sobota 1. října 2011

Náboženská tolerance swAmiho



Z historek „Se swAmim v autě“.
Myslím, že to bylo v Georgii. Byli jsme se swAmim v autě, a zastavili jsme u nějakého místního obchodu. Před námi parkovala dodávka, ze které vylezl otec, matka a jejich šest dětí. SwAmi se na ně díval svým „intenzívním“ pohledem. Já jsem jim nevěnoval moc pozornosti – nic zvláštního, rodina s dětmi jede nakupovat. Řekl: „Podívej se na ně, kolik dětí ti muslimové mají! To je jejich strategie, jak převládnout ve všech zemích. Nejen v Indii, Americe, Evropě, všude“. Díval jsem se na tu normální poklidnou americkou muslimskou rodinu a myslel jsem si: „Cože? Co má za problém? Ti lidi tu prostě žijí svůj život. Je v tom něco jiného, co on ví, nebo jenom má v sobě nenávist?“ V té době jsem ponechal odpověď na tuto otázku otevřenou. O rok či více později jsem si už byl schopen připustit, že šlo o to druhé.

16 komentářů:

  1. Hezké doplnění těch jeho „Náboženských dialogů…“. Vůbec to jeho učení je převelice univerzální: „Dharnou těla je, aby bylo zdravé, nebo nemocné. Je – li nemocné, jděte k lékaři…“. Kde je potom ona proklamovaná, všemocná síla jógy? Vždyť podle něj je „jóga praktickou filosofií pro znovuzískání zdraví fyzického, mentálního, duševního a sociálního“. Vždy se to fyzické zdraví uvádí na prvním místě, čehož je sám „zářnou“ ukázkou.
    To co uvádíš, je další jeho „ukázkou“ lásky a tolerance ke všem živým tvorům. Nevím, zda mezi ně počítá i onu americkou rodinu.
    Procitnuvší

    OdpovědětVymazat
  2. Umění "mistrovo" je vskutku bezedné: Je-li vám 20, můžete cvičit i 8. díl. Je-li vám víc než 30, cvičte max. 3. díl. A je-li vám více než 50, buďte rádi, že ještě žijete.... S JVŽ vzhůru ke kmetské, a těžce dosažitelné padesátce!

    OdpovědětVymazat
  3. Pozitivní vliv cvičení JDŽ na fyzické zdraví (ale i na ta ostatní zdraví) je další dogma, o kterém se nepochybuje. Osobně ale o něm mám pochybnosti docela vážné. Nepopírám, že cvičení jógy má pozitivní vliv na některé konkrétní zdravotní obtíže a jsem schopen věřit i tomu, že "rekreační" cvičení jógy je všeobecně prospěšné. Mám spíš na mysli zdraví lidí, kteří propadli JDŽ naplno a skutečně podle ní žijí se vším všudy (vegetariánství, jiný hodnotový žebříček, atd.). Je to jen můj subjektivní pohled, ale nepřipadá mi, že by tito lidé byli v průměru nějak fyzicky zdravější než je obvyklé. A pokud jde o psychické problémy, připadají mi dokonce v horším stavu, než je normální. Samozřejmě, je pravděpodobné, že řada z nich už s různými neduhy a právě kvůli nim do JDŽ vstupovala. Nicméně stejně by bylo zajímavé srovnat v tomto ohledu dlouholeté žáky JDŽ s běžnou populací. Myslím tím na skutečně vědecké bázi a opravdu férově, tzn. nemám na mysli současný projekt Jóga pro zdraví.

    OdpovědětVymazat
  4. Pokud se někomu stýská, anebo je zvědav, kam spějí sekty řízené z rozvojových zemí, přikládám typ. Nebude to sice s sammotný bůh, ale zástupce boží:

    Předmět: satsang se svamim Niranjanpurijim

    Hari OM,drazí bratři a sestry, s radostí vám oznamujeme, že ve čtvrtek 6. 10. 2011 přijede do Ostravy svámí Niranjanpuri.
    Při této příležitosti uspořádáme od 17:15 v JógacentruMariánské Hory satsang s naším vzácným hostem.
    Jste srdečně zváni.
    Jógacentrum se nachází na ul. 28. října 210 (zelená budova 80m od tramvajovézastávky Mariánské náměstí, směr Poruba).
    Těšíme se na vás.

    JDŽ Ostrava

    OdpovědětVymazat
  5. Víte, kde se nyní nachází swamiji? Ano, v Austrálii. Proč o tom není žádná informace na oficiálních stránkých JVDŽ? Proč swamiji obvolává žáky, aby přišli, proč nebyl poslán žádný oficiální e-mail? Proč Swami TV nevysílá žádný satsang z austraského Sydney? Že by se bál, že mu na satsang přijde nečekaně nějaký novinář a položí nepříjemnou otázku? Ono se to totiž stalo. Australská novinářka strávila jeden satsang pozorováním dění a druhý den, (tentokrát již s mužským doprovodem) povstala, představila se a rovnou požádala swamijiho o vyjádření k sexuálním obviněním. Odpovědi se nedočkala, v ten moment se stala nežádoucí a byla bhakty vyprovozena ven. To by se asi na Swami TV docela vyjímalo, že?
    Proč swamiji nedal vědět, že už je na cestách a kdy přijede do Evropy? Že by se Jeho Svatost Vishwaguru Mahamandaleshwar Paramhans Sri Swami Maheshwarananda z Panchayati Maha Nirvani Akhary, zřec všech tří časů, bál?

    OdpovědětVymazat
  6. http://sexabuseyidl.org/discussion/comment/5691#Comment_5691

    satsangy swxxxxxiho v Sydney 1. a 2. října ..

    OdpovědětVymazat
  7. http://sexabuseyidl.org/discussion/comment/5654#Comment_5654

    swaxxi v austrálii volá i lidem, které vyloučil z yidl ....

    OdpovědětVymazat
  8. Myslím, že v nejbližším čase nepřijede do Evropy.Měl by tu jisté problémy. Jen by tak upoutal pozornost na svoje skandály a to nechce. Věrní budou jezdit za ním do Indie za těžké prachy-průjmové pročištění karmy za 30 tisíc. Trochu to připomíná dr. Grunsteina-klystýr, a dvojtej! To je naučí. Z Jadanu se plno lidí vrací s tak krásnými vzpomínkami na posvátné průjmy, kterými se odplavují karmy-cestovatelé po Indii je sice mají také, ale u těch se samozřejmě čistí jen jejich střevo od parazitů (způsobeno mimo jiné nádherným indickým zvykem mýt si zadnici bez mýdla a bez toiletpaper-ind si ocachtá zadeček, ruka plná virů, dotkne se knoflíků levou rukou, pak pravou-viry jsou tak i na pravé a hurá ochmatat jídlo-středověká víra v čistou a špinavou ruku v 21.století). Tak věrní- hurá do Jadanu, očistné průjmy a další krásné pouštní choroby čakají:) Jen za 30-40tisíc:) Buy now!

    OdpovědětVymazat
  9. To je divny! Zdéši navrátilci z Indie všecko líčili v růžovéch barvách. Vo průjmu ani muk. Byli tak vokózleni, že by tam nérači zvostali, nebo zde aspoň zavedli stejny manýry jako např. chodit v sárí. Vobčas se mně zdálo, že vidim nad jejich hlavó blikat nimbus a já su ten vůl, co tam eště nebyl. Když pak ale přišlo na přetřes zneužívání, bylo to jak s tim prujmem - taky ani muk! Nimbus definitivně zmizel, když mi zalhali do vočí. Pardón! Voni nelžó, voni myslí pozitivně!

    OdpovědětVymazat
  10. Ti navrátilci ze „země zaslíbené“, se opravdu vracejí silně pročištěni. Jsou jako vytřepaná Partyzánka (nejlevnější cigarety z dob totality). Někdy pozoruji, že se snad i nadnášejí. Pak nevím, jestli mají sidhi oni, nebo já. Řeč jejich jest toliko nadšená, duch vzletný a tělo pročištěné několikatýdenní úplavicí, váha notně zredukovaná. Mluví pomalu a vznešeně, seč jiskra v oku chybí. Přece neřeknou na rovinu, jak se věci mají, když ta „sranda“ stála nekřesťanský peníz.
    A být v Indii, to hraje roli v hierarchii základních organizací, a dokonce při volbě předsedy. Byls v Indii? Nebyl. Nemůžeš být předsedou. Připomíná to léta padesátá, kdy se jezdívalo do SSSR, jako na cestu za poznáním, jak lépe budovat světlé zítřky. Slzami zalité oči úderníků pak jasně vypovídaly na stranických schůzích o zemi zázraků. Vždyť tenhle akt lásky k nejvyššímu blahu byl větší devízou, než překonání výkonové normy.
    Procitnuvší

    OdpovědětVymazat
  11. Kdo nebyl v Indii (té snové ášramové, ovšem-jinak by mohlo nadšení pro svatou Indii a její svaté muže ochabnout při střetu s realitou) ten ví prd:)Jistě letos vyrazí skupinky pravých věřících, co budou chtít generalissimovi ukázat svou věrnost (za pěkné prachy, navíc) Pokud nebudete mezi nimi, hrozí, že budete považování za odpadlíka. Tak hurá za daršanem:)

    Penzion Jadan volá své návštěvníky:)Ředitel penzionu bude k vidění, neváhejte....

    OdpovědětVymazat
  12. Guruové z Indie - mají podobné rysy:

    Falešný guru Sai Baba, jeho podvody a zneužívání dětí: http://www.oslikuv.net/vnitrnihlas/sc-cl-26.htm

    Mahariši a jeho Hnutí transcendentální meditace: "Lži, které mi řekl můj guru"
    http://onwww.net/unstress4less.org/transcendental_meditation-harmful-personal-lies.htm

    Swamí Vishwananda ktery uz jezdi do Cech je dalsi falešný gej "guru", gej "avatar" - viz jeho lži, aféry, podvody a triky:
    http://vishwanandawarning.blogspot.com/
    http://tellthetruthswamivishwananda.wordpress.com/2011/02/18/hello-world/
    http://torontosaibaba.blogspot.com/2011/07/another-fake-swami-vishwananda.html

    Swami Nithyananda-Sex Scandal video:
    http://www.youtube.com/watch?v=3xm19vU53L4&feature=related
    http://news.oneindia.in/2010/03/03/swami-nityananda-sex-scandal-video-tamil-actress.html

    OdpovědětVymazat
  13. Všem, kteří šíří informace prostřednictvím internetu, doporučuji seznámit se s plným zněním paragrafu 206 Trestního zákona č.140/1961 Sb. Pro informaci jeho znění je následující:



    § 206 Pomluva

    (1) Kdo o jiném sdělí nepravdivý údaj, který je způsobilý značnou měrou ohrozit jeho vážnost u spoluobčanů, zejména poškodit jej v zaměstnání, narušit jeho rodinné vztahy nebo způsobit mu jinou vážnou újmu, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok.
    (2) Odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 tiskem, filmem, rozhlasem, televizí nebo jiným obdobně účinným způsobem.

    Dr.Jana

    OdpovědětVymazat
  14. A co takhle paragraf internetové slušnosti: Kdo posílá spam-stává se webovým přiblblem.......

    OdpovědětVymazat
  15. Chci se zeptat To: Roman, 30. září 2011, http://sexabuseyidl.org/discussion/comment/5690#Comment_5690

    Může mi to tady někdo rozumný a třeba i vy Romane zodpovědět?

    I ostatních diskutujících kteří mají co říct.

    Otázka zní:

    Co prosím vidíte přínosného a hezkého na Islámu jenž se dle mého názoru jen vydává za náboženství?

    Opravte, usměrněte a vysvětlete mi to prosím. :)

    Děkuji.

    Hellrider

    PS: kdo by mi chtěl něco napsat a vysvětlit i mimo tento blog může mne kontaktovat pomocí FB:
    http://facebook.com/hospodin.satanel

    OdpovědětVymazat
  16. Co je tak dobrého na islámu? Islám je přece náboženství války.

    OdpovědětVymazat