pondělí 3. října 2011

Jak se swAmi ztratil v australské poušti

SwAmi je právě v Austrálii, kde prý tajně obvolává věrné členy i některé vyloučené, aby přišli na satsang.

Ex-bhaktové se mimo jiné baví vtipy na téma, jak se swAmi v dubnu 2011 na 4 hodiny "ztratil" v poušti, sám v autě se svou věrnou žákyní ... (prý je tam jenom jedna cesta v celé poušti...)



24 komentářů:

  1. Ztratil se chudák, i s věrnou "žákyní". Asi ztratil i hodně kalorií, v té pošti. A kdyby měl někdo zájem mu robotovat v jeho panství ve Střílkách. má možnost. Ale připlatí si, protože tato svrchovaná séva není zdarma:

    Hari Óm,
    opět vás srdečně zveme na karmajógu do stříleckého ášramu o víkendech 7.-9.10. a 14.-16.10.2011.
    V případě příznivého počasí se budeme věnovat práci na zahradě, dále přípravě a zpracování sezónních produktů zahrady v kuchyni (pravděpodobně zpracování špenátu, příprava zavařovacích skleniček, apod.) a také úklidu zámku (příprava na semináře).
    Příspěvek za karmajógu: 70,- Kč/1 den, pro studenty a důchodce 50,-Kč/1 den, KARMAJÓGA POMOC S ÚKLIDEM JE ZDARMA.
    Hlaste se prosím předem. Těšíme se na vás!
    Za ášram Střílky Mahéšvarí

    OdpovědětVymazat
  2. Jen by mě zajímalo, kde v tudobu nechala Jeho Svátost Vishwaguru Mahamandaleshwar Paramhans Sri Swami Maheshwarananda z Panchayati Maha Nirvani Akhary, zřec všech tří časů, své svrchované sidhi. Asi v některém z těch tří časů. Aneb zůstaly jako bohapustý výmysl v jeho rozvojové vlast...

    OdpovědětVymazat
  3. Panoptikum Střílky - země bezpohlavních jedinců, potřebuje dorovnat rozpočet, tak zve:

    Vážení přátelé,
    rádi bychom vám představili nové víkendové programy, které jsme pro vás připravili na měsíc říjen.
    Doufáme, že vás některý z nabízených programů osloví a navštívíte zámecký areálu ve Střílkách, kam jste srdečně zváni.

    Přihlásit se je možné na adrese: https://joga.cz/seminar
    Přehled všech programů do konce roku je k dispozici na: www.joga.cz/strilky
    Fotoalbum areálu pak na adrese: http://www.facebook.com/media/albums/?id=114850601877497

    Přejeme krásné dny a posíláme pozdrav ze Střílek.
    Za organizační tým jógacentra s úctou
    Milan Sudický

    Nepřáli-li jste si tuto informaci obdržet, přijměte prosím naši omluvu a krátce nás o tom informujte.

    OdpovědětVymazat
  4. Je potřeba vydělávat, Jadan spolkne hodně a když byl letní seminář fiasko. Navíc příští rok to nebude lepší, nejbližší ovečky budou jezdit do Indie a zbytek doma na PC. Jen naivní lidi z kurzů si jistě příští rok zase zaplatí za střílecký letní týden, kam možná přijde i kouzelník, a možná ne (prašule nevracíme:-)))))

    OdpovědětVymazat
  5. Deset a jeden postup jak si založit sektu
    zdroj: http://kult.webz.cz/zajimavosti.htm

    1. Sesbírej všechny dosažitelné a nadšení budící myšlenky.

    2. Využij je ke zbudování nosné struktury obsahující

    a) pohled na světlé zítřky a vizi absolutního dobra

    b) sumarizovaný popis říše absolutního zla a vizi trestu

    c) východisko směřující k dosažení a) a eliminaci b)

    3. Ustanov se (samozřejmě se vší skromností) zástupcem tajuplných sil personalizovaného dobra, vyber si spolehlivé spolupracovníky a společně přesvědčte dostatečné množství lidí o tom, že

    · jsou napravitelnými hříšníky

    · za své neštěstí si mohou sami, protože stojí na nesprávné straně.

    V těchto lidech pak podle osvědčeného vzorce musíš:

    a) vyvolat a udržovat pocit viny (vůči čemukoli, včetně jich samých)

    b) ukázat, jak se provinění zbavit (systém sebeodpustků je geniální)

    c) definovat podmínky nápravy

    d) infikovat nejméně labilní okruh zklamaných, labilních a duševně nevyrovnaných, se svým osudem nespokojených jedinců, kteří se stanou fanatickými nositeli myšlenky a oporou tvých zájmů.

    4. Nedopusť, aby tobě podobní (ti, kteří vytuší, oč jde a připojí se) dosáhli v hierarchii sekty vyššího postavení, než ty sám; imaginární „síly dobra“ musí jejich ústy (nejlépe písemně) potvrdit tvá tvrzení a tvou vůdčí pozici. Jsi nejkompetentnější, protože jsi byl první!

    5. Publikuj a přednášej i ty sebevětší nesmysly, mluv o lásce a tvař se přitom nesmírně vážně, to bezvadně funguje už tisíce let. Zamoř dopisní schránky letáky a usiluj o přízeň sdělovacích prostředků.

    6. To (a ty), kteří ti stojí v cestě, likviduj prostřednictvím zfanatizovaných, naivních příznivců. Ty se do toho nezapojuj, usmívej se a stále mluv o lásce.

    7. Případné výstřelky svých příznivců přísně, ale s láskou odsuď, ale až poté, co posloužily tvému prospěchu.

    8. Postupně likviduj nebezpečné fanatiky, kteří ti pomohli nahoru.

    9. Nezapomeň při tom neustále hovořit o lásce a o tom, jak nesmírně tyto odpadlíky miluješ přesto, že tě tak hrozně zklamali.

    10. Na veřejnost vystupuj jako ztělesnění všeho, co hlásáš. Vždy se najde dostatek zoufalců, kteří uvěří a obhájí tě. Mluv o lásce!

    11. Nezapomeň před spaním pravidelně a samozřejmě ne bez lásky, zalistovat v Machiavellim. Třeba tam najdeš něco, na co dosud nikdo nepřišel...

    OdpovědětVymazat
  6. PŘÍNOS VÉD (??)
    Tento dokument, ovšem bez těch otazníků, obíhá mezi jogíny v zahraničí. Samozřejmě, že nejlepší je cesta bhakti, cesta oddanosti. A je zajímavé, že nejen oddanost ke Kršnovi, ale i oddanost k oddaným…
    Ponechám stranou omáčku, opěvující védy i Bhagavat Gítu. Zmíněný text však uvádí jistá upřesnění: Na poli Kurukšétry bojovalo 640 milionů lidí (není to překlep, skutečně se jich uvádí tolik). A údajně tam byly použity, před těmi 5 000 lety i jaderné zbraně, o čemž dodnes svědčí i zvýšená radioaktivita (ta je ostatně i u nás v Jáchymově, nebo na golfu v Mariánských lázních aj.).
    Použijme nyní onu věc, kterou nosíme na krku, a kterou opomněl použít autor. Předpokládám, že Indie byla tehdy stejně velká, jako dnes. A z jak velkého národa se muselo rekrutovat oněch 640 mil. bojovníků? Mysleme velkoryse – každý 4. občan bojoval. Celkem jich tedy muselo v Zemi Bhárat (Indii) žít bratru více než 2,5 miliardy. Ale je zde ještě jedno ale: Podle svaté kastovní tradice smí bojovat jen kšatriové. A těch nebylo nikdy mnoho. Klidně si tedy můžeme vynásobit ony 2,5 miliardy 10 (přinejmenším)… Tak to milí bratři a sestry vypadá, že v Indii už před 5 000 lety řešili setsakramenskou populační explozi. A aby ji zdárně vyřešili, vzali si na to i jaderné zbraně…
    Zfanatizovaným masám se může jako pravda předkládat cokoliv. Anebo je také možné, že Indové, coby vynálezci nuly (té matematické), ji moc rádi používali. Anebo se zde více než jinde cigání – vždyť Rádžastán je přece jejich pravlastí…

    OdpovědětVymazat
  7. Domnívám se, že předchozí příspěvek jasně ukazuje, jak omezené je pachtění po světském poznání. Proti moudrosti véd je nicotné jako hrst písku proti masivu Himaláje, pamatujete? Nahlédneme-li ovšem na problém prizmatem svrchovaného poznání, stává se tento zdánlivě neřešitelný rébus náhle dětskou hrou. Ponoříme-li se do oceánu moudrosti, paravidja (zájemce o hlubší studium této problematiky odkazuji na dnešní odbornou diskusi na toto téma na anglickém fóru R.P.), spatříme souvislosti, které nám předtím unikaly a spolu s Archimédem zvoláme: "Heuréka!". Ano přátelé, vnímavější z vás již tuší, kam mířím. Za vším samozřejmě stojí bájná bylina sonamukhi. Jen ona může být pojítkem mezi zdánlivě nesouvisejícími paradoxy - 640 milióny bojovníků a půdou kontaminovanou radiací. Otevřete svou ádžná čakru a uzříte sotva 10 miliónů válečníků, jak se v noci v křečích potácejí mezi táborem a latrínou a zvědy, kteří se v ohromení nad tím pohybem nemohou dopočítat stavů nepřítele. Zároveň je jasné, že v tomto procesu nevyhnutelně došlo ke značné produkci příslušných metabolitů. Vzhledem k tomu, že se boje účastnila řada osvícených osobností, pak je v duchu pravidla "jak nahoře, tak dole" vysvětleno i to, proč je půda radioaktivní. Tzn. nešlo o atomový výbuch v pravém slova smyslu, nýbrž pouze o "špinavou bombu".
    Závěrem svého příspěvku bych rád vzdal hold přední slovenské odbornici na sonamukhi, A.G. Její nezapomenutelná přednáška na téma "Spätná väzba" je pro mě i po letech inspirací...

    OdpovědětVymazat
  8. Na této stránce můžete najít televizní spot o swamiho sexuálních aktivitách ve slovinské televizi - začíná na čase 34:15 (hovoří v něm jedna žena anglicky, jedna slovinsky)
    http://tvslo.si/predvajaj/tednik/ava2.118095368/

    Na níže uvedené stránce najdete článek s podtitulem:
    Vyšetřovatelé z Kopru v těchto dnech předloží příslušnému státnímu zástupci trestní oznámení na Swamiho, zakladatele Jóga v denním životě, který je podezřelý ze zneužívání, které nahlásila žena z Primorkého regionu.

    http://www.siol.net/novice/crna_kronika/2011/10/kriminalisti_zaradi_suma_spolne_zlorabe_ovadili_swamija.aspx

    Vím, že slovinština může být trošku bariérou, ale pro ty, kdo mají opravdu zájem, snad bude ku pomoci aspoň google translator.

    OdpovědětVymazat
  9. Dlouho jsem dumal, kde jsou ti osvícení, z řad žáků a stoupenců mistrových. Jvž uvádí, že jsou jich desetitisíce po celém světě. A žádnému z nich palice nesvítí. To ukazuje na nefunkčnost systému. Je i docela možné, že to sčítání dělali při šank – prakšalaně, při divokém běhání na latrínu. Pak sčítání vzdali a řekli si, že by bylo důstojné pracovat řádově v desetitisících.
    A s tím proklamovaným nazíráním do tří časů u věhlasných žreců, to bylo nejspíš z titulu konzumace sómy. Není to žádný zázračný nektar bohů a polobohů, nýbrž extrakt, a pozdržte se, ze prach sprosté muchomůrky červené. Sóma se připravovala rituálně, což její účinnost neumocňovalo, ale pouze udržovalo v tajnosti. Vždyť i Rudra z Rgvédu se „často cpal a mocně popíjel sómu“. Ostatně i Dévapuri před iniciací Prabhua kouřil opium. (Jak je psáno v 1. Anglickém vydání). Nic výjimečného to není – indiánští šamani na to mají peyotl apod.

    OdpovědětVymazat
  10. jo, jo, tradice se musí udržovat, předtím to byla soma, teď tam mají gutku (směs žvýkacího tabáku a různých chemikálií). Už s tím začínají v 10 a někteří i v 6 letech. Celkem dost výnosný byznys.

    OdpovědětVymazat
  11. To ,,desatoro pre založenie sekty" je parádne!
    Hej, nebol náhodou niekto lašovať vo Sw. byte vo Viedni? Priznajte sa :-D

    OdpovědětVymazat
  12. máte někdo informace o XXX?
    toto je na stránkách australské YIDL

    http://www.yogaindailylife.org.au/Richmond-News/melbourne-satsangs-with-swamiji.html

    Melbourne Satsangs with Swamiji

    Tuesday 18 & Wednesday 19 October Evenings Satsang Talks with Paramhans Swami Maheshwarananda. All welcome!

    Topic: Mudra and Bandhas

    Tuesday 18 October 7.30 - 8.30pm. $10

    Topic: Living a Meaningful Life

    Wednesday 19 October 7 - 8.30pm. $16 full $12 concession



    Venue: Yoga in Daily Life 8 Corsair St Richmond

    OdpovědětVymazat
  13. V evropě by ho zabásli za ty jeho erotické úlety tak jezdí vydělávat k ausíkům.

    Bandhy a Mudry-za to by ho měl někdo zažalovat. Ani se nenamáhá říct, kdo ho tyhle techniky naučil-Guruji? Určitě ne. Spíš nějaký Satyananda. Ale špatní žákové své pravé učitele neuvádí, tak jako Garg.Opravdu ostuda

    OdpovědětVymazat
  14. Pokud vím, tak Gurujiho učili svamijiho žáci tyhle techniky, takže od něj to nemá. Je to evidentní lhář, když tvrdí, že se vše naučil od svých mistrů Mahapr. aGurujiho. Satyanand se tam asi nepočítá. Třeba proto, že jeho starší systém je nějak moc podobný JDŽ. Asi by lidem začlo vrtat hlavou, jestli to neokopíroval......Tak to radši zatlouká úplně. Podobně jako své sexuální avantýry.

    OdpovědětVymazat
  15. Silně pochybuji,že by se někdo z nás, zavržených, dostal do jeho bytu a ješě tam něco hledal, popřípadě jej prohledával. Ale zkus to tady: http://www.joga.cz/strilky/

    OdpovědětVymazat
  16. Na pozvání do bytu a do postýlky jsou jiní. Mharajové měli plno holek, byli zdravení kee jay a seděli pod slunečníky jako současní mahamandalešvarové (pánové velkých obrázků) Tak se chtěli MM dorovnat i počtem holek. Přeci jen, neužívejte si, když to jde a ještě vás přitom považují za boha (sexu?)

    OdpovědětVymazat
  17. Guruové z Indie - mají podobné rysy:
    Swamí Vishwananda ktery uz jezdi do Cech je dalsi falešný gej "guru", gej "avatar" - viz jeho lži, aféry, podvody a triky:
    http://vishwanandawarning.blogspot.com/
    http://tellthetruthswamivishwananda.wordpress.com/2011/02/18/hello-world/
    http://torontosaibaba.blogspot.com/2011/07/another-fake-swami-vishwananda.html

    Swami Nithyananda SEX SCANDAL video:
    http://www.youtube.com/watch?v=3xm19vU53L4&feature=related
    http://news.oneindia.in/2010/03/03/swami-nityananda-sex-scandal-video-tamil-actress.html

    OdpovědětVymazat
  18. SANJÁSIN, KTERÝ LŽE A PODVÁDÍ, JE NEŠTĚSTÍM PRO CELÝ VESMÍR.
    Védy

    OdpovědětVymazat
  19. Já myslím, že vesmíru je srdečně jedno, že se tu stále potulují podobní týpci v oranžovém. Vždycky se po pár letech podaří ho odhalit, ale mezitím dalších deset přijde. Ten náš aspoň zasadil s velkou pompou několik stromečků, nechal se u toho vyfotit s místní honorací a nazval to stromy míru. Hezké sentimentální divadlo pro média. Akorát jediná média co to zajímalo byla ta jogová: JDŽ NEWS. Višvagurudžíparamgurujíprofesoueofjogamahamandalešvarjogirádžparamhansatakdál zasadil stromeček a tak je světový mír zase blíž.
    Má ale jednoho konkurenta:

    http://www.youtube.com/watch?v=qEq5deKKwMI&feature=related

    OdpovědětVymazat
  20. Guruju, guruju,
    gatě ti padajů.
    Děučiska vřískajů,
    „Čakry“ ti vidijů.
    Enem su zvědavá, kolik takových paskřivců a grázlů k nám přileze a bude prodávat enem luft a eště za to chtět penize a inačí „naturálie“. Šak ty Střílky sů kůsek od nás. Kdysi tam byla enem polepšovna a teď to tam néni o nic lepší, sekta tam je. Snáď by bývalo lepší, kdyby tam stál ten bordél, jak to keřísi zamýšlali po devadesátým roku. To by za ty penize, co tam čeští chuapé vyhazujů za teho oranžovýho papeža, neco měli.

    OdpovědětVymazat
  21. Všem, kteří šíří informace prostřednictvím internetu, doporučuji seznámit se s plným zněním paragrafu 206 Trestního zákona č.140/1961 Sb. Pro informaci jeho znění je následující:



    § 206 Pomluva

    (1) Kdo o jiném sdělí nepravdivý údaj, který je způsobilý značnou měrou ohrozit jeho vážnost u spoluobčanů, zejména poškodit jej v zaměstnání, narušit jeho rodinné vztahy nebo způsobit mu jinou vážnou újmu, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok.
    (2) Odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 tiskem, filmem, rozhlasem, televizí nebo jiným obdobně účinným způsobem.

    Dr.Jana

    OdpovědětVymazat
  22. Dr. Jana nám spamy zamořila forum-ale pochopte to, je to na ochranu oranžového papeža:-D
    Post coitum omne animal triste-a pak zamořují tenhle blog spamem........

    OdpovědětVymazat
  23. Dr. Jana nechrání Mahéšaránandu, ale jen a jen sebe. Kdyby jen na vteřinu připustila, že je pravda to, co zneužité ženy říkají, ocitla by se tváří tvář realitě, ve které se jí bortí smysl života. Sen, který s takovou péčí (jako je vyhrožování paragrafy) udržuje, by se jí rozplynul jak dým.
    Dr. Jani, napište nám své názory, pocity. Neustálým kopírováním §206 jenom ukazujete neschopnost swamiho oddaných argumentovat, ale pouze opakovat, co mistr pravil. (A pokud tak máte ráda zákony, můžete se podívat i na §186)

    OdpovědětVymazat
  24. Jsem žákem přes 13 let a jsem překvapen. Ale nějak to nebortí můj život. To,že něco neni v pořádku pozoruji již několik let a proto jsem upustil od návštěv Střílek. Guru je v tobě §

    OdpovědětVymazat