středa 7. září 2011

Co komu patří ve Střílkách

Z komentářů:
KDO JE KDO A CO KOMU PATŘÍ
„Zámek“ je majetkem Nadace Živoucí světlo Mahaprabhudíp satsang. Viz: http://rejstrik-firem.kurzy.cz/49625667/nadace-zivouci-svetlo-mahaprabhudip-satsang/
Zde je patrno, že nadace má správní radu o 6 členech a dozorčí radu o 3 členech. Předsedkyně je spolu s další známou osobou zřizovatelem. Z dozorčí rady jsou společníky se vkladem 4 členové: Předseda, 1. místopředseda, 2. místopředseda, + 1 člen. Víc podle obchodního rejstříku nikdo. Nadace má majetek v hodnotě přes 26 milionů. Z toho 910 570,- Kč tvoří nemovitost na Novojičínsku (bývalá Zanáškovic chalupa v Rybí). Přes 25 milionů je tvořeno areálem Střílky (zámek, některé místní stavení a pozemky).
Členové se vkladem mohou, a nemusí, být bílí koně. Skutečný majitel může žít v zahraničí. Čemuž by mohl napovídat i divný a dlouhý název nadace. Je také otázkou, jak velký je jejich vklad a zda tu existuje i tichý společník – a jaký je v tom případě „vklad“ jeho.
Samotná JVŽ je jen společnost, ve skutečnosti levná pracovní síla nadace. A dodavatel financí. Ty jsou ještě přerozdělovány (licenční poplatky za cvičení, tržby z prodeje knih, fotografií, záznamů přednášek). Kdyby tom tak nebylo, nepotřebovala by zastřešení.
Ve skutečnosti je nadace článkem sítě nadnárodní společnosti, kde peníze jsou tou prioritní záležitostí. A také moc a vliv.



4 komentáře:

  1. jde videt, ze 'neni z ceho varit' tak se vymysli.. tesim se na dalsi pokracovani teto pohadky... Strilecky zamek patri nadaci ve ktere je predsedkyne, ktera Zamek koupila a venovala (sve) nadaci .. dusledkem toho je, ze se muze pouzivat pro aktivity JVDZ a ne jen k soukromym ucelum predsedkyne... To je opravdu hrozne a nepochopitelne ! za tim musi byt neco jineho...urcite zhodnoceni majetku pomoci 'levne pracovni sily' a jeho nasledneho zpenezeni samotnou predsedkyni... tomu prece musi kazdy kapitalisticky vychovany obcan rozumet a souhlasit.:)..zadarmo ani kure nehrabe, ze....

    OdpovědětVymazat
  2. Na strankach rejstriku jsou clenove s vkladem celkem 4, to spisi ukazuje skutecne na obchodni investice. Ti vasi lide ve vedeni tako musi z neceho zit a profitovat. A na asramovych strankach je patrne rozsirovani objektu a jeho dost velke zhodnocovani. Tedy roste jeho cena - pro ty 4 kidu s vjkadem. Ale chapu tvoji pripominku, zrejme si zaniceny clen (neber to ironicky) a ja se na to divam s odstupem - take jsemse tam kdsi podival, delam taichi, tam u vas jsem byl ze zvedavost.

    OdpovědětVymazat
  3. Já bych neobviňoval lidi z nadace, to jsou všechno oběti, co stále věří, že jsou na megatripu do nebe s božským mistrem-nejsou to zlí lidé, ani nejedou po penězích. Spíš takoví roboté sévoroboté......Pan Garg ví, kým se obklopit-Parv.není člověk, co jde po penězích-ona je přesně ten typ, co sekty milují-věří každému blábolu co kdo kdy v Indii napsal do purán a snaží se podle toho žít. Neumí žít v blízkém vztahu s lidmi, a tak utekla do abstrakce-jí bych určitě nic nezazlíval......
    Neni z čeho vařit? To je trochu mimo, ne? Já myslím, že těch různorodých obvinění na která nikdo ze společnosti nereaguje je dost......a jsou tu jména obětí tohoto "gurua"......

    OdpovědětVymazat
  4. Jak jsou zvyklí stát u těch kohoutů, tak mají zřejmě na mysli, že není z čeho vařit, když odpojí vodu a vypnou proud.
    Pokud jde o "oběti", napadá mě: Cesta do pekel bývá dlážděna dobrými úmysly.

    OdpovědětVymazat