pondělí 7. listopadu 2011

Mírový summit tisíciletí 1

Poslal šiša, děkujeme!


Překlad zážitků R. Peterky (http://www.beyondorange.org/index.php?page=Thread&threadID=89)

Mírový summit tisíciletí, 1. část

Už dříve jsem zmínil, že poslední kapkou k tomu, abych odešel od svÁmího, pro mě bylo, když jsem byl spolu s ním na Mírovém summitu tisíciletí náboženských a duchovních vůdců v srpnu 2000. Nebyl vybrán mezi řečníky, ti seděli v prvních řadách. Jakkoliv se snažil zmanipulovat věci tak, aby mohl sedět blíž nebo se dostat na pódium, nakonec měla své slovo ochranka a pořadatelé z OSN. Čím méně úspěšný byl, tím více byl z toho naštvaný. Připojil se ke skupině dalších indických guruů, někteří z nich měli slavná jména, někteří byli (aspoň pro mě) neznámí. Chodili jsme od jednoho ke druhému na jídlo nebo na návštěvy. Na konferenci se toho přihodilo mnoho, ale teď bych chtěl mluvit jenom o dvou událostech, které jsem tam s ním zažil.

SvÁmí nám řekl, že půjdeme na audienci ke guruovi se jménem zadrhávajícího Šivy (?), který byl velmi známý v USA. Předtím jsem si o něm nějaké informace přečetl, a tak jsem byl zvědavý, jaký bude, až ho poznám osobně. Nakonec jsme se dostali k jeho pokoji a museli stát ve frontě. I svÁmí. To se mu opravdu nelíbilo, ale neměl na výběr. I další z jeho společníků - guruů - v té frontě stáli. Po chvíli jsme se konečně dostali do místnosti. Na posteli seděl známý velký guru, smál se, všechny vítal a já jsem poprvé v životě viděl svÁmího, jak se dotýká něčích nohou (kromě nohou jeho mistra, samozřejmě). Přišlo mi to legrační a měl jsem z toho jakýsi pocit uspokojení. Guru měl kolem sebe asi tři krásné asistentky, prověřoval něco v počítači, pak něco diktoval jedné z asistentek, byl to stejný důvěrně známý obrázek, který jsem tak dobře znal se svým svÁmím na posteli. Nuže, tentokrát seděl můj svÁmí v první řadě se svými kamarády - svámími - na zemi kolem postele, druhá řada byla pro nás, otroky kamarádů svámíů. Nikdy předtím jsem neviděl svého mistra chovat se tak pokorně :). Když jsme vyšli z místnosti, svÁmí se na nás podíval svým slavným pronikavým pohledem a řekl: "Politika."

Další noc jsme byli pozvaní na jídlo k jednomu z jeho kolegů - svámíů, o kterém jsem nikdy předtím nic neslyšel, ale později jsem zjistil, že v Indii byl slavný a že se tam o něm říkalo, že sexuálně zneužíval své žačky, jak příznačné... Přišli jsme tedy na místo večeře - konala se mimo hotel, kde jsme byli ubytovaní, bylo tam mnoho lidí a my jsme seděli u stolu s naším svÁmím a jeho kolegou. Náš svÁmí a on se hned zkamarádili. Bylo to velice přátelské, sladké řeči, komplimenty létaly přes stůl. Seděl jsem tam a pořád jsem měl v hlavě, co nám cestou tam svÁmí říkal o tomto svém kolegovi: "Zabil svého mistra, aby získal ášram. Mistr už byl starý a on mu pomáhal se vykoupat v řece a když ho mydlil, tak ho utopil. Podíval jsem se asi tři lidi od sebe a je to on, mistrovrah. Netuším, jestli ta vražedná část příběhu byla pravdivá, ale nám otrokům dala příležitost mezi sebou vtipkovat a uvolnit stres: "Hej, až bude u tebe, dávej si pozor na mýdlo, co má v ruce!"

Tato příhoda a další věci mě tak znechutily, že jsem si nakonec řekl DOST! Nebyl jsem jediný otrok, který tam byl. Bylo tam pár dalších a taky viděli většinu z toho, co jsem viděl já. Zjevně si tehdy našli způsob, jak všechno ospravedlnit světlem velikosti našeho mistra. Jenom doufám, že dnes už to chápou jinak.

61 komentářů:

  1. Pokus o překlad druhé ze zatím tří částí vzpomínek R. Peterky. Těším se, že ještě přibudou další...

    Světový mírový summit tisíciletí, 2. část

    Nejdřív bych chtěl vysvětlit jednu věc. Neposílám sem tyto příběhy pro zábavu nebo proto, abych udržel nové fórum při životě. Někteří mí přátelé z tohoto fóra už nějaké střípky z této konference zaslechli. Používám trochu lehčí tón, ale takto už se moje stará česká povaha vyrovnává se všemi těmi šílenostmi, jejichž svědkem jsem tam byl. Tyto zážitky mě nakonec zlomily, abych byl schopen naplno říct sám sobě: Vypadni kurva z toho šílenství! A za pár měsíců jsem to udělal.

    "To je on, to je on, půjdeme ho pozdravit!", řekl nám otrokům svÁmí a ukázal na velmi vysokého muže s účesem rišiho a málami a ověšeného všelijakými drahokamy a kovy kolem celé jeho majestátní postavy. Hned jsem toho člověka poznal. Byl to známý Superman Šiva svámí z nádherného padesátého ostrovního státu. Nikdy jsem se s ním nesetkal. Ale na příkaz svÁmího jsem od otroků tohoto chlápka musel objednat tuny jeho knih. Ti z vás, kdo v té době měli něco společného s řízením ášramů (nevím, jak je to teď, možná je to tak pořád, nevím), vědí přesně, co mám na mysli. Tento spisovatel - maniak se rozhodl, že je největší řiši všech dob a začal přepisovat Védy. Mysleli jste si, že Védy jsou dlouhé? Inu, ne doopravdy. Jeho knížky byly ještě delší a těžší a samo sebou, že i dražší. Ale náš svÁmí miloval návštěvy u svého amerického kámoše na tom nádherném ostrově, kde už ostatně měl jakýsi podivný vztah s jinou budoucí spisovatelkou, která nevlastnila tak nádherné letovisko a která ho urazila poté, co byla sjetá (pozn. překl.: Popravdě, správností překladu v tomto bodě si nejsem jistý - v příběhu té ženy je sjetý kdekdo). Tak náš svÁmí přehodil výhybku na lepší kolej. Pro nás to znamenalo, že jsme museli nakupovat všechny ty nové Védy a dělat jim reklamu, prodávat je a tak dál. Náš guru za to dostával podíl a my leda jeho stížnosti, že neprodáváme dost. Takže si umíte představit mé rozpoložení mysli, když jsem musel jít k tomu člověku, vrhnout se před ním na zem a dotknout se jeho nohou. Ti dva si pak spolu sedli a hráli role přeosvícených mistrů, rozmlouvali spolu, lichotili jeden druhému ve své velikosti a nakonec mu svÁmí představil mě a druhého otroka svámího, který tam byl. Podíval se na nás všepronikajícím pohledem ve "stylu rišiho". Zatímco jsem mu ve tváři předstíral oddanou úctu, vedl jsem s ním v hlavě tajný dialog/monolog: "Víš ty co, jestli jsi tak úžasný, umíš mi číst v mysli a řekneš mně, co si myslím? Jesti mi to řekneš, prodám tisíce a tisíce tun tvých knížek a budu ti zbytek života dělat osobního otroka. Takže já si teď myslím: Běž do p....., ty ...!!!" Nonšalantně se na nás usmál a se sepjatýma rukama nás pozdravil. Udělal jsem totéž, spojil jsem především oba prostředníčky a touto nově vynalezenou mudrou jsem rovnou pozdravil i svého mistra, abych mu neprokázal nějakou neúctu. Oba vypadali velice spokojeně a spokojený jsem byl i já. Vzájemně si vyměnili vizitky. Ty stály skutečně za to. Aby se jim tam vešly všechny čestné tituly, museli znovu definovat význam termínu "vizitková velikost". Byly to zatraceně velké vizitky. Ta, co patřila našemu svÁmímu (vím to, měl jsem jich štos ve své oranžové tašce) měla velikost menu čínské restaurace pro jídla vydávaná s sebou a uprostřed byla i stejně složená. Patetické. Audience dvou mistrů, na které tam všichni kašlali, byla u konce a my jsme se přesunuli na další stanoviště.

    Teď to bude opravdu zajímavé, pomyslel jsem si. Buď se tomu budeš smát, nebo tvrdě zapláčeš. Měl jsem zatraceně pravdu.

    OdpovědětVymazat
  2. V touze po poznání jsme naletěli. Dlouho byl ten maestro ztělesněním něčeho mimořádného. Ale každý podvod se dříve, či později odhalí a lež vypluje na povrch. A maska spadla definitivně a my si říkáme: „probůh, komuže jsme to naletěli?“ Byl to jen cirkus na kolečkách, za vysoké ceny. My se klaněli před jakýmsi pouťovým oltářem, a za ním se odehrávalo svinstvo, sex, anální sex, a jak se doznal i jeden zneužitý, tak i homosexuální sex…
    A díky tobě, Romane, že jsi ten mírový summit popsal. To už z té jeho svatozáře nezůstává vůbec nic. Už zůstává jen ksicht příslušníka rozvojové země.
    Už jsem zapomněl na to jeho „učení“, a to jsem to praktikoval asi čtvrt stolení. A už mi jej připomínají jen oranžové vesty delikventů, čistících ulice…
    Odpustit se dá skoro všechno, ale ztrátu kusu života, obětovaného ničemu, to už je příliš. Ať si odčiní své karmy se vším všudy. A po tisíci a tisíci letech se stane i z tohoto lidského zmetka opět to, co se dá nazvat člověkem. Neboť klamání zástupů s příslibem duchovního růstu a stavění se na piedestal víry, to je i pro bohy příliš.

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den pane Romane.
    Vaše postřehy ze živata swámijů jsou velmi zajímavým vhledem do duchovní politiky a jsou velmi cenné a zajímavé i pro nezasvěceného člověka. Zajímalo by mne, jestli jste se někdy odvážil zeptat svého mistra swámího na pochybnosti, které trápily Vaši mysl a sice, jestli je opravdu pravda, že onen swámí zavraždil ze zjištných důvodů svého starého mistra v řece, tím že ho utopil a jak se toto jednání slučuje s duchovností, potom také jestli jste se vašeho svámího zeptal,zdali oni mistři, se kterými se setkával a jimž se někdy klaněl a vyměňoval zdvořilostní fráze jsou osvícení-paramhansa, zvláště pak ten, o kterém píšete, že se jal přepisovat védy. Ptal jste se na tyto, nebo jiné otázky svého mistra a nebo jste byl jen otrok, který nevidí a neslyší a jen jedná slepě jako zmanipulovaná ovce podle příkazů svého mistra jak píšete? Co Vás osobně vůbec vedlo stát se swámím u tohoto Vámi proklínaného mista?

    OdpovědětVymazat
  4. Pane(pani) doktore,
    Proc jsem se stal swamim? V te dobe jsem mu jeste veril. Pred tim nez jsem se stal swamim jsem zil ve Vidni dva roky a pak v Americe, kde jsem si myslel, ze jsem na misi privest toho skveleho mistra do sveta tech, kteri potrebuji osviceni. Vsechny pochyby ktere jsem mel kdyz jsem byl hodne s nim ve Vidni byly rozptyleny vysvetlenim tech co tam byli dele. Vymyvani mozku nebylo delano jenom svamim, on mel na to svoje lidi. Mas pochyby? Kazdy ma, proto je to spiritualni cesta, je jen pro ty nejsilnejsi vyvolene atd.
    Po te, co jsem se stal swamim a byl jsem vpleten hloubeji do struktury organizace, zapomente na nejake otazky a nebo stezovani, nedej boze pochyby. Spoustukrat mi rekl abych neco zaridil ohledne urcitych lidi a kdyz jsem se snazil mirumilovne protestovat nebo naznacit, ze to nevidim jako nejlepsi reseni, dostal jsem jen zamraceny pohled a byl jsem propusten z audience. Pak mi to stejne naridil. Vsechny ty veci zpusobily ze namisto zboznovani jsem ho zacal vic a vic prokoukavat a eventuelne "proklinat". V dobe te konference jsem uz nemel zadne otazky. Byl jsem v depresi z topho, ze jsem si zmrvil spoustu let zivota za hledanim neskutecne iluze. Zabil ten svami nebo nezabil, vsecko bylo jen jako povidka ilustrovana Hieronynem Boschem.
    Ten idiot co prepisoval vedy mi byl jen k smichu od sameho zacatku, nebylo treba se na neco ptat. Samozrejme swAmiovi slo o prestiz a penize. Ja jsem musel delat "ptani" sama sebe. Priznat si ze jsem "cult member", ze i kdyz jsem nenavidel nesvobodu za komunismu tak jsem si sam vlezel do chomoutu jako vul do jineho kultu osobnosti. Vsichni ti kdo byli blizko swAmimu jednali jako otroci/ovce. Vsichni jsme se brodili stejnym bahnem. Ted je tech ovci mnohem min.

    OdpovědětVymazat
  5. Siso, preklad je velice dobry. Paklize sjeta zenska je to samy co zkourena, zfetovana atd (to vite, ja jsem ze stare skoly, vy tam ted mate spoustu novyho slangu, kterymu ja ani nerozumim :) tak to je spravny preklad. Dekuju moc za ty preklady. Kdybyste mel linguisticke pochyby, drop a note to me on Orange forum via private messaging. Muzeme to tak vyjasnit nez se to stane verejnym dokumentem :)
    Diky moc,

    Roman

    OdpovědětVymazat
  6. Vzpomínám si na počáteční okouzlení sw. přednáškami. Říkal, co jsme chtěli slyšet, co nám v životě chybělo, co trend doby - zprvu vymývání mozků hesly za socialismu a pak v kapitalismu honička za ziskem a tomu odpovídající vymývání mozků novými hesly - naprosto pomíjel. Co nás k němu přivedlo? To, co v nás bylo, je a doufám bude: především touha po svobodě, svobodomyslnost.
    Na začátku převažovalo okouzlení. Pak leccos zaskřípalo, ale říkali jsme si - toto sice neštymuje, ale základní myšlenka je dobrá! Kritiky jsme se nevzdali, ale vně jsme zůstali loajální. Pokračovali jsme a rozpor mezi loajalitou a našimi hodnotami (díky nimž nás paradoxně učení původně oslovilo) přesáhl míru únosnosti. Ač jsme stáli na okraji, probíhal v nás podobný proces (ovšem především na základě kontaktu s "bratry a sestrami"), jak ho popisuje pan R.P.
    V podstatě nejde o nic jiného než o prosté srovnání: má dáti - dal? (Podle čehož jsme byli sami permanentně hodnoceni.) A kdo v tom hledá cosi špatného, má zajisté jiné charakterové rysy, než o kterých jsem se zmínila.

    OdpovědětVymazat
  7. A ještě, nejste vy Hellrider?

    OdpovědětVymazat
  8. Hellridere, alespoň ze slušnosti by ses měl pokusit o jinou stylizaci. A s výběrem nového nicku si dej také trochu víc práce, ty hlavo!

    OdpovědětVymazat
  9. Vypadá to celé trochu jako když hovnivál nabaluje kuličku. Zvenku to ani moc nesmrdí, tak se k té kouli přilepíte. Ale ve skutečnosti nevíte, co je vevnitř. Okouzlení kilošem samotným je nezbytné, ale nestačí asi k tomu, aby člověk propadl. Mnohem víc práce myslím ve skutečnosti dělají lidé kolem něho.
    Tajemný kruh nejbližších, kteří tahají za provázky. Pro řadového člověka neviditelní. Co je to vlastně za lidi? Jenom extrémně oddaní, ale víceméně ještě normální lidé, šílení fanatici nebo obyčejní prospěcháři? Oni vědí, jak se věci mají a mlčí. Důsledně.
    Pak svámíové a sádhví (původně jenom svámíové, ale pak se uzákonilo, že ženy jsou vlastně sádví a nikoho ta změna kupodivu nezarazila). Z jedné strany opravdu otroci svÁmího, jak píše Roman Peterka, z druhé strany ale docela schopní manipulátoři mas. Co jsou tihle svámíové vlastně zač? Když Čidánanda napsal svůj slavný dopis, tak padl jeden mýtus. Bez ohledu na to, jestli člověk věřil tomu, co napsal, nebo ne. Oranžový hábit přestal být automatickým symbolem svatosti, moudrosti, duchovnosti. Že to byla vždycky jenom naše naivita? Jistě, obrovská naivita, ale pečlivě živená. Kolik zapálených řečí jsme od těchto podivných oranžových tvorů vyslechli, ohromující duchovní zážitky, zázračné historky, pevná víra, askeze... Věděli jsme, že mají své chyby, ale přesto jsme k nim svým způsobem vzhlíželi. Najednou ale jeden svámí, nejvyšší mistr agitace, napíše dopis, že ono je to vlastně všechno trochu jinak. Nevíte, jestli mu věřit, ale ono je to jedno; tak jako tak, něco tady nesedí. Buď nám lže teď, nebo nám lhal předtím, obě dvě možnosti jsou moc špatné a jiná zkrátka není. Obě dvě možnosti ve skutečnosti boří celý systém od základu, obě boří i důvěryhodnost člověka, který nám tohoto agitátora poslal. Vyvstávají i další otázky - dosáhli vlastně tito oranžoví lidé nějaké duchovní mety, nebo ve skutečnosti taky spíš jenom doufají v lepší zítřky jako většina řadových "jogínů" a víceméně z nás dělají blbce? Proč to vlastně všechno dělají?
    Pak jsou tu samozřejmě padlí svámíové. Vytěsnili jsme je z povědomí, přestali pro nás existovat. Jsou tabu. Vždycky jsem si říkal, kam asi mizí svámíové, co dali výpověď. Přidávají se do betonu?
    Nemám nejmenší potřebu lézt R. Peterkovi do zadku a na druhé straně nemám právo ho ani hodnotit, protože na mě jako svámí neměl příležitost zapůsobit. Mám ale přesto pocit, že jedině on se z nich zachoval čestně. Trvalo mu to sice, ale připouštím, že kdybych ty jeho historky četl před deseti lety, asi bych reagoval stejně jako většina jdž reaguje teď. Kdyby ale totéž, co dělá teď on, udělali i ostatní, tak jsme si ušetřili spoustu iluzí, spoustu času, spoustu peněz. Možná by bylo všechno mnohem jasnější a my se tady nemuseli donekonečna hádat, kdo má pravdu. Nebyli jenom otroci, byli i strůjci toho všeho. A měli informace a zkušenosti, k nimž jsme my nemohli mít přístup. Jestli nás předtím manipulovali jedním směrem, i když třeba v dobré víře, a pak zjistili něco, co je obrátilo naruby, měli by se nám svěřit i s tím. Lidé, kteří mají informace a nechají si je pro sebe, pomáhají držet lež při životě.
    Nechci ale házet vinu jenom na svámíky. Když už se tady plácám v tom moralizování, tak vinní jsme asi všichni, kdo jsme měli pochybnosti a přehlíželi jsme je, potlačovali zdravý rozum. Kdo jsme dodávali jiným lidem důvěru v něco, co jsme sami vlastně neznali. Nebo ji dodávali jenom sami sobě. My jsme byli ten povrch kuličky, na který se lepili ostatní. Měli bychom se proto snažit konečně zjistit, co je uprostřed a nenechat si to pak pro sebe. Ať už je to diamant, nebo jenom smrad.

    OdpovědětVymazat
  10. Dobrý den pane Romane.
    Děkuji za odpověď.
    Chtěl bych se Vás zeptat, zda uznáváte duchovní linii mistrů vašeho dávného mistra zpětně od mistrů Mahaprabudjiho, Devpurijiho atd. Nebo to byli podle Vás také podvodníci hlásající naivním lidem rádoby moudré řeči a pohádky o dobrotě, svobodě a osvícení, použitých jako zástěrky pro vlastní obohacení, nebo je podvodníkem třeba jen někdo z nich? Chápu, že jste je neznal a ani nemohl znát osobně, přesto mě zajímá váš názor na toto. Ptám se i proto, že v krédu tohoto fóra je napsáno “My nejsme proti józe, ale jsme pro pravdu i lásku i jógu." Jaká je tedy ta jóga pro kterou jste vy osobně, pokud jste ještě pro některou jógu? Věříte ještě v něco, v nějakou možnost duchovního pokroku, nějaké jiné lepší cesty, která by vedla k pochopení a poodhalení roušky mystéria života a smrti, nebo už nevěříte ničemu, nebo snad po této mistrovské lekci už jen zdravému selskému rozumu?

    OdpovědětVymazat
  11. Dr.,
    Ne, neuznavam. Znal jsem do urcite miry H..G..jiho a vzdycky jsem ho povazoval za stareho nemocneho muze, ktery dokazal byt velice mily, kdyz chtel, ale taky velice nasilnicky, chamtivy a zlostny, kdyz ho to popadlo (a to dost casto). Povidani tech, co s nim travili spoustu casu v Indii o jeho siddhis atd na me nikdy nedelalo moc dojem. Ja jsem se o "nadprirozane" sily a zazraky nikdy nestaral. Memu zdravemu selskemu vzdelanemu rozumu to bylo jedno. V Indii najdete "svetce" v kazde vesnici, nekdy nekolik najednou. Je to soucasti kultury. Lila Amrit pro mne byla vzdy jen bachorka. Nekolikrat prepsana, vzdy zpracovana tak aby slouzila k poslani doby a toho koho propagovala. Postavy Maha-jiho, Dev-jiho, Ala-jiho byly pro mne vzdy jen symboly, ktere jsem mi meli priblizit mou cestu hledani. Pracoval jsem s nimi jako se symboly a jakekoliv spiritualni zkusenosti to prineslo, na konci to byly mnou indukovane zkusenosti (vedome anebo podvedome).
    Co se tyce vasi poznamky o tom co stoji v kredu tohoto fora, chci se jen zeptat: Mate me za blbce? Je to verejne forum a prispivat muze kazdy, kdo ma co rict o problematice. Neni to zadna organizovana skupina - nebo opravdu verite v Ciciho konspiraci? Ja vam muzu rict, ze ja jsem pro pravdu (nejvyssi pravda nemuze smrdet lzi ve spodnich urovnich), lasku (opravdova laska je zalozena na vzajemnem respektu a podpore, neni to jednomsmerna ulice) a ja respektuji kazdeho kdo praktikuje jogu, meditaci, nabozenstvi, spiritualni cestu jakehokoliv druhu atd, paklize to delaji s uprimnym srdcem, nikomu neoblizuji a nikoho se nesnazi presvedcovat ze jejich cesta je ta jedina spravna. Toho jsem si uz uzil dost. Co ja delam pro svuj duchovni pokrok nebo zaostavani - do toho vam, drahy(a) Dr. nic neni. Prvni krok na ceste k porozumeni druhych je respekt. Soucasti toho respektu je nedolehat na lidi s otazkami na jakeho boha veri nebo neveri. Tomu se rika svoboda nabozenstvi a duchovniho pokroku. To je to v co muj selsky rozum veri. Po teto mistrovske lekci verim sobe, ne mistrum jakehokoliv druhu a kalibru.

    OdpovědětVymazat
  12. Siso, hovnivalova analogie je velice dobra. Krome toho jsem rad ze mi nechcete lizt do zadku. Ja bych pak musel rikat, ze mam Sisu nekde :)
    Ja jsi jsem plne vedomy me spoluviny s vymyvanim mozku prichazejicich bhaktu. Vzdy jsme se snazil jednat cestne, pomahat lidem a vlastne i chranit je pred swAmim, ale kdyz jste uvnitr te kulicky, vase moznosti jsou limitovane. Vy jste cely limitovany. Prohlednuti toho, te me spoluviny, byl hlavni duvod proc jsem se vyburcoval a k..rva vypadl z toho silenstvi (Preklad je perfekt:) Spousta lidi odesla behem tech vsech let, vzdy byli ocerneni a davani za vystrahu. Spousta lidi zustala. Kdyz na to prijde, ja nepovysuji a nebo neodsuzuji ani ty, ani ty. Ja doufam, ze ti, co zustali, budou mit moznost prohlednout s mene bolesti a pocitem ztraty nez jsem prozil ja. Protoze oni procitnou, drive nebo pozdeji. Zivot je drahocenny dar, jak swAmi tak rad rikaval. Ano, je, velice drahocenny na to ho zahodit s totalni iluzi zabalenou ve spiritualnim pozlatku a omotanou oranzovym hadrem.

    OdpovědětVymazat
  13. Ještě by šlo dodat, že to pozlátko, ö kterém mluví Roman, je tvořeno hromadou nesouvislých spekulací, založených na svévolných výkladech svévolných výkladů předchozích svévolných vykladačů, co svévolně vykládali svévolné výklady svých předchůdců. To všechno zabalil pan swAmi do mnohokrát mnohými použitého hávu (přibližme staré nauky indické evropanům) a prodává to jako svůj "originální systém". A jeho žáci ho za to ještě považují za žijícího Boha na zemi

    OdpovědětVymazat
  14. Klobouk dolu, pekne dlouho nas Maheš drzel v otroctvi, samozrejmne i nasi vinou.

    OdpovědětVymazat
  15. Pane DrrrRRR. Solfernus,
    pokladate otazky Romanovi jako byste pracoval pro Mahešvaranandu anebo mozna pracujete pro DrrrRRR Janu.

    OdpovědětVymazat
  16. Dr. Solfernus = Hellrider = pekelník.
    To sis nedal moc práce s nickem (:-), samý peklo ...

    OdpovědětVymazat
  17. Dobrý den pane Romane.
    Děkuji za odpověď.

    Jak se projevovala násilnická, chamtivá a zlostná většině lidí zřejmě skrytá tvář H..G..jiho o které se zmiňujete, když ho to popadlo? Něco málo už jsem o tom někde četl.

    PS:
    Za blbce Vás nemám, jen jste mne v tomto asi špatně pochopil, jistě sám uznáte, že krédo blogu-fóra může nadepsat a měnit pouze jeho majitel-majitelé, kterým blog patří a měnit ho tudíž nemůže každý, jak vy naopak píšete. Toto krédo blogu vyjadřuje názor a směr blogu majitele. Chtěl jsem znát Váš názor, zdali se shodujete-jste zajedno s autorem-autorkou tohoto českého blogu a vy jste mi dal jasnou a srozumitelnou odpověď, za což vám děkuji. Nevím, jestli je Ciciho konspirace jen konspirací v tomto zdánlivě zapeklitém případu.
    Navíc si Vás osobně cením i za to, že vystupujete slušně a bez obalu vyjadřujete své osobní zážitky a pocity ve kterých se kajete z chyb a hlubokého tmářství, z toho, že jste osobně oděn oranžovým hadrem přiváděl mistra k lidem, kteří podle vás potřebují osvícení, bez toho, aniž by jste Vy sám na sobě svobodu, osvícení a učení svého mistra v praxi realizoval. Jistě se shodneme na tom, že tak slepě, bezhlavě, tmářsky a otrocky bez špetky vlastní zkušenosti by žádný následovník kohokoli postupovat neměl. Z takové nevědomosti a hlásáním přejatých a neověřených názorů může vznikat to největší zlo, stejně tak jako z pocitu moci a důvěryhodnosti, které může oranžová, nebo i jiná uniforma propůjčit. Myslím, že mistrovská lekce pro vás byla velmi cenná a přínosná, když jste došel k tak hodnotnému závěru, že věříte už jen sobě. Jinak ostatní názory ke kterým jste došel ohledně svobody a snášenlivosti náboženství a duchovních směrů na jógu, meditaci, náboženství, spirituální cestu jakéhokoliv druhu jsou ty samé, co váš bývalý mistr stále hlásá i ve svých knihách, zřejmě ale ne s čistým srdcem a nezištně, jak se zde i od vás stále dočítám.
    Nikde ve svém příspěvku jsem se vás neptal, co děláte pro svůj duchovni pokrok nebo zaostáváni - do toho mi opravdu nic není. Je vaší svobodnou volbou, jestli mi odpovíte, nebo neodpovíte, ale rozhodně nemusíte odpovídat na otázky, které jsem sice přímo nepoložil, i když se dají z mé otázky nepřímo vyvodit. Neptal jsem se, na jakého boha věříte nebo nevěříte. Nechápu také, proč mě oslovujete “drahy(a)“ Dr.? Je v tom cítit nádech patosu. Myslím, že je vhodné věnovat se tématu a neuhýbat do osobních pateticky zabarvených promluv. Zanechme tedy patosu a věnujme se nadále tématu a otázkám s ním souvisejících.

    OdpovědětVymazat
  18. Zdá se, že nastala repríza "Hrátek s čertem".
    Pane dr. Solferne, vystupujete v této hře jako zástupce pekla. Můžete mi odpovědět, kdo osvítil Vás, jakou jste Vy obdržel mistrovskou lekci (pokud) a komu Vy věříte a hlavně kde se vzal Váš nevšední zájem o detailní rozbor názorů kritiků JDŽ. Poněkud mi to totiž připomíná výslech, ale doufám, že rozptýlíte mé obavy. Z jaké "vědomosti" (opak nevědomosti)čerpáte, že se neostýcháte někomu radit, co je a není vhodné?
    Máte pravdu, po Vašem vstupu se případ stal případem "zapeklitým".

    OdpovědětVymazat
  19. Kam vstoupi Dr. Pekelnik Solfernus tam zacina byt pekelneee a ocevidne kazdy čert/dabel se umi "prevtelovat" do stale jinych, novych podob...

    OdpovědětVymazat
  20. Ohni stranó a vykliď postor ty Anonimni intelektualní chciplotino, velké Hellrider tu na jevišťu světa předvádi svoju show!

    OdpovědětVymazat
  21. 11. listopadu 2011 11:25
    Vás nemusí nikdo držet v otroctví, vy jen měníte pány otrokáře. Vy jste otrokem stále.

    OdpovědětVymazat
  22. To Ufo: 11. listopadu 2011 19:35

    Podobné nepodstatné až absurdní věci, jako nějaké lekce ani osvícení pekelníků nejsou na pořadu dne a nejsou ani tématem tohoto blogu, vše už jsem částečně osvětlil-zatemnil, kdyby jste si ovšem mé příspěvky umělo přečíst a chápalo alespoň na úrovni předškolního pozemského dítěte mimozemšťane Ufo.

    A komu já věřím? No vemte jed na to, že Vám ne Ufo, nevěřím ani admince-majitelce tohoto ulhaného blogu, která se zmůže pouze na mazání příspěvků, které se jí nehodí do její vlastní špíny. A také nevěřím lidem nízkého intelektu, kteří mají mnoho povahových kazů projevujících se navenek i při psaní příspěvků do blogu, nevěřím ani některým svědectvím žen a dívek, jejichž výpovědi jsou na úrovni tříletého dítěte a nemají nic společného s výslechem ani opravdovou výpovědí vedenou vyšetřovatelem, soudcem, nebo soudním znalcem v oboru.

    Bylo jste už u výslechu Ufo? Tohle ještě není výslech a opravdu Vám to výslech jen připomíná, pokud bych totiž vedl výslech, určitě by jste to poznalo.

    Z jaké nevědomosti se mě Vy UFO ptáte, zda se neostýchám někomu radit, co je a není vhodné? Neumíte snad číst, nebo nevíte co znamená patos? Nikdy se neostýchám a nebudu ostýchat někomu radit a někoho usměrnit v tom, co je a není vhodné, zvláště pak pokud uhýbá od tématu do osobních pateticky zabarvených promluv v rozhovoru vedeném semnou.

    A kde se vzal můj nevšední zájem o detailní rozbor názorů kritiků JDŽ? To se dozvíte na konci, jen ten konec určím já.

    PS:
    Doufám, že jsem Vám vše patřičně osvětlil.

    OdpovědětVymazat
  23. Dr.,
    Vase poznamky o kredu nedavaji zadny smysl. Ja nic nemenim. Ja tu jen pisu, co si myslim.
    Vzhledem k tomu, ze jste se me neptal(a) na to co delam nebo nedelam spiritualne - lez. Ptal jste se a ja jsem vam odpovedel, ze vam do toho nic neni.
    Nazyvani vas Drahy(a) Dr. je patos? Podle mne jmeno jako Dr. Solfernus je pateticke nad vsechnu miru. Mate pravdu, ja vas neberu vubec vazne.
    Vase poznamky o mne zatahujici lidi do temnoty jsou ponekud prekroucena realita. Vyuzivate me uprimnosti abyste mohl podryt me vyroky. Kdybyste byl uprimny(a), ja bych s vami nemel problem mluvit uprimne, ale takto me to moc nezajima co vy na to mate co rict. Pripominate mi nekoho z anglickeho fora, jisteho(ou) S. Ta sama strategie, stejne krouceni, jenom jiny jazyk a trochu jina forma. Ja stale trpelive cekam na zodpovezeni mych otazek. Do te doby mi nezbyva nic jineho nez vas ignorovat. Diskuse je pro vymenu nazoru a faktu, ne pro podryvani jakehokoliv vyroku.
    Ja jsem se zucastnil par vyslechu a "interviews" v mem zivote. Muzu vam rict jen jedno: "Jste amater".


    P.S.
    Admine, jestli jste vymazavali jeho vyroky kvuli tomu, co mi rikal, neni treba. Mne to nevadi, zazil jsem horsi a mnohem chytrejsi. Jestli ale mate duvod zalozeny na historii s timto individuem na vasem foru, je to vase naproste pravo moderovat cokoliv uznate vy a ostatni cleni fora za vhodne. Jedno je jiste: Clovek nemuze uspokojit kazdeho (jenom osviceny mistr muze, ale do toho ted nebudeme rejpat :)

    OdpovědětVymazat
  24. Dr. Solfernovi:
    Vaše poznámky jsou nevkusné, ale především postrádají logiku. Ráda se zasměju, ale bohužel nejsou ani vtipné, když si vzpomenu na Vaše snadno identifikovatalné plagiáty brněnského hantecu. Všechna "hesla", všechny otázky, které jsem Vám položila, jsem převzala od Vás. Adresoval jste je panu R.P. Když jsou směřovány na Vás, tak to jsou najednou nepodstatné a absurdní věci, které nejsou na pořadu dne? Máte dvojí metr, pane Dokonalý. Váš výrok "Tohle ještě není výslech..." je známkou Vašich hlubokých znalostí a možná i zkušeností i v tomto oboru. Zaujalo mě to "ještě". Z reakce na moje otázky zřetelně vyplývá, že musíte být jedním z nejdéle žijících obyvatel Země, poněvadž podle Vás nejen mně, pravděpodobně všem ostatním, je tak od tří do šesti let. To že se neostýcháte ničeho, zejména urážek, jsme my tříletí poznali už z prvního Vašeho příspěvku, to nám nemusíte připomínat. Jinak Vám děkuji za neodpovědi na mé otázky. Vy přece neuhýbáte, že? Vaše dikce však mnohé ozřejmuje sama o sobě. Mimo jiné jste na sebe prozradil, že máte vysoký intelekt a pravděpodobně z tohoto důvodu jste se vcítil do další role (hrajete přece původně v pohádce Hrátky s čertem) - role dirigenta. Tedy alespoň na tomto blogu, kterému nevěříte. Doufám, že Vás ta nevíra odradí od dalších neplodných diskusí, dáte nám navěky sbohem a budete se dále rozvíjet na místech odpovídajících vysoké úrovni vašeho myšlení. Třeba v tom pekle. Takové chování bych považovala za logické. Mě diskuse s Vámi též neobohacuje. Pokud jde o naplnění lexikálního významu slova patos, vaše texty by mohly být uváděny jako praktický příklad.
    Pozn.: Jan Drda by koukal!

    OdpovědětVymazat
  25. Pane Romane,
    vaše odpovědi nedávají smysl. Já si vás netroufám v tomto soudit, ale řekl jste to o sobě vy sám. Kde jsem psal, že vy něco měníte? Dále jsem se neptal, co děláte konkrétně spirituálně, pokud ano citujte mě.(i když by jste svoji novou spirituální cestu prozradil, myslím, že jako čestný a upřímný člověk nemáte přeci co skrývat). Na otázku jestli v něco ještě věříte, stačí odpovědět ano nebo ne, nebo neodpovědět vůbec, i to je vaše svobodné právo. Proč nepřiznáte, že nazývání mě Drahy(a) Dr. je patos a místo toho odvádíte pozornost na můj nick Dr. Solfernus? Je někde v pravidlech tohoto blogu napsáno , že se určitý nick nesmí používat, protože někomu může připadat takový nebo makový? Pokud ano, poučte mne. Nezajímá mě, koho vám připomínám z anglickeho fóra. Zajímá mě pouze to, jestli jste, nebo nejste schopen debatovat k tématu tohoto blogu. Budete asi stále trpělivě čekat na zodpovězeni svých otázek, možná do soudného dne, protože mé odpovědi na vaše otázky jsou zde panicky a paranoicky mazány a vymazány. Na vaše dvě otázky jsem odpověděl ve svém příspěvku , který byl Adminem-majitelkou tohoto blogu zbaběle vymazán. V tomto příspěvku se k tématu tohoto blogu ptám: Jak se projevovala násilnická, chamtivá a zlostná většině lidí zřejmě skrytá tvář H..G..jiho o které se zmiňujete, když ho to popadlo? Něco málo už jsem o tom někde četl.

    Dále mě nezajímá vaše hodnocení, jestli si o mě myslíte to nebo ono a že jsem amatér, jak sám píšete. Bavil jsem se s Ufem a ne s vámi pane Romane, ale vidím, že potrefená husa se vždycky ozve. Vy mi odpovídáte místo Ufa? Proč, já se vás na to ptal? Znovu tedy říkám, že je vhodné věnovat se tématu a neuhýbat do osobních pateticky zabarvených promluv. Zanechme tedy patosu a věnujme se nadále tématu a otázkám s ním souvisejících.

    Taková je tedy chuť demokracie, svobody, lásky a pravdy, na tomto falešném manipulujícím blogu pane Romane. Pokud mé odpovědi necháváte mazat po domluvě s majitelkou blogu, pak je to velká ostuda i pro Vás. Chtěl bych varovat každého myslícího člověka před přejímáním čehokoliv z tohoto falešného blogu, který rozšiřuje ničím nepodložené, matoucí a manipulující zprávy a dezinformace, tento blog neumožňuje svobodu slova a svobodné vyjadřování vlastních názorů k tématu. Funguje zde tvrdá cenzura. Tento blog je smutným výsledkem zneužití slov “jsme pro pravdu i lásku i jógu“ obsažených v krédu tohoto s prominutím blogu."

    PS:
    Ufo, něco k tématu blogu by nebylo? Ale chápu vaši fascinaci mojí osobou. :)
    Mým původním plánem nebylo stát se ikonou tohoto blogu. Pokud však budu někdy v budoucnu zakládat svoji sektu, dám vám vědět a můj palec vám bude k dispozici, doufám že zato budu moci využít obsah vaší peněženky.(Omlouvám se za malou ukázku ironie a patosu)

    Jinak otázky směrované na moji osobu jsou pro tento blog nepodstatné-irelevantní, protože já na rozdíl od pana Romana nejsem předmětem a ani ve spojení s předmětem tohoto blogu a nebyl jsem swámím a osoubou řadu let blízkou mistru, ani jsem v oranžovém hadru nepřiváděl lidi k mistrovi a k osvícení. To, jestli by Jan Drda koukal, už se Ufo bohužel nikdy ani z vaší spekulace nedozvíme, tak toto slepé vámi rozvířené téma necháme stranou. A nemluvte už Ufo za všechny ostatní, stačí, když budete mluvit samo za sebe, a nebo mi ty všechny ostatní , kterými se oháníte konkrétně jmenujte, nebo ukažte. Pakliže Vás Ufo diskuze semnou neobohacuje, jak píšete, proč mi tedy píšete? Nutí vás někdo? Nediskutujte semnou, já se Vás na nic neptal a ušetříte můj drahocenný a váš jen čas.
    Ex offo

    OdpovědětVymazat
  26. To byl teda nářez vole, naschledanó v dalšim kole!

    OdpovědětVymazat
  27. Dr. Solfernovi sama za sebe:
    Samé soudy! A co takhle argumenty na obhajobu ("Ex offo") - "...něco k tématu blogu by nebylo?"

    OdpovědětVymazat
  28. Nejprve má slovo obžaloba, pak teprve obhajoba Ufo. Existuje něco jako presumpce neviny- criminal procedure. Dokud nejsou prokázány důkazy, není prokázána vina-trestný čin. Takto po vašem vy naivní Ufo to opravdu nefunguje. Pokud jste to nevědělo, tak Vám to právě říkám a ověřte si to někde samo Ufo.

    OdpovědětVymazat
  29. Připadám si zde jako čert v mateřské školce na besídce plné malých dětí , všechny děti v panické hrůze křičí-čert a zmateně pobíhají a dělají si přitom do kalhot a žádné z nich není schopné zarecitovat pěknou souvislou básničku.

    OdpovědětVymazat
  30. Ořiškova Deli a je po prdeli!

    OdpovědětVymazat
  31. Seš pěknej vůl, čerte. A trpíš stejným velikášstvím, jako ten, kterého obhajuješ. Ať se přihlásíš pod jakýmliv jménem, stejně tě prokouknou. Osle. Myslíš, že by to svedli v mateřské školce? Běž svá hovna házet jinam. Smrdíš a tvé přízpěvky vyvolávají napětí. A podle toho tě poznají. Tvojí básničkou je gurugíta a tu ti tady nikdo recitovat nebude.

    OdpovědětVymazat
  32. No však máme každý jiný pohled na svět, že pane Dr. Solferne? A Vy se netajíte tím, že nejste zrovna sluha boží.

    OdpovědětVymazat
  33. Paklize jsme venovali nekomu dostatecnou pozornost a ukazalo se, ze to k nicemu nevede, nejlepsim resenim je prestat tu pozornost venovat. Vzpomente si na materskou skolku. Skupina deti si v pohode hraje a jedno decko, ktere vyzaduje pozornost se vzteka aby si ho pani ucitelka vsimla. Ta my zacbe pozornost venovat, ale paklize to nepomaha a decko najednou vidi ze neceho dosahlo a zacne se vztekat jeste vic aby upoutal vsecku pozornost na sebe, nejlepsi strategie pani ucitelky je to decko nechat chvili vyvztekat a ignorovat ho. Ja si myslim, ze lide tady na foru mohou komunikovat o podstatbych vecech bez nechavani se vyprovokovat k bezvyslednemu slovnimu pingpongu s idiotem. Pane Sisa, co si o tom mysli na Hane? ;)

    OdpovědětVymazat
  34. To : pěknej vůl Anonymní 12. listopadu 2011 15:52

    Sám jste pěknej vůl Anonymní. A jestli trpím velikášstvím? Ano trpím. Jste i Osel, když to sám říkáte a myslíte si, co říkáte a házíte tu svá hovna. Smrdím? Jak jste na to přišel? Došly argumenty? Ale to je otázka názoru, vy mi třeba taky nemusíte zrovna vonět. O jakém napětí to tady mluvíte? Napjatý jste tady jen vy a lidé jako vy s hlavou plnou hoven, jak trefně poznamenáváte. Mně se tu zdá zrovinka velice příjemně, když jsem u svých a doufám, že se to tady ještě pěkně rozjede. Já básničku gurugítu bohužel neznám jako vy, ale někde ji snad vygooglím a nebo sáhněte do své hlavy plné hoven a zarecitujte mi prosím.

    OdpovědětVymazat
  35. Ufo, na tu pohádku se podívejte, jestlipak mě Dr.Solferna v ní objevíte jako dirigenta jak znalecky s přehledem samo píšete. Ta pohádka je velmi poučná. Ufo a co vy považujete za logické, by odpovídalo nějakému svinstvu, už to svinstvo neberte a zase začnete chápat a vše bude v pořádku.

    Ne Ufo, opravdu nejsem zrovna sluha boží, z Bible, Koránu a Talmudu i dalších rádoby svatých knih bych si s radostí udělal táborák ohraničený rozdrceným šutrem z Mekky a nad táborákem bych si ugriloval vykrmeného čuníka.

    OdpovědětVymazat
  36. Ten chlap mluví jako prokurátor z let padesátých. Jen chybí odkaz na příslušný paragraf o pomluvě. Máme co do činění s pěkným kverulantem. Sice nám neřekl čemu (a komu) věří, a co on dělá pro svůj duchovní růst, i když druhých se na to rád táže. Jeho víra se dá poznat z jeho projevu. Fanatik to asi nebude, spíš kverulant. Anebo, a to je dost pravděpodobné, je v jvž finančně zainteresován, a v tom případě mu jde o hodně. To bych chápal. Pokud zareaguje na tohle, bude reagovat stylem „zametače mravenců“, všechno obrátí vzhůru nohama a napadne přinejmenším každé druhé slovo.
    Asi bude nejlepší na jeho „příspěvky“ vůbec nereagovat, to ať si ale rozhodne každý za sebe (bylo by to pro něj trestem největším – kverulanti potřebují vířit vodu). Sám se budu snažit vidět místo jeho projevů bílá místa.

    OdpovědětVymazat
  37. Je mi líto, že Vás dokonale zmátla jediná závorka, pane doktore Solferne. Tak ještě nakonec na vysvětlenou: Dr. Solfernus je jen jedna z Vašich rolí - ta z Drdovy pohádky. Další roli jste avizoval tímto prohlášením:"...jen ten konec určím já." No a to je role dirigenta. Dirigenta tohoto fóra. Neočekávám, že se budete za tento omyl kát.

    OdpovědětVymazat
  38. Asi by někdo měl mrknout na doby povolených vycházek z Bohnic a podle toho nastavit filtr na pekelníka-v jiný čas jeho blábolení nehrozí:)

    OdpovědětVymazat
  39. Roman:
    Že vy nám to naše zvířátko závidíte? Lun byl jenom jeden, čest jeho památce, ale tenhle malej trollík občas blekotá taky docela roztomile. Ale jinak souhlasím, neměl by se překrmovat, nebo s ním přestane být legrace
    (viz http://cs.wikipedia.org/wiki/Wikipedie:Troll).

    OdpovědětVymazat
  40. No, zavidet, to bych zrovna nerekl. Nam lun a spol vubec nechybi na novem foru. Ja vim ze eventualne nekteri z nich se tam prevteli zpatky, spis drive nez pozdeji, ale co nadelate. Jak muj pritel Venca Bandaska z Proseka rikaval:
    "Co nadelas, vole, detma nezatopis." Mel pravdu. Hodte tyhle nemluvnatka do pece a ony vylezou z komina a pribatoli se zpatky. Proto je lip je moc nekrmit. Je to jen ztrata casu a penez.

    OdpovědětVymazat
  41. Můj tata zase říkával: "Děcka mám rád, ale Herodes, to byl tata...".

    OdpovědětVymazat
  42. Tenhle malej trollík občas blekotá taky docela roztomile a tak není třeba jeho blekotání mazat, prosíme Admina aby smazané příspěvky vrátil. Ani panu R.P. jeho příspěvky jak píše nevadí. Nebo prosíme pana doktora aby vystavyl své příspěvky na svůj blog. Nebude pak vše vytrženo z kontextu. Děkujeme.

    OdpovědětVymazat
  43. Ano souhlasím, vraťte na blog pana doktora Solferna, vždycky se zasměju, jak tu každého s přehledem setře a znemožní, dokonce ani pan R.P. se nezmohl k logické odpovědi a uchýlil se k nadávkám. Jen jestli pan R.P. nemá náhodou utajovaný poměr s panem doktorem Solfernem, když ho sám oslovuje důvěrně “drahý”.

    OdpovědětVymazat
  44. Ano, ano prosím, Doktora sem, nikdo mu není schopen čelit, a dle předchozího anonymu je to to dokonce i Bůh všech blogových diskuzí (všichni souhlasí a pamatují jeho jasná vítězství ve všech blogových duelech) - kdo má rozum, rychle a zbaběle uteče před jeho nadpřirozenou logikou:-D I Roman v jůes skloní svou hlavu před drdovic pohádkovým právníkem
    Jen- jak tu už někdo psal, korelace bohnických vycházek a objevování se jeho postů (a postů jeho anonymních fanoušků) vykazují vysoké úrovně:-)
    Teď vážně, pokud napíše něco k věci, tak ok, ale většinou tady jenom zahlcuje blog svýma fantasmagoriema od věci. Takový René, to je jiné kafe, píše k věci, proti blogu a lidem z opozice, ale nikdo ho nemaže-protože má právo se vyjádřit a dá se s ním normálně komunikovat o tématu. Takže mazání pekelníka zdar a snad ho nahradí někdo, kdo má sice neblahé mínění o naší činnosti, ale je schopen tématicky a korektně psát

    OdpovědětVymazat
  45. No pravda je taková, že Solfernusovi nikdo neodpověděl a mě by ty jeho kladené otázky k tématu zrovna taky zajímaly. Máte nás tu všechny za blbce admine? Ptal se dobře a k věci!

    OdpovědětVymazat
  46. Taky si myslím že zesměšňování Solferna i ostattních přispěvatelů a odvádění pozornosti jinam, neodpoví na kladené závažné otázky. Ta zmínka R.P. o násilnosti H..G..jiho , na kterou se ptal doktor pana R.P. zůstala i nadále nezodpovězena. Tohle bylo k tématu více než cokoli jiného zde.

    OdpovědětVymazat
  47. Tak je zkuste parafrázovat a podělit se tak s námi o zmíněné "dobré otázky k věci".A k tomu zbytku- To je ale náhodička-pekelník má problémy hlavně s adminem, vy jako anonym taky, pekelník oslavoval pekelníkovy příspěvky, vy taky, pekelník přišel s tím, že nějaké otázky nechce kdosi zodpovědět a vy taky-jeden by řekl, že jste si nějak podobní:-D Co z toho asi lze dovodit-jestli náhodou nejste pekelník sám.........

    OdpovědětVymazat
  48. Proboha, pekelníku, nech té hry na anonymní fanoušky. Prostě sepiš jako někdo jiný otázky a když někdo bude chtít, tak ti odpoví až bude chtít, do té doby působí výkřiky typu-nechtějí mi odpovědět-teatrálně a hloupě.. Peterka tenhle týden těžko odpoví, psal to i na foru, že má toho má moc, tak si odpusťte ty blbosti o nezodpovězených otázkách, nikdo nemá tolik času jako pekelník, chodit na blog o cizí společnosti a psát tam do aleluja.

    OdpovědětVymazat
  49. Pane expuri, při vší úctě, vaše paranoia je nemoc a zdá se, že jí tady trpí mnoho lidí včetně vás, jak jinak by mohli vědět, kdy mají vycházky v Bohnickém ústavu? Já to třeba nevím.

    OdpovědětVymazat
  50. Jasně, nic ve zlým, kdo z nás nemá paranoiu, že:-) U Solferna a jeho "one-man-show-fanclubu" jde o psychopatii-fascinaci cizím prozíváním, parazitováním na cizím příběhu, spojeno s kompulzivní touhou psát na svou obhajobu. Inu, každý má něco.

    OdpovědětVymazat
  51. Po tomto příspěvku už snad nikdo nepochybuje! Sebeodhalení ani tentokrát netrvalo dlouho.
    To se jistě Dr. Solfernus překvapivě vrátil jenom proto, aby se omluvil za svůj zatím poslední omyl a za urážky, kterých se v důsledku tohoto omylu ukvapeně dopustil.

    OdpovědětVymazat
  52. Solferne, že se nestydíš, dávat si nick expuri, nemá vůbec společného jmenovatele s peklem, jak my to máme pak poznat ty dutohlave. Přece jenom se nachytal vylízanec. Chytré Ufo ho odhalilo. Ty tvoje hovna poznáme vždycky, ať se přejmenuješ jakkoliv. Já ti tu tvoji kompulzivní touhou narvu doprdele.

    OdpovědětVymazat
  53. Vsechny mne adresovane uprimne otazky budou zodpovezeny, ale jak a kdy, to urcim ja :)

    OdpovědětVymazat
  54. Vaša emailová adresa vyhral € 850,000,00 (osemsto päťdesiat tisíc eur) v e-maile voľný program Lotéria stávky v dňoch 15-11 - 2011 v Amsterdame Holandsku. Prosím, kontaktujte pána Jana De Witt svoj ​​nárok a odovzdať nižšie víťazné informácií k nemu

    Prosím, kontaktujte pána Jana De Witt
    EURO CONSULT & FINANCE
    E-mail: standardtrust112@aol.com

    Je dôležité si uvedomiť, že cena informácií bol prepustený tieto údaje s ňou súvisiace. Nižšie sú uvedené informácie o výhru Referenčné číslo (TGF3067) (Lucky NoFNKJ4078) (vstupeniek Nie 28-UVB890) prosím

    Všimnite si, že doba platnosti víťazstvo je 21 pracovných dní. Nesplnenie požadovaného dátumu svojho vstupu budú neplatné.

    Vďaka, Luciana Van Berk

    OdpovědětVymazat
  55. Taky jsem dostal email od Mrs. Vanessa Foolya z Jihoafricke republiky, ktera mi chce zaslat $5,000,000.00 protoze nevi co s nimi, akorat potrebuje cislo meho bankovniho konta. Tak ja nevim. Co myslite, prece je to takova sance. Mel bych ji to cislo konta poslat?

    OdpovědětVymazat
  56. Romane nezracejte svuj drahoceny cas s temi stupid people jako Dr. Solfer(H)nus. Fakt to nema cenu. At "pejskove" stekaji, stekat musi, to je jejich prace, jejich ukol ci "dharma". Spis by ten anonym - pekelnik -Drrr- Solfer(H)nus potreboval nejakou psychoterapii - klidne by se mohl jmenovat i
    Dr. SolSerHnus :)))

    OdpovědětVymazat
  57. Dekuji za radu, zadny strach. Kdyz nemam cas, tak ho neztracim, proste ho nemam :) Na druhou stranu, urcite stupidy zasluhuji reakci aby nebyly povazovany za realitu, to je vse.

    OdpovědětVymazat
  58. Jeeee, konecne nekdo natrel i pekelnikovi. To je Suprrrr, to se mi libi Dr. SolSerHnus. Ten si to plne zaslouzi. Ale muj dedecek rikaval: "Cim hovno vice rozmazavas vice smrdi", tak za chvili uvidime do jake Hnusne podoby se znovu nas hnus/certik pretransformuje. Ale diky ze jste mu poradne natrel.

    OdpovědětVymazat
  59. Jasne Romane, chapu ale stupidity od pana anonyma-pekelnika uz snad nikdo nepovazuje za realitu. Kazdy normalni clovek ihned pochopi ze jde o cloveka mimo cas a prostor a je asi lepsi na jeho provokace nereagovat. Proc mu hazet perly...?

    OdpovědětVymazat
  60. Díky svým bohatým příspěvkům v několika převtěleních už je snadno čitelný a chytá se do svých pastí. Ať lidé vidí, kdo hájí jaké barvy a jakými prostředky. Znají jen některé z těch mnoha tváří na satsanzích. Že mu jde jen o to "vytěžit" pana Peterku, je jasné nejen z tohoto jeho výroku mně určenému:
    "Nediskutujte se mnou, já se vás na nic neptal a ušetříte můj jen drahocenný a váš jen čas..."
    Jeho záměrem je zde pomocí plivání a obviňování jinou realitu vytvořit (tu svou), ne jen že v ní žije.

    OdpovědětVymazat
  61. Dr Sol(ne)fer(h)nus nutne a "hnusne" potrebuje take doktora a nejakou tu terapii. Jestli to zabere? Asi ne. V jeho pripade sotva.

    OdpovědětVymazat