čtvrtek 13. října 2011

Trestní oznámení na swAmiho ve Slovinsku

Z komentářů: 
"Na této stránce můžete najít televizní spot o swamiho sexuálních aktivitách ve slovinské televizi - začíná na čase 34:15 (hovoří v něm jedna žena anglicky, jedna slovinsky)
http://tvslo.si/predvajaj/tednik/ava2.118095368/


Video na youtube:




Na níže uvedené stránce najdete článek s podtitulem:
Vyšetřovatelé z Kopru v těchto dnech předloží příslušnému státnímu zástupci trestní oznámení na Swamiho, zakladatele Jóga v denním životě, který je podezřelý ze zneužívání, které nahlásila žena z Primorkého regionu.

http://www.siol.net/novice/crna_kronika/2011/10/kriminalisti_zaradi_suma_spolne_zlorabe_ovadili_swamija.aspx

Vím, že slovinština může být trošku bariérou, ale pro ty, kdo mají opravdu zájem, snad bude ku pomoci aspoň google translator.

12 komentářů:

  1. První vlaštovka:) Karma se vrací-fanatici z jogy konečně vidí, že to děvčata myslí vážně a nenechají si líbit to mlčení a ignorování ze strany sekty

    OdpovědětVymazat
  2. Již několik měsíců sleduju situaci kolem Mahéšaránandy na fórech i tomto blogu. Po 20 letech v JVDŽ jsem před pár měsíci odešla. Vím, že sexuální obvinění jsou pravdivá, minimálně některá.
    Na tomto blogu mi chybí možnost navázat kontakt s lidmi, kteří si procházejí něčím podobným, co já. Nebo třeba možnost zeptat se, co se děje v jejich okolí, jak lidé reagují, jak si celou
    situaci zpracovávají atd.
    Napadlo mne, zda by nebylo dobré využít možnost komunikovat spolu přes inbox na foru http://sexabuseyidl.net
    Stačí si založit účet a mezi inboxu již spolu můžeme komunikovat česky a přesto každý jak se cítí, může zůstat anonymní. Nikde se nic nezobrazuje, zprávu vidí jen osoba, které je určená.
    Můj nick na fóru je SomeonefromCzech. Česky je možno na anglickém fóru komunikovat ještě s: Mangal, Chava, Barnes, Tony, Roman,...
    Ať už možnosti využijete nebo ne, přeju hodně sil všem, kdo se snaží situaci kolem swamiho a JVDŽ upřímně nahlédnout.

    OdpovědětVymazat
  3. šest odpadlíků..démonů... asurů a Ciciho nohsledů, červů bez šance na mokšu, jak pravil mistr-víc než Bůh, co chtějí zničit něco dokonalého na tomto světě kvůli svým duševním poruchám-nepochopili Boha co chodí mezi námi..... Takoví jsou v očích milujících jogínů z vedení JDŽ.
    A nebo jde o lidi, kteří se nemohou dívat na to, jak jeden manipulátor zpracoval pár tisíc lidí, a pomocí svého kroužku vyvolených se trpělivě šplhá do pozice Boha na zemi. Za vydatné podpory manipulativních technik, lží a svévolných úprav historie. Jeho učení je spíše směs názorů předchozích myslitelů-nic originálního. Systém pro zápaďany vynalezl jeho učitel Satyanand-pavanamuktaasany a pod. Od něj se naučil hathajogu a krijajogu-a poté svého učitele zapřel. Nechává žáky zpívat a meditovat na část středověké purány, zvané gurugíta. Ta je originální jen mírou fanatismu. Nejde o rozhovor šivy a parvati. Ale o text středověkého učitele, který si chtěl podmanit své žáky pomocí metody cukru a biče. Však znáte ten text. O historických nesmyslech v sWamiho přednáškách ani nemluvě. Zkrátka-argumenty pro jeho božství jsou založené na emocích. Podobné emoce vyvolávají i jiní-zpěváci, kazatelé, kněží-jen jejich ovečky nenechávají meditovat na zpěv, kde se praví, že kdo o nich bude zle mluvit, skončí jako démon. Hloupé, v 21. století, že?
    Argumenty proti jeho božství jsou uvedeny na netu a může si jich všimnout každý. Jen jsou omlouvány: guru nás zkouší, lila a podobně. V okamžiku, kdy víra v jeho svatost zmizí-člověk si říká-proboha, jak jsem se mohl nechat tak napálit.......vždyť je to do očí bijící.
    O chování jeho kroužku vyvolených by bylo možné psát hodiny-namyšlenost, snaha vydělat peníze pro jejich gurua za každou cenu, očerňování těch,co se odváží kritizovat, neschopnost vcítit se do zneužitých dívek, zákulisní podlé manévry......a tak dále

    OdpovědětVymazat
  4. Guruové z Indie - mají podobné rysy:

    Falešný guru Sai Baba, jeho podvody a zneužívání dětí: http://www.oslikuv.net/vnitrnihlas/sc-cl-26.htm

    Mahariši a jeho Hnutí transcendentální meditace: "Lži, které mi řekl můj guru"
    http://onwww.net/unstress4less.org/transcendental_meditation-harmful-personal-lies.htm

    Swamí Vishwananda ktery uz jezdi do Cech je dalsi falešný gej "guru", gej "avatar" - viz jeho lži, aféry, podvody a triky:
    http://vishwanandawarning.blogspot.com/
    http://tellthetruthswamivishwananda.wordpress.com/2011/02/18/hello-world/
    http://torontosaibaba.blogspot.com/2011/07/another-fake-swami-vishwananda.html

    Swami Nithyananda-Sex Scandal video:
    http://www.youtube.com/watch?v=3xm19vU53L4&feature=related
    http://news.oneindia.in/2010/03/03/swami-nityananda-sex-scandal-video-tamil-actress.html

    OdpovědětVymazat
  5. Myslím, že za všechny tyhle podvodníky by jejich žáci dali ruku do ohně-"ne, ten náš je skutečně pravý......všechno jsou jen pomluvy".....

    OdpovědětVymazat
  6. Ruku do ohně? To by byli do jednoho invalidé.
    Hej, vy, střílečtí, už vám došlo, co znamená trestní oznámení v některé ze zemí EU? To se váš bůh už nesmí v žádné z nich ukázat. A nejen blog, ale i noviny zemí EU budou mít další téma. Kde máte ty jeho proklamované sidhi. Asi v …… Anebo je má v těch úplně spodních čakrách?
    Tak kdo že nemá z čeho vařit?

    OdpovědětVymazat
  7. Všem, kteří šíří informace prostřednictvím internetu, doporučuji seznámit se s plným zněním paragrafu 206 Trestního zákona č.140/1961 Sb. Pro informaci jeho znění je následující:



    § 206 Pomluva

    (1) Kdo o jiném sdělí nepravdivý údaj, který je způsobilý značnou měrou ohrozit jeho vážnost u spoluobčanů, zejména poškodit jej v zaměstnání, narušit jeho rodinné vztahy nebo způsobit mu jinou vážnou újmu, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok.
    (2) Odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 tiskem, filmem, rozhlasem, televizí nebo jiným obdobně účinným způsobem.

    Dr.Jana

    OdpovědětVymazat
  8. Dr. Jano, neotravuj se spamem, to je znak stupidních podvodníků a hlupáčků, co kopírují své mentální výplody na všechny strany. Zkus používat svůj mozek nejen na padání k nohám chlápka, co má rád ženy-jen potají a s duchovním okecem, ale taky na normální myšlení.....

    OdpovědětVymazat
  9. This is a official denial which denies the whole story, and television is required to publish this denial according the law on media . It is almost on the end, 54:31 min.
    http://tvslo.si/predvajaj/tednik/ava2.118653797/
    It says (rough translation-if someone knows better...)

    In the TV show there was story about alleged sexual abuse of Guru of one of the wordly known system of yoga-YIDL-XXXX (Gurudevs name)
    All statements and accusations are false and are merely the result of the attack on the Guru and the author of a system which purpose was to discredit and defame guru and system because of particular interests of individuals which step out of YIDL for their own reasons.
    This is evidenced by the fact that there is no any law claim or any other official act conected to this, which would presumably confirm these allegations.
    ALSO GURU is not charged OR convicted for alleged acts.
    In the mentioned story in Tv show were published untrue statements about the society, as of the cult or sect, and incorrect and inadequate CLAIMS ON RULES students should obey in their everyday lives and about student-teacher relation.
    The Society operates completely open and it is not about a closed system in which people would be isolated from the world.
    The teacher does not prohibit anything or commanded-on the contrary.Practicing yoga is primarily work on yourself.
    Students are successful in their own field of work, independent of each other and involved in society, it is one of the objectives of yoga, also to achieve social health ....

    I am glad that that media still have to make sure that what they publish must be based on facts and not on the stories and slander

    OdpovědětVymazat
  10. Krásná práce jogínských právníků-dokopat televizi k vydání prohlášení tohodle typu-děkujeme a prosíme-příště v češtině, prosím:)

    OdpovědětVymazat
  11. Sranda je, jak je v tom prohlášení vložená reklama na jógu:-) Jasně, přesně tohle bude o své vůli vysílat někdo, kdo pár dní před tím odvísílá opak....

    OdpovědětVymazat
  12. Jen by mne zajímalo, kde o sobě tento Guru říká a prohlašuje, že je Bůh? Může mi tu dát někdo alespoň jeden jediný odkaz na video, nahrávku, nebo knihu, kde tohle on sám řekl a je to zdokumentováno?

    OdpovědětVymazat