pátek 28. října 2011

Novinky z australského turné

Australia Calling, 24. 10. 2011

Stručný přehled australského "turné" SM

V Perthu byl už před dávnou dobou, a na jeho programu tam bylo asi šest lidí. Pak jsem slyšel, že byl také v Adelaide, ale možná to není pravda.

V Sydney se SM setkal s pár lidmi a někteří mu řekli svůj názor a proč nezůstanou.

Na satsangu byl jeden chlápek požádán během několika minut třemi lidmi, aby se stal "členem" GTR (?), to se mu zdálo trochu divné, protože ti samí lidé s ním dosud neměli nic moc co do činění - poptal se a získal trochu jasnější představu. Na programu bylo asi 25 lidí. Nikdo z přítomných nebyl ochoten zpívat bhadžany, "zapomněli si" přinést zpěvníky. V neděli večer na satsangu se nějaká žena zeptala SM na obvinění ze sexuálního zneužívání, byla umlčena, zablokována a bylo jí doporučeno odejít - odpověď nikde. To je ale překvapení, že nechtěl odpovědět na žádné přímé otázky od veřejnosti - to by bylo jako připustit "Něco je tady špatně" a to se nesmíme dozvědět.

Od Sidney po Brisbane - programy byly velmi poklidné, ale SM byl ve společnosti oné krásné "princezny, se kterou se na čtyři hodiny ztratil v poušti", takže byl možná i tak spokojen.

Slunečné pobřeží - tam zase pršelo, jako obvykle, bylo tam asi 18 lidí a bhadžany byly tak hrozně falešné, že kdokoli se pokusil hrát na kytaru, znechuceně to vzdal.

Melbourne - no, vedoucí centra tam mají velmi obtížné časy, bojují se Srirou, který/a jim zakazuje stát se finančně nezávislými na GTR, a stres z přijetí SM nebyl snadný. Dva programy za stejnou cenu jako normální hodina jógy, takže tam byla aspoň malá skupinka lidí.

SM nadále vypráví spousty historek, ale jeho "charisma" den za dnem upadá.

Finanční tlak z přijetí SM a to, že na programu bylo stěží pár lidí, nijak neusnadnilo finanční situaci.

A teď? Kam pojede příště? Kdo budou ti šťastní?



2 komentáře:

  1. GTR znamená "guruův totalitární režim" :-)
    Australia Calling ve svých příspěvcích používá tento pojem pro spolek fanatiků, který ovládl australskou JDŽ po australské revoluci, a v širším smyslu pro JDŽ jako celek.

    OdpovědětVymazat
  2. Mahes byl ve společnosti one krásné "princezny, se kterou se na čtyři hodiny ztratil v poušti"? No, to ne?
    To je vylozene drzost. Po celem svete se proti jemu pripravuji obvineni a soud a nas maharadz si i dale uziva... Hmmmm. Asi se mu to vsechno "prodrazi". My Evropane asi nikdy nepochopime jak ti indicky guruove uvazuji a hlavne jak maji nastaveno pojem "guru". Vypada to opravdu ze se chovaji jak bohove. Nejak jim to vsem zatim prochazi...jsou to lysky.

    OdpovědětVymazat