a čas kamení sbírat,
    čas objímat a čas objímání zanechat,
    čas hledat a čas pozbývat,
    čas chovat a čas odmítat,
    čas trhat a čas sešívat,
    čas mlčet a čas povídat,
    čas milovat a čas nenávidět,
    čas boje a čas pokoje."

    Šéfům JDŽ bych chtěl poradit: zkuste nechat lidi, ať se sami rozhodnou, jak se svým časem naloží. Jak se říká v ruštině: "svobódnoje vrémja". Stádní jednání totiž vypadá zbytečně nápadně.

    OdpovědětVymazat
  5. Malá ukázka z citátů Dr. Solferna - Hellridera - Anonyma..."
    "Připadám si zde jako čert v mateřské školce na besídce plné malých dětí , všechny děti v panické hrůze křičí-čert a zmateně pobíhají a dělají si přitom do kalhot a žádné z nich není schopné zarecitovat pěknou souvislou básničku."

    Panu Peterkovi napsal: "Navíc si Vás osobně cením i za to, že vystupujete slušně a bez obalu vyjadřujete své osobní zážitky a pocity ve kterých se kajete z chyb a hlubokého tmářství, z toho, že jste osobně oděn oranžovým hadrem přiváděl mistra k lidem, kteří podle vás potřebují osvícení, bez toho, aniž
    by jste Vy sám na sobě svobodu, osvícení a učení svého mistra v praxi realizoval."
    "Jistě se shodneme na tom, že tak slepě, bezhlavě, tmářsky a otrocky bez špetky vlastní zkušenosti by žádný následovník kohokoli postupovat neměl."
    Témuž: "Vaše postřehy ze života svámijů jsou velmi zajímavým vhledem do duchovní politiky a jsou velmi cenné a zajímavé i pro nezasvěceného člověka."
    Jinému: "...pár let nepoužívejte hliníkové nádobí a vypláchněte mozek..."
    "...vše už jsem částečně osvětlil-zatemnil..."
    "Švábi ven ze svých děr..."

    OdpovědětVymazat
  6. Já myslím, že mazání komentářů není dobré. Když se smaže "něco" a jen pravidelní čtenáři ví co, může kdokoliv blog napadnout, že maže oponenty. Zdá se mi to jako přihrávka na smeč. Vždycky se najde nějaký spammer, pak už se bude jen diskutovat o tom, kdo je a není spammer.

    Když tu zůstane všechno, včetně útoků a blábolů, je to podle mne lepší.

    Já vím, že některé příspěvky jsou od věci a možná jsou i psány s cílem diskusi zmást, ale kdo hledá, ten informace najde ;-)

    Ještě by mne zajímalo, kde berou ostatní jistotu, že ty otravné příspěvky jsou od někoho z jdž... já myslím, že to může být i někdo cizí, kdo se prostě jen baví na účet přítomných bez ohledu na téma.

    OdpovědětVymazat
  7. Je to az bolestne cist ten dopis. Pripomina mi to momenty tzv "brainstorming sessions" swAmiho a jeho vazaly. Cokoliv z toho vzeslo byla vetsinou naprosta hovadina. Jako toto. Pracuje to mozna pro ty sverepe zastance, ale pro normalni lidi pracuje svobodne rozhodovani mnohem lepe. Sila je v uprimnosti, otevrenosti a pravde. Marne je hledam v tom dopise. Marne tam hledam tu propagovanou dobrotu, moudrost a osvicenost. Doufam, ze aspon nekteri lide se zamysli nad jejich miste v teto saze.

    OdpovědětVymazat
  8. Zde je nekolik mych skromnych navrhu tech skvelych zkusenosti se swAmim pro swAmiho bhakty:

    1. Jak euforicky jsem se citil(a), kdyz jsem se dozvedel(a), ze byl adaptovan za syna jednou starou bohatou ceskou pani, kdyz mu bylo padesat let.

    2. Jak spiritualne zvednuty(a) jsem se citil(a), kdyz jsem se dozvedel(a), ze kdyz ta pani umrela rok nebo dva pote, on zdedil jeji majestatni vilu.

    3. Jak samadhi-podobne jsem se citil(a), kdyz jsem se dozvedel(a) ze snacha te zeny (dcera jejiho zemreleho manzela, ktery nastradal ten majetek) ho o tu vilu soudila ale on eventualne vyhral ten soud s rodinou.

    Velice pozitivne pozitivni zkusenost.

    OdpovědětVymazat
  9. Znovu opakuji pochybujícím - paní Lence apod.!:

    Vycházím jen z vastních zkušeností se členy organizace JDŽ (což jsem uvedla při vstupu do tohoto blogu). Blog získal mou důvěru úrovní zasvěcených příspěvků, s čímž jsem se zatím u žádného člena JDŽ nesetkala a bůhví, že k tomu měli dlouho příležitost! Manipulaci JDŽ jsem zažila na vlastní kůži - byla jsem svědkem odsuzujících výroků vůči paní E.V. a jejich následného popření, svědkem zastírání a lží ve jménu tzv. pravdy. V PŘÍTOMNÉM DAVU SE NENAŠEL NIKDO, kdo by řekl -tak to není! Jsem svědkem počínání Dr. Solferna, Hellridera atd. od začátku vstupu do tohoto blogu. Vykazuje příznaky stejného chování - manipulace s lidmi. A velmi často v té nejvulgárnější ( tentokrát věřím, že upřímné) podobě.
    Citovala jsem z výroků Solferna to, co je plně vypovídající i bez kontextu. Nikoho nenutím - nepoužívám násilí - aby to pochopil.

    OdpovědětVymazat
  10. Ministerstvo pravdy dobrými radami nešetří. Bylo by myslím škoda, kdyby zůstaly inspirací jen pro úzký okruh vyvolených. Minule jsme se naučili, jak účelně využívat volný čas. Dnes se dovíme něco o temné straně síly, jaké jsou její cíle, jak se jí bránit a jak před ní bránit ostatní.

    "Od: Šivova manželka
    Komu: jogacentra
    Datum: 22.11.2011 17:22:08

    Milí organizátoři,
    posílám dopis od (T.........) L.... Z....... Je to podklad pro
    cvičitele, jak cvičencům vysvětlit článek. Také je možné ho přečíst na satsangu. Je to na vás, jak to využijete.

    Důležité je se nenechat vyprovokovat a pokračovat v pozitivní práci. Vyřiďte, prosím, ať už lidé nepíší redakci, ale připravují své zkušenosti s JDŽ na web, jak jim pomohla, jak jim pomohl S....dží, apod.

    V sobotu bude možná skype se S....džím, pokud ano, napíši.

    S....dží také říkal: ..."Nemějte k lidem, co ničí naši práci nenávist. Způsobují bolest v tisích srdcích, jejich karma je nemine. V kalijuze je převaha negativních sil. Je tu hodně chamtivosti. kalijuga je o chamtivosti. Kali znamená černé skvrny. Dominantní síly jsou ego, hněv, žárlivost, nenávist. I děti žárlí na své rodiče, manželé žárlí mezi sebou. Někteří žáci žárlí i na svého Mistra. Mnozí sní o tom, že budou sedět tm, kde on sedí. Když toho nedosáhnou škodí. Pes trávu nežere, ale nenechá krávu najíst.
    ...
    V tomto životě procházíme touto zkouškou. Prosím Mahá..........., aby nám nedával těžké zkoušky, aby nás ochraňoval, požehnal šťastným životem, duchovním rozvojem, abychom se denně přibližovali k realizaci. Ať máte oranžové oblečení nebo ne, jsme všichni žáci Mahá........... Vše nejlepší a mnoho požehnání a lásky.."

    Mějte se hezky.

    P......"

    OdpovědětVymazat
  11. příloha:
    "Všem cvičencům J... v d.... ž..... a nejen jim.

    Systém J... v d.... ž..... se rozšířil po celém světě, aby pomohl lidem najít zdravý a smysluplný život. Jeho známost a známost jeho autora s...... M............. se velmi rozšířila v celém světě. V poslední době se současně v různých státech a nyní i u nás šíří kampaň připomínající podobné kampaně zaměřené na nežádoucí populárních osoby. Kampaň se šíří se po internetu a v některých sdělovacích prostředcích. Tyto zprávy mohou otřást Vaší důvěrou a v tom případě by jste zajisté chtěli znát odpověď, zdali tyto zprávy jsou pravdivé nebo ne. Ať jsou to zprávy o nebezpečných sektách, vymývání mozků, sexuálních zneužívání a podobně. Tyto zprávy působí negativně i v tom případě, že se vám někdo bude snažit vysvětlit, že to není pravda.
    Chtěl bych vám navrhnout, aby jste odpověď hledali sami v sobě. Kvalitu stromu poznáme podle kvality ovoce. Ježíš řekl „podle ovoce poznáte je“. Je li strom špatný, nese špatné ovoce. A to je dobrý návod. Vždyť i on byl vystaven témuž obvinění. Ovocem působení s...... M............. jsou jeho žáci, zejména cvičitelé, a výsledky jejich práce. Pokud hledáte odpovědi chtěl bych vás požádat, abyste si udělali svůj osobní průzkum a našli odpověď sami. Vystavte tedy cvičitele JDŽ ty které znáte a jejichž kurzy navštěvujete následujícímu průzkumu.

    Dělá svou činnost nesobecky nebo pro osobní a hmotný prospěch?
    Přijímá každého bez rozdílu?
    Nezneužívá vaší důvěru nebo důvěru jiných?
    Neprovádí s lidmi tajnůstkářské experimenty?
    Jak se chová k lidem všeobecně ve společnosti, je nápomocný a vstřícný k druhým?
    Neprovádí se v JDŽ nějaká tajná setkání o kterých lidé nemají vědět?
    Jaký užitek vám osobně cvičení přináší?
    A vy, co cvičíte delší dobu, jak ovlivnila praxe jógy váš život?
    Jsou li odpovědi pozitivní, tak poslední: Může být strom, který nese dobré ovoce špatným stromem?
    Jsou jistě cvičitelé, kteří jsou pro vás více nebo méně oblíbeni, mají své osobní chyby a nedostatky. Vy však můžete posoudit, zdali jsou to nedostatky osobní, nebo přijaté „výchovou“ systému JDŽ. Máte-li potřebu znát pravdu, můžete takto každý osobně podrobit svou analýzou všechny cvičitele v celé republice a tím spolurozhodnout o pravosti, čistotě a upřímnosti systému JDŽ. Protože J... v d..... ž..... cvičí u nás tisíce lidí, vy sami můžete tento systém po pravdivé analýze odsoudit pro jeho špatnost, nebo odsoudit ty, kteří jej záměrně špiní. Třeba tím, že se již časopisu který takto píše již více nedotknete. To jsem i já učinil.

    Přeji vše nejlepší a mír v mysli
    L.... Z......

    Jsem žákem s...... M............. od roku 1975. Cvičitele děláme s manželkou od počátku osmdesátých let. V té době a od počátku let devadesátých jsem byl předsedou JDŽ v Československu a pak ČR. Nebudu popisovat čím jsme v té době procházeli a co jsme udělali. Tehdy se o nás také vyprávělo v souvislosti s jógou to, co není slušné popisovat. Ale někdy na pravdivou odpověď se musí čekat dlouho. Naše manželství díky józe trvá téměř 50 let bylo a je čisté a radostné. Pro tehdejší orgány nebyl problém JDŽ zlikvidovat. Ale domnívám se, že nechtěli zlikvidovat to pozitivní, co JDŽ pro lidi dělala. Toto hodnocení u dnešních pisatelů není, pozitivní nepřináší bulvární senzaci. Vděčíme s...... M............... za vše co jsme od něj získali a získáváme. Jóga dala našemu životu smysl, krásu, hloubku. Není síla, která to změní. Proto je nám líto té plytkosti a prázdnoty."

    OdpovědětVymazat