středa 19. října 2011

Článek o zneužívání na českém alternativním blogu

Převzato z:
http://orgo-net.blogspot.com/2011/10/guru-mahesvarananda-sexualne-zneuziva.html


Skandál v systému Jóga v denním životě

Možná ve vašem městě máte také kurzy jógy vedené organizací Jóga v denním životě (viz oficiální stránky). Možná je i navštěvujete, platíte přiměřené vstupné, cvičíte a o víc se nestaráte. Ale pokud se necháte zlákat „jógovou teorií“ Jógy v denním životě, kterou někteří cvičitelé přimíchávají ke cvičení, pak pozor. Mohli byste spadnout do tenat sekty se vším všudy.

Každá sekta má svého gurua, a systém Jóga v denním životě se pyšní dokonce žijícím Mistrem! Je jím Ind s mnoha náboženským tituly, zkráceně Mahéšvaránanda, nebo důvěrně Svámidží,  který již přes 30 let žije ve Vídni a pořádá jógové semináře po celém světě.

Hinduistický mnich, který rozšířil svůj systém nejen po Evropě (zejména Česko, Slovensko, Rakousko, Německo, Maďarsko, ex-Jugoslávie), ale i v USA, Kanadě, Austrálii a na Novém Zélandě, se od letošního jara zdržuje raději ve své rodné Indii. Vyšlo totiž najevo, že tento mnich, který káže celibát, sexuálně zneužívá své žákyně. K dispozici je zatím šest svědectví od šesti žen a dívek, a v Rakousku a Slovinsku na něj bylo podáno nebo se chystá trestní oznámení.

Členové jeho sekty se rozdělili se na dva tábory. Většina dělá, že se nic nestalo, a zuřivě brání svého mistra, ale nemalá část členů prozřela, z organizace vystoupila a nyní si prožívá svůj šok a zklamání.

To zklamání těžko pochopí ten, kdo nikdy nebyl v podobné „organizaci“. Jak se tam dostanete? Třeba takto:

Ve svém kurzu jógy uslyšíte od cvičitele chválu na Mistra, jste na něj zvědaví a zajedete se podívat na víkendový či letní seminář do hlavního ášramu - moravských Střílek. A odtud buď zhnuseně odjedete, protože nesnesete to neustálé fanatické klanění a uctívání a ceremoniály, anebo se chytíte. Mistr vám totiž slibuje, že když budete  dodržovat jeho pravidla, dá vám osvícení. Budou vyřešeny všechny vaše problémy, budete vševědoucí, budete prožívat věčné štěstí a lásku. A tak vás pohltí sekta, ani nevíte jak.

Stanete se vegetariánem, fanaticky nenávidíte ty, co jedí maso, přijmete od Mistra osobní mantru a denně i několik hodin sedíte a přeříkáváte si ji, denně cvičíte i několik hodin ásany, chodíte na satsangy - schůze s ostatními žáky, posloucháte videopřednášky Mistra, zpíváte bhadžany - hindské písně, kterým nerozumíte, uděláte si doma oltář a uctíváte fotky Mistrů, otravujete všechny kolem, aby cvičili, vaříte indická jídla a nosíte indický oděv, přijmete od Mistra jógové jméno a necháte si tak říkat, nebo si dokonce necháte přepsat občanku. Usilujete o to, abyste se stali cvičiteli, v naději, že tím budete Mistru blíže. To vše vám zabere spoustu času, nemáte čas na rodinu, rozhádáte se s těmi, kteří nechápou váš zájem, takže možná se i rozvedete, ale nevadí, je velká naděje, že si najdete nového podobně postiženého partnera na jógovém semináři.

Všechny své víkendy a dovolené trávíte na seminářích ve Střílkách, na což padne velká část vašeho výdělku.  Pobyt ve Střílkách stojí totiž tolik co dovolená u moře, přitom tam spíte ve vlastním stanu nebo v tělocvičně se 300 dalšími nocležníky.  Ve svém vlastním zájmu radostně dodržujete Mistrem přikázané půsty a omezení, nepochybujete o jeho pravdách, klaníte se mu a padáte mu k nohám, jste mu stále v patách, v naději, že si vás všimne, pohlédne na vás, budete mu moci posloužit. Nejoddanější žáci za své peníze následují Mistra na všech jeho cestách a navštěvují s ním Indii, kde si Mistr staví v radžastánské poušti megalomanský ášram.

To vše a mnoho dalšího činíte v bláhové naději, že si konečně jednou zasloužíte ono osvícení. (Ovšem, zatím není známo, že by se nějaký tak zasloužilý žák vyskytl.) A Mistr to vše nedělá nezištně, jeho oddaní žáci mu posílají zisky za kurzy, poplatky za licence, osobní dary, dobrovolné příspěvky, aby Mistr mohl budovat své impérium.

Členové sekty svému Mistrovi slepě důvěřují. Mnozí zůstávají jeho žáky i po desítky let, někteří  prohlédnou a odejdou. Nedávné zjištění, že zneužívá svého postavení k sexuálnímu zneužívání, je takovým šokem, že mnozí před tímto raději zavírají oči, aby si nenarušili svůj zvláštní svět.

Mnoho známých guruů též nechvalně proslulo svými sexuálními sklony. Například Mahariši, který se stal slavným prostřednictvím Beatles. Ti prožili podobné zklamání, když zjistili, že celibát sice káže, ale nedodržuje, a ihned od něj odešli. Nebo Sai Baba, který sexuálně zneužíval kdekoho, zejména chlapce – žáky své školy.

Zprávy o aroganci a o sexuálních sklonech Mahéšvaránady, gurua Jógy v denním životě, se rozšířily, jak jinak, díky Internetu, a byly již publikovány i v rakouském a slovinském mainstreamovém tisku. Chcete-li vědět více o této aféře, navštivte tento český web.





39 komentářů:

  1. Om, jaja gurudeva!
    Šiinci a děvuchy. Hromobiči na svoju hlavu přivolavatě. Do svojeho firy se strefujetě. To se kurňa nerobi. Bo fira jest fira. O je fira ni enem zeměgule, ale i celeho gozmu. On jest nad karmami, i nad gumami. Enem něvim, nad jakymi gumami on jest. Bo tu chlopsku gumu jo asi něpouživa. Bo z toho božskeho prašadu by žadna nic neměla. Asi se mysli te gumy automobilove. A nad nimi on fakt byva, jak kajsi jecha svojim fajnym autem. Kurňa. A ni enem nad třemi gumami on jest, ale hned nad čtyrmi, taky mocny on jest, vjetši, jak ti ostatní firove. Ti sum trpaslici, ve srovnani s nim. Bo jak se ho raz pytali na Sai babu, či jak se ta robka nazyva, tak hned: Něznam! Trpasliku on nězna. Enem sobě rovnych. A tych je poskrovnu a su už fšici na kerchově.
    Ki jaja.

    OdpovědětVymazat
  2. Aji nad pindama je, jak gurugíta káže. A rupama a padama.
    Pindam kundaliny je, ani nepřijede, ale kam by se hnal, za trpaslíkama...

    OdpovědětVymazat
  3. Jak dlouho bude asi trvat našim estébákům z yidl, než se jim podaří napadnout ten alternativní server a donutit je k omluvě? To je panečku sektička-Slovinskou televizi bombardovali tři dny a vyhrožovali vším možným-nakonec STV ustoupila a vydala prohlášení přesně v takovém znění, jak estébáci chtěli....to je ale kultíček osobnosti.......vyhrožujou všem co se odváží pípnout proti-nechutné. Láska, nic než láska, hoďte kamenem a vrátí vám ovoce, že?

    OdpovědětVymazat
  4. U Hradišťa na trávníčku,
    Stavjajů sa k oltáříčku.
    Oltáříček rovno stójí,
    Sádhu sa nic nebójí.
    Nebójí sa není vinen,
    Celá jóga stojí pri něm
    Celá jóga aj dědina,
    Aj tá jeho roztomilá
    Máte pravdu, šak nejvíc cvičéní majů střílečtí u nás na Slovácku. Tož abyzme ukázali, že zme víc než nekeří naši bratia, keří sů nad pindami, musíme sa nečím pochlapit:
    Tož abyste fšecí věděli, příští slavnů Jízdu králů zorganyzujeme v tým Rádžastáně. Tam tých králů je aspoň víc, u nás enom jeden do roka při slavnosti. A tí jejich se dovedů taky dobře namaškařiť. A vydávat sa za nekeho inšího, než sů.

    OdpovědětVymazat
  5. zdroj http://www.prevence-praha.cz/sekty?start=1

    Základní znaky a praktiky sekt při práci s lidmi:
    Absolutizace moci vůdce sekty.
    Cílevědomá regulace informací pro členy sekty.
    Respekt k autoritám není přijímán jako omezení vlastní vůle, ale většinou jako úleva. Většina lidí, která utíká k sektám, chce, aby za ně někdo rozhodoval. Rozhodování autority je proto bráno jako odnětí břemene rozhodování a odpovědnosti za své činy.
    Poslušnost je zcela dobrovolná, není přímo vynucována. Do této poslušnosti jsou členové sekty postupně vmanipulováni. Tím je zajištěna naprostá ovladatelnost členů, včetně jejich intimního života. Toto ovládání je paradoxně důvodem, proč se lidé k sektám připojují. Nemusejí se totiž v sektě o ničem rozhodovat a nést za své rozhodnutí odpovědnost. Sekta pomáhá členům k úniku od reality. Zbavuje nutnosti přemýšlet, zbavuje úzkosti ze svobody a odpovědnosti.
    Vysoká úroveň excitace (vybuzení, stimulace). Nadšení z práce v sektě se časem může vytratit. Proto je nahrazováno tvrdou disciplínou a morálkou. Disciplína a morálka jsou časem nahrazovány i vmanipulovaným strachem z exkomunikace do světa "nepřátel, zla, bezpráví apod.". Každé zaváhání o účelnosti setrvávat v sektě je prezentováno jako vážné provinění proti vůdci. Tento strach z viny je stále obnovován a permanentně udržován.
    Sekty cílevědomě budují ve svých členech představu nebezpečného nepřítele. Může jím být kdokoliv a cokoliv, co sektu neustále pronásleduje a z čeho je potřebné mít strach. V sektě je kreslen černobílý obraz, v něm vše dobré je v sektě, vše špatné se nachází mimo sektu.
    Členům sekty je vštěpována její výlučnost v řešení problémů. Sekta je tak nadřazena všemu.
    Není legitimního důvodu opustit sektu. Každému členovi sekty je vmanipulováno do mysli přesvědčení, že kdyby odešel, postihl by ho strašný trest.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tomuhle popisu přesně odpovídají politické strany, vláda, parlament, křestanské sekty, celkově to odpovídá stavu inflace všech systémů nebo náboženství, které mluví ve jménu Boha ale které jsou v rozporu s Pravdou.Pravda je už taková.Tam se nikdo neschová.

      Vymazat
  6. zdroj http://www.prevence-praha.cz/sekty?start=2


    Nebezpečí sekt:
    Společenská izolace členů sekt - okolí člověka, který je členem sekty, velmi často nelibě nese odcizení, rozvolnění vztahů a komunikační "zeď", která mezi ním a jeho nejbližšími vyrostla. Běžný je chlad v rodině a ztráta přátel. Členství v sektě často znamená také opuštění školy či zaměstnání a rezignaci na další odborný růst. Na druhé straně je třeba uvážit, že nezanedbatelné množství lidí právě o takovou izolaci stojí. Důvodem může být jak špatné rodinné prostředí, jemuž pak člen sekty touží utéci, či naopak příliš milující a omezující prostředí, od něhož se touží osvobodit, a tak se emancipovat.
    Především z hlediska izolace jsou sekty považovány za nebezpečné pro děti, které v jejich prostředí vyrůstají. Mohou být vystaveny důsledkům nábožensky motivovaného experimentování rodičů. Jiným nebezpečím při komunitním způsobu života rodičů může být pro dítě narušený model rodiny, neboť rodinnému životu komunita často příliš nepřeje.
    Sekta se zmocňuje majetku členů nebo jeho podstatné části a zneužívá jejich práce.
    Ohrožení zdraví a života - týká se například Svědků Jehovových, kteří zakazují transfuzi krve. Dodržování tohoto zákazu je velmi tvrdě vyžadováno nejen pro svědky, ale i pro jejich děti. Několik případů úmrtí či zanedbání léčby z tohoto důvodu bylo zaznamenáno již i v České republice.
    Kriminalita - v souvislosti s nejvážnějšími kriminálními činy je třeba jmenovat satanisty. Jejich nepříliš velká část je schopna i krvavých obětí. I u nás se našly doklady o mučení a zabití zvířat, které měly pravděpodobně rituální motiv.
    Odchod ze sekty - je považován za jeden z nejvíce traumatizujících zážitků a někdy se neobejde bez psychiatrické pomoci.

    OdpovědětVymazat
  7. Vepadalo to, že hož si na tom Slovácko jenom levitojó, a voni zatim vyméšlijó novó sbirko badažnó! Šak každé vi, že kromě fištróna majó take komštyřsky střevo.

    OdpovědětVymazat
  8. Bráši a švice,
    nechéme na chvilu byt ty tuny teorie a zabévéme se důležitéma problémama praktickéma. Na satsangu mě často prosijó zófalý maminky: "Šišadží, helfni nám, nebo ten náš sysel malé pude do pekla! Córáme se štatlem, fagan se veze v kočáře, augle vyvalený a mapuje terén. Najednó zmerčí kocóra a ječí: 'čiči, čiči', fógl nevychované. Jak to z neho vymlátit? Už nepomáhá ani vosvědčený: 'Esi to uděláš eště jednó, pudeš v Střílkách na dětské program.'"
    Řešili sme to u nás na výboře a usnesli sme se, že takové velké problém může vyřešit jenom Svamidží. Ale sténě se zeptám, co si vo tem mysíte?
    Nekerý oddaňéší maminky učijó svý kindoše hókat "Ty bestijo rákšasická!", ale přinde mě to nepraktický. Fagani vokolo dvó let pak majó problém s artikulacó. Asi se ale shodnem, že ňáký voslovení je nutný ufachčit. Já bych navrhoval jednoduchý: "šiši, šiši". Líp se to učí a není tam riziko, že to další revoluce zase vodvaří.

    OdpovědětVymazat
  9. I want to find out why the newspaper article mentions/suggests that the police have handed the matter over to the public prosecutor? NN's friend must know, NN must also know, but nobody confirms or denies it. NN's friend suggested I call the ministry for interior affairs, here's what I wrote on Roman's forum:

    .....Pavitra, you said: "Why don't you call the ministry for interior affairs in Slovenia?"
    Well, I just did, but was put through to the police. The man I spoke to (his English was really good) didn't know about it and looked it up on the Internet as we were speaking. He said he wouldn't be allowed to give me such information anyhow. He mentioned privacy, and also something about being innocent until proven guilty. The only thing I could do, he suggested, is contact Interpol. It makes sense, because even if someone is charged with an offense, the police would not give out that information to a member of the public.

    So, my question is still open and unanswered, and the girls who went to the police and put their statements would know it: Is it true, that the police in Slovenia have handed the matter over to the public prosecutor as it was mentioned in the media?........

    Would anyone care enough to actually find out the truth? Have the police taken the matter seriously enough to pass it on to the public prosecutor, or was it just a fabrication? Elisabeth

    OdpovědětVymazat
  10. No ja,
    Kam ten svět enem spěje ? To za mojich mladych rokuv něbylo. Ti mladi už nevěda, co by robili: to je novy kočárek a děcka v nim voziť ! Gdo to gdy viděl ? To my zme museli guniť po polu pěkně po svojich a mama s tatu měli dost sfojich vlastnich starosti něž aby řešili jak řykame kocurovi, na take cypoviny u nas něbyl čas, bo se muselo robiť. To vy mladi ani něvitě a jenom zmyšlatě co by stě si noveho kupili a robiť nigdo něchce. A potom se fšecy divi že je kryza. No, zrovna fčera mi ti naši mladi řykali, že si chcu kupiť epl ajpod. Tak sem jim řekla, kuptě si co chcetě, ale ja vam to krmiť něbudu až zas kajdi pojeděte do jakesy duperele.

    OdpovědětVymazat
  11. Hi, Elisabeth, it is nice that you are writing here too, but I would ask you-this is czech forum, therefore write in english on sexabuseyidl, and here just in czech-because it is unclear. Thank you:)

    OdpovědětVymazat
  12. Exactly, this is czech blog and if you Elisabeth would like to protect your "right" guru (together with other "right" yogies) please, do it on english blogs, only. I wish you and your swamiji and all others to see that in the end will always win the Cosmic law, the Cosmic Truth, not you, not swami, not others - it will win something what is right for all of us: for you, for swami, for otehrs, for me and this is Mistery of the Universe - whether you will like or not - it will happen because Divine Will above your swami. So let us all pray for this and that will help to all of us to realize what is real truth. Forget swami, think of the Cosmic Truth first:)))

    OdpovědětVymazat
  13. Já souhlasím s Elisabeth, že bych taky chtěla vědět, jak je to s těmi žalobami. Jestli byly oficielně podány. Jestli to tu někdo ví, prosím řekněte.
    Nevím, jak probíhá procedura žaloby, ale domnívám se, že jsou 3 základní kroky: 1)podání žaloby 2)policie to vyšetří 3)soudní projednání.
    Byl učiněn aspoň krok 1? Protože krok 2 je neveřejný, samozřejmě, a policie to nesmí říct. Krok 3 - ten už je veřejný, to bychom se dověděli (:-))
    Byl tedy někde (Slovinsko, Rakousko, jinde) učiněn krok 1? Vi to teda někdo? Podle mě je to dost důležitý.

    OdpovědětVymazat
  14. V České republice bylo zneužívání nahlášeno policii v červenci - ta ale nemůže otevřít případ, protože se v ČR nejedná o trestný čin.
    Ve Slovinsku bylo podáno trestní oznámení - učinili ho dvě Slovinky a jedna Němka. Telefon na policii, která to vyšetřovala je: 00386516131345. Otázka je, co budou ochotní sdělit. Podle jedné ze zneužitých žen, která trestní oznámení podala, a se kterou jsem mluvila tento týden, že případ již předán státnímu zastupci. Otázkou je, co bude moci stát ve věci udělat, protože i ve Slovinsku dle mých informací jsou všechny nahlášené případy již promlčené.

    OdpovědětVymazat
  15. Sex? Proč ne - náš milý swamiji? Jen ne lež. Ještě tohle: "Jeho Svatost Višvaguru Mahámandaléšvar Paramhans svámí Mahéšvaránanda (Svámídží)" Sex by vám žáci nezazlívali, kdyby jste nepředstíral, že žijete v celibátu jako mnich. Ve Střílkách vyžadujete, aby žáci nosili dlouhé rukávy a dlouhé kalhoty (dokonce i v létě!) prý aby nedocházelo k sexuálnímu dráždění (aby nahodou někdo někoho...???), a sám takhle...OSTUDA! Sorry ale i pro Vás plati karma, milý swamiji!!!

    OdpovědětVymazat
  16. Zvláštní je, jak swami a jeho oranžoví pomocníčci trvají na dlouhých rukávech a kalhotách, že prý je to duchovní a vskutku indické-snad tradice, či co to melou. Přátelé, to si musíme lhát do očí? V posvátné Indii před muslimskou invazí bylo normální chodit jen v bederní roušce, prsa žen venku- koukněte se na všechny ty polonahé sošky bohyň z předmuslimské éry. O sexuálních praktikách v mnoha chrámech ani nemluvě. Možná by lidé z jógy měli začít studovat historii Indi-jestli jim náhodou swami neříká nesmysly.

    OdpovědětVymazat
  17. tento blog zacina byt nudnýýý!

    OdpovědětVymazat
  18. Pro Tebe budou spíš ty obrázky lynče Kaddáfího. A modli se dál za světový mír, jestli si ještě myslíš, že je to účinné!

    OdpovědětVymazat
  19. Obrazky lynce Kaddafiho? A ty se na to koukas? Jinak, modlim se i za Tebe ale i za svamiho a take za svetovy mir - co je v tom spatneho?

    OdpovědětVymazat
  20. Ty výsledky, na které se musím dívat, aniž bych chtěla.
    Dívám se na svět kolem sebe (včetně JDŽ, na ty se taky musím "koukat", nebo ne?), než mi někdo zatlačí oči. A je to jediný hnus.
    I v JDŽ lžou - je to moje zkušenost. A jestli mi nevěříš, dopouštíš se křivdy. Tak k čemu je to Tvoje modlení? Lepší je konat v duchu lidskosti pokud žiješ (tím nic nepokazíš, máš-li morálku), než v modlitbách (bez morálky) čekat, jestli se uskuteční to, v co věříš. Nebojím se zkazit si "karmu" tím, že se postavím na stranu pravdy (je to nesobecké), jak ji chápe tento svět, když neznám tamtu pravdu. Neříkej, že Ty ji znáš! Léta letoucí jsme vysedávali, modlili se, nekonali, čekali...marnili svůj život. Začali jsme sklízet ovoce.

    OdpovědětVymazat
  21. "Jinak, modlim se i za Tebe ale i za svamiho a take za svetovy mir - co je v tom spatneho?"

    Tož kurňa za mňa sa nemodli chumaj bo ťa nahlasim doktorke Janě. Co to robiš za cypovinu? Na zachod tež chodiš za swamiho a za mňa? I prdneš si za nas? Šrame ti v pale synku? Mysliš že te chuopi na firmamentu těm tvym blekotam nasluchaju? A zrobi co jich bantuješ? Zje nabity, že na take chujoviny věřiš? Na Migulaša tež věřiš?

    OdpovědětVymazat
  22. Herdek do jaké řeče to ešče máme překládat, aby temo každé rozoměl?

    OdpovědětVymazat
  23. Jo na neco sem zapomněla. To bode vono: áááááááÁÁÁÁÁÁUUUUUUMMMMMM!!!!!Teď be to mnělo fongovat.

    OdpovědětVymazat
  24. Tak zas nebode, mám tam hrobko!

    OdpovědětVymazat
  25. Jedna naša lidová módrosť: Kdo lže - ten krade - do pekla se hrabe!

    OdpovědětVymazat
  26. Tak vy se za nás chcete modlit...
    Přestaňte z nás už konečně dělat blbce. Jste pokrytci. Vždycky vám šlo především o sebe a je to tak i teď.
    Vy jste totiž víc než zvířata. Vy nejíte, nespíte a nerozmnožujete se. Vy jste lepší, jste duchovní. Hřeje vás, jak jste lepší. Ne, opravdu tolik netoužíte po světském zisku, blahobytu a obyčejných lidských radostech. Ty by chtěl každý. Vaším ziskem je ten krásný pocit: "Já jsem duchovní.", a ten je jen pro vyvolené! Sedm miliard lidí jenom tak tápe životem nazdařbůh, ale vy jste lepší, vy víte!
    Kdo z vás, co sázíte tyhle stromy míru a organizujete mírové konference, doopravdy věří, že se tím míru aspoň o milimetr přiblíží? Ale proč to neudělat, vždyť je to dobrá karma a zase o pár bodů blíž guruovi a blíž spáse. A hřeje vás, jak jste nesobečtí. Tak nesobečtí, že můžete občas někoho poučit o tom, že má moc velké "ego"...
    Nelíbí se mi něco, co guru dělá? Možná, ale proč si s tím dělat násilí a riskovat, že o ty těžce naspořené karmické body přijdu...
    Vím, že řada z vás si není moc jistá, kde je pravda. Ale mlčíte, je to bezpečnější. Přece se před ostatními neznemožním tím, že dám najevo pochybnost, že se začnu ptát. Počkám raději, jak to dopadne.
    Nakonec, co je mi do toho, já jsem si ničeho špatného nevšiml a myju si ruce.
    Ne ne, vážení, modlete se, jak chcete, máte na rukou špínu. A nezáleží přitom ani tolik na tom, jestli je to nebo ono obvinění pravdivé, nebo ne.
    Nikdy vám totiž nešlo o pravdu, nikdy vám nešlo o ostatní, ale jen o to, uchovat si za každou cenu SVŮJ pohádkový svět, SVÉ bezpečí, SVOU jistotu, SVOU spásu. Za každou cenu. Za cenu toho, že je vám lhostejný osud vašich "bývalých" (???) sester, které tvrdí, že byly zneužity. Až budete příště před meditací zavírat oči, tak nezapomeňte, že zavíráte oči před jejich ponížením. Můžete jim nakonec věřit, nebo nevěřit. Ale máte povinnost je aspoň vyslechnout a hledat pravdu. Pokud to neuděláte, máte na tomto ponížení podíl.
    Buďte aspoň jednou poctiví. Opravdu si myslíte, že toto píšu na Čičiho pokyn? Že všechna kritika je součástí nějaké promyšlené konspirace? Že je motivovaná nějakým záhadným druhem zisku? Jestli ano, není vám pomoci.

    OdpovědětVymazat
  27. Je treba najit reseni a ne tady porad vylevat emoce a negativni vibrace. Ponorte se do sebe a najdete v sobe to co vas se svamim spojuje anebo to co nas vsechny spojuje a ne porad krycet a nadavat, to kazdy hned umi. Svami si svoje odpika pokud zneuzival zacky - to je jednoduche a spravedlive (i podle mne) ale jen nemusite jecet a byt negativni a proto si myslim ze ten co Vam napsal ze se za Vas modli to asi myslel dobre. Napiste svuj nazor vecne, pozitivne a smysluplne a ne...?

    OdpovědětVymazat
  28. 17:09 - NAPROSTÝ SOUHLAS, hlavně s ječením a pod.

    14:20 - Bohužel, dle vašich řádek soudě, máte dost! Je neuvěřitelné a minimálně poučné, co udělá s člověkem resp. s jeho logickým uvažováním a psychikou kondicí dlouhodobé vystavení se touze po pomstě, nimrání se v negativních emocích - jejich vyhledávání a běsnost. (Pokud zatím nestojí ještě něco horšího) Skandál vyvrcholil v březnu, dnes je konec října.

    Všechno se dá řešit v klidu, dokonce i odmítání systému, guruu a pod. A pokud se něčeho Swámí, jeho žáci či systém JDŽ dopustili, tak přece najdou svou "odměnu", tak proč ta všechna hysterie?

    OdpovědětVymazat
  29. Sakndál nevyvrcholil v březnu. Nevyvrcholil ani v dubnu, květnu, srpnu, ani dnes. Když se podíváte na rostoucí reakce tisku, situaci v centrech (mimo ČR, samozřejmě!), skandál se pomalu ale jistě pořád rozrůstá.

    V klidu se to řešit nedá protože JDŽ všechno naprosto ignoruje a předstírá jako by nic. Lidi potřebují být varováni. JDŽ je závadný produkt, mnoho lidí je po použití vážně pošramocených, duševně, sociálně, a finančně.

    JDŽ zjevně doufá, že to tak nějak samo vymizí, skandál už přece vyvrcholil, že?

    OdpovědětVymazat
  30. Jedna věc je skandál a druhá věc jek to vůbec v JDŽ chodí. Kvůli tomu už odešlo spoustu lidí, vždy potichu,tak nějak se vytratili a dál se o tom hovořilo potichu, jen s tím koho jsme dobře znali. Teď se začíná mluvit nahlas (zatím část) a podle počtu přístupů na stránky tak hodně lidí o tom čte. Začíná změna.

    OdpovědětVymazat
  31. Co to je za frky? Kdo to slyší nějaké ječení, krycení!!!, nadávání? Kdo obviňuje z touhy po pomstě, vyhledávání negativních emocí a běsnosti, ba dokonce vidí za tím ještě něco horšího? A současně žádá pozitivní názor či se ptá "...proč ta všechna hysterie?"To musí být velice pozitivně myslící nehysteričtí lidé, kteří si dovolí radit druhým! Kde se v přečistých myslích vzaly tyto "negativní emoce" a jim odpovídající výrazy? Zřejmě poté, co se do sebe ponořili, že? Tak to jste takto spojeni se svámím? Vaše příspěvky jsou snad věcné a smysluplné a ten, na který reagujete ne? S jakým řešením jste přišli vy po tři čtvrtě roku? Kde jste byli zalezlí celou dobu? Od března jsme už měli dávno na vše zapomenout, a to se vám nedaří! Teď už by mělo být všem zřejmé, kdo je a není "duševně pošramocený". Je veselé, když někdo takový poukazuje na psychickou kondici a logické uvažování! Copak můžete ještě nabídnout něco, co by nás mohlo spojovat?

    OdpovědětVymazat
  32. 20:25
    už nehul nebo v čem to jedeš :D

    Řešit něco v "klidu" neznamená "zapomenout" nebo "zamést pod koberec". Je v tom značnÝ rozdíl, k tomu ostatnímu se vyjadřovat snad netřeba.
    Jinak vidět v jakékoliv reakci (a to i zcela běžné viz. výše), člena JDŽ či prostě svého nepřítele či oponenta, je nemoc a nazývá se paranoia.

    Taky se za tebe pomodlím jako kolega, neumím to sice po indicku, jsem totiž praktikujícím křesťanem ... ;), ale třeba ti to pomůže.
    Chci se zeptat, v tomto duševním stavu jsi do JDŽ už vstupoval(a) nebo je to až tvůj výsledek pobytu v této organizaci?

    OdpovědětVymazat
  33. Vésledke provedeného pokoso s AUM:
    Véš hovedené pokos neprokázal na poožitéch vzorcich žádny harmonizačni hóčinke, natož pochopeni! Naopak, zvéšil agresivito ve vesmíro. Došlo však k nepředpokládané reakci, kerá muže byt impulzem k dalšimo zkómání. Teto vebrace způsobele nepředpokládany vnitřni probozeni nekeréch substanci a vedle k takové jejich nebévalé aktivitě, že promlovele! Objevné je, že tento hóčinek bel pozorován i ho hobjekto jiné sfére. Résoje se zde možnosť, že to sóvisi s procesama, kery bele v posledni době v tomto prostředi zveřejněny po celym světě.
    S jistotó mužeme prohlásit, že vzorke, kery projevele zvýšenó citlivost na vebrace hovedenyho shloko hlásek, vesměs vykazojó sténé stopeň gramotnosti s nepatrnó vodchylkó.

    OdpovědětVymazat
  34. Tvé vyznání, křesťanský přispivateli,nemá s celibátem zřejmě problém. Horší je, že ani s morálkou! Tvůj vstup je prost znalosti věci. Sebevědomý postoj rádce není na místě a chybí mu to, co bych od takového radílka očekávala - aby se nejprve sám řídil tím, co doporučuje a sám nenapadal oponenty. Jeho slovník specializující se na diševní problémy je důkazem. Samá laaaáska, křesťane, ne?

    OdpovědětVymazat
  35. Než se budeš chtít za někoho modlit, křesťane, a kdokoli jiný, nejprve se ho zeptej! Pokud se ptát nemusíš, nadřazuješ se. Tak se raději modli jen sám za sebe.

    OdpovědětVymazat
  36. Vůbec ty postoje-modlím se za XY...takoví lidé spočívají často ve svých fantazijních představách, mimo realitu-stačí se pomodlit a Bůh to zařídí a když nezařídí-tak to byla určitě jeho vůle:) Motlitba funguje, JDŽ a swami jsou specialisté-zatím všechna jejich velká modlení měla opačný účinek-radioaktivní voda zůstala radioaktivní, starý guru zemřel na nemoce, druhý po autonehodě taky, kampaň trvá i přes modleníčko k Durga-devi.....nějak to neklape, jeden by řekl, že swami nemá u nejvyššího zrovna dobré očko:)

    OdpovědětVymazat
  37. To, že z mozaiky jvž vypadl jako první, velmi důležitý kamínek (Čiči), spustilo demaskování systému víc, než si jeho pravověrní přívrženci myslí. Pro názornost to zjednoduším přirovnáním: V dobách tuhé normalizace a povinných prvomájových průvodů, defilovala před tribunou pohlavárů, v jednom velkém městě skupina hezkých, mladých žen. Byly oblečeny v dvojdílné plavky, a každá nesla jedno písmeno nápisu: „PRO MÍR DÁME VŠE“. Seč kousek před tribunou se jedné, nesoucí písmeno I, chtělo čůrat, trochu zazmatkovala a jednoduše si odskočila. Ale onen nápis prošel před potentáty neúplný. Soudružku vyloučili ze strany, ono písmeno se jevilo být nejdůležitějším… Jeho absence demaskovala systém před statisíci, ono se to objevilo i v přímém televizním přenosu. Dlouho se pak tato věta opakovala mezi pracujícími, a dokonce i na schůzích. Řady věrných zakolísaly.
    Trochu mně to připomíná zmíněné stromky míru. A modlení: „Běda vám, farizejští, ne srdcem, ale ústy se modlíte…“.

    OdpovědětVymazat