čtvrtek 8. září 2011

SWami jde po penězích a majetku

Z diskuse na fóru:



Roman 2. 5. 2011:
SWami a budovy/byty/pozemky, to byl další blázinec. V Praze byla jedna stará žena, která byla bohatá a pojala k němu náklonnost. Mnozí lidé vědí, o kom mluvím, nemusím uvádět jméno. Vlastnila vilu v Praze v luxusní čtvrti a sWami tam vždycky chtěl bydlet, když přijel do Prahy. Vymyslel plán, že by ho mohla adoptovat jako svoje dítě (bylo mu už asi 50) a ona to skutečně udělala. Pak změnila svou poslední vůli, takže sWami měl dostat po její smrti vilu. Byla vdova a měla děti, nevím přesně kolik, ale měla minimálně jednu dceru. Takže, když zemřela, sWami požadoval vilu, ale dcera bojovala. Dala ho k soudu. On měl jednoho žáka výborného právníka, takže soud vyhrál. Vše bylo legální a v pořádku. Pouze to jaksi zavánělo. Možná tu vilu ještě vlastní, nevím. Když jsem odešel, přestal jsem se starat o všechny smradlavé věci. V Praze o tom soudu musí být nějaký veřejný záznam. To jenom tak ...


Chava 2. 5. 2011:
Z té vily, o které mluvíš, je dnes jógacentrum. Bhaktové sWámího ji přestavěli. Pamatuji si velmi dobře, když swAmi byl v Praze kvůli soudu, protože lidé, kteří o tom věděli, se pokoušeli to utajit. Zdá se mi, že nechtěl, aby lidé věděli, že bojuje o majetek, dokonce u soudu. Máš úplnou pravdu – swAmimu se skutečně podařilo stát se jejím adoptivním synem. V posledním týdnu jejího života ji navštívil v nemocnici ... v tu dobu lékaři už věděli, že prohrávají boj s její nemocí, ale on řekl, že je v pořádku a kdyby to věděl, nehnal by se tak rychle autem ji navštívit. V té době začala mít paralyzované svaly. Požádal nás, abychom ji navštívili, ale byla už na intenzívní péči ... tam nesměl nikdo kromě členů rodiny. Řekl na satsangu, že ji navštívil na intenzívní péči jednou a že je velmi smutný, že umírá tak sama. Pokud prohlašuje, že je její syn, proč s ní nebyl v jejích posledních minutách? Proč jí lhal o jejím stavu? Vím o ní velmi dobře jedno – nesnášela, když ji někdo lhal nebo snažil se něco utajit. Měla jsem možnost s ní nejakou dobu pracovat.
Děti neměla, dcera, o které píšeš, byla dítě jejího manžela, který zemřel dlouho předtím. Jsem si jistá, že jako dcera majitele – otce měla nárok na ten dům, aspoň na část po svém otci. Ale swAmi zařídil, že nedostala nic, pokud vím.

Roman: 3. 5. 20
Zákony v různých zemích jsou různé. Takový soud by v USA nikdy nevyhrál, ani v Kanadě. (Pokládej to za varování, swAmi.)

1 komentář:

  1. Myslím, že to byla Jarka J. později jím nazývaná "matádží". Kromě té vily po ní zůstala ve Střílkách i luxusní limuzína (Opel Omega).
    Co k tomu dodat? Z jeho strany to byl prokazatelně chladný kalkul: To by mu nestačilo, kdyby tu adopci pojal jen z hlediska duchovního? Vždyť měl svoji biologickou matku, která nedávno zemřela - 15 let po oné "adopci" (pro niž už několi měsíců v Indii "truchlí"). Klidně mohl říct svým ovečkám, že J.J. uznal za svoji matku a ona jej přijala za svého syna.... To do toho musel ještě montovat odkázání majetku? Kolika takovým lidem "odpomohl od světského břímě majetku"? Je z toho na zvracení. A těm pražskejm bhaktům díky za to, že stydlivě pomlčeli o proběhlém soudním řízení.
    V jiném sloupci je psáno o tom, co komu ve Střílkách patří. Pochybuji, že on tam také nemá "jistý vklad". Je docela možné, že oni společníci s vkladem, jejichž majetek se skutečně stále navyšuje karmajógickou činností a dary, jsu majiteli jen z 15 - 30%...

    OdpovědětVymazat