pondělí 5. září 2011

Kdo je autorem tohoto blogu?

Autorka tohoto blogu není zatím tak statečná, aby zveřejnila svou identitu (ale už jí to nepřipadá tak nemožné jako před pár měsící...) Pokládá však za nutné se ozvat, aby vyvrátila tvrzení šířené organizací JDŽ, že blog je dílem české svědkyně zneužívání.

Autorka blogu je jedna z bývalých oddaných, po dosti letech intenzívní účasti na aktivitách JDŽ znechucená arogantními praktikami "mistra" a systému. Tuto organizaci dávno opustila, a po tolika letech v této sektě dosud umí ocenit nabytou svobodu (:-)))

O sexuálním zneužívání v JDŽ až do dubna 2011 nic netušila, a přestože s JDŽ již několik let není v kontaktu, způsobilo jí to značný šok. Zprvu rovněž odmítala uvěřit, ale nyní se jí důkazy zdají naprosto přesvědčivé ... 

Jelikož je jí známo, že čeští bhaktové z převážné části neovládající angličtinu jsou pro SM snadnou kořistí k ovládání, rozhodla se věnovat něco málo svého času a zpřístupnit aspoň některá odhalení nekalostí překladem z angličtiny. Pro varování ... Jak je vidět, blog pomalu získává čtenáře a vytváří i prostor pro diskusi v českém jazyce ... což systému JDŽ samozřejmě není vhod. 

Autorce blogu se doneslo (i z vašich komentářů), že předsedové místních organizací JDŽ jsou před tímto blogem varování dopisy, i to, že autorství blogu je připisováno české svědkyni zneužití (v anglické diskusi má nick Chava - mail valika.balazova), která je natolik statečná, že odhalila svou identitu. Tato identita však autorce blogu není známa, a "Chava" s tímto blogem nemá nic společného, kromě několika komentářů, které sem zaslala.

JDŽ se snaží vyvolat před členy dojem, že skandální odhalení jsou dílem několika málo zaujatých jedinců, a nikoliv výsledkem rozsáhlého prozření ex-bhaktů ... Tak aby to neměli tak jednoduché a viděli, že prozřelých českých bhaktů není zas tak málo, jak by chtěli:

Autorka tohoto blogu prohlašuje, že není totožná s českou svědkyní zneužívání (jejíž odvahy si nesmírně váží), ani ji osobně nezná. Hodlá jí však nadále podporovat ve zveřejňování všeho, co tato svědkyně uzná za vhodné.




3 komentáře:

  1. Autorko blogu, nikdy nevystupuj z anonymity! Znám případy tvrdého fanatismu v JVŽ. Vedly sice směrem k sebezničení, ale člověk nikdy neví, kam se nasměrují.
    Předsedové organizací veřejně nikdy nepřiznají (ani to dělat nemají) "vnitrostranické" informace. Oni přece jednají na základě hlasu svého srdce.

    OdpovědětVymazat
  2. Všem, kteří šíří informace prostřednictvím internetu, doporučuji seznámit se s plným zněním paragrafu 206 Trestního zákona č.140/1961 Sb. Pro informaci jeho znění je následující:



    § 206 Pomluva

    (1) Kdo o jiném sdělí nepravdivý údaj, který je způsobilý značnou měrou ohrozit jeho vážnost u spoluobčanů, zejména poškodit jej v zaměstnání, narušit jeho rodinné vztahy nebo způsobit mu jinou vážnou újmu, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok.
    (2) Odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 tiskem, filmem, rozhlasem, televizí nebo jiným obdobně účinným způsobem.

    Dr.Jana

    OdpovědětVymazat
  3. je to nemilé, když někdo po letech zjistí,že naletěl a nerozpoznal skutečné hodnoty pravdy, když vše vypadalo tak seriozně. typická reakce citací paragrafů je opět ukázka jednání a řešení problému, tedy zastrašování a né konstruktivní přístup. opět jde o psychologickou manipulaci pro lidi, kteří opět jsou zvikláváni. nepravda vždy bude zatloukat a zatloukat. a tady se o žádnou duchovnost nejedná,falešnost byla odhalena, falešný guru ztratil svoji moc.a to je pro všechny příznivé a poučné, zbytečně zaplacené zkušeností. někdo toho není schopen jen přes svoji zkušenost, kudy cesta nevede.

    OdpovědětVymazat