středa 31. srpna 2011

Facky od Gurua


Další téma do diskuse - násilné chování guruů. Přeloženo z http://www.sexabuseyidl.com
mangotree:
... Zde je malý příklad chování členů JvDŽ, o kterém se domnívám, že je to nevhodná reakce komunity. Není to přehánění, je to prostý fakt a mnoha lidem v JvDŽ bude asi důvěrně známý. Je to příběh jedné Australanky.

Těsně před programem ve Vídni tato žena otevřela dveře od kuchyně, právě když kolem procházel Guru. Zavanul na něj vánek, a Guruova reakce byla, že dal té ženě a osobě vedle ní silnou facku do tváře. Jakmile guru poodešel, osoba vedle té ženy řekla: „Z toho si nic nedělej, to se v Enenkelstrasse dělo pořád.“ To mělo způsobit, aby se ta žena cítila líp. Místo toho se to však zhoršilo – proč? Protože to jasně ukázalo, že toto se pokládá za normální chování, které má být tolerováno a ve skutečnosti je v JDŽ běžně tolerováno.

Když tato žena nedávno vyprávěla tuto historku skupině vedoucích center v Austrálii, dva lidé, kteří ji slyšeli, odpověděli veřejně, že „to je duchovní tréning“, nebo „to je požehnání“. Když jsem s jedním z nich mluvil o tom soukromě, řekl: „Mně se vlastně stalo také něco podobného, a taky jsem se přitom necítil dobře.“ Ale tato osoba nebyla ochotna o tom mluvit veřejně.

Mnozí lidé z naší společnosti by chápali tento čin jako akt násilí, zastrašování a veřejného ponižování, které bylo nezasloužené. Otevřít dveře není zločin, ani hřích v duchovním světě. Otevřit dveře není čin zasluhující potrestání.

Evidentně to nebyl ojedinělý incident, ale spíše chování, které bylo známo mnoha ostatním přítomným a dosvědčeno při mnoha příležitostech.
Proč se to stalo?
Proč komunita reagovala tímto způsobem?
Proč se na takové činy nepohlíží jako na morálně špatné?
Proč jsou takové činy znovu a znovu a znovu opakovány?

Všechny tyto otázky kladou i mnohé ženy, které byly a jsou sexuálně zneužívány Guruem a dalšími svámími v této organizaci. Stejné otázky kladou mnozí lidé, kteří byli veřejně poníženi při „jógových“ programech.

Guruovo zacházení s členy komunity JDŽ je někdy vypočítavě kruté. To je vysoce znepokojující pro lidi tím, že je to pokládáno za normální chování, které má být tolerováno a ve skutečnosti je v JDŽ běžně tolerováno.

Lidé už po měsíce říkají: „Hej, tohle musí skončit, to není v pořádku.“

Toto není pomsta ani nenávist ani nic podobného.
Lidé, kteří sem píší, by prostě chtěli, aby podobné chování přestalo – to je vše.


Tony:
K fackování: Swami H., když ještě žil ve Vídni, mi řekl, jak ho Starý guru často fackoval za to, že neprovedl nějaký příkaz dost přesně nebo dost rychle. Myslel jsem, že je to jenom hra – plácnutí, ne doopravdy – ale pro jistotu jsem se zeptal. „To bylo jenom tak, ne moc tvrdě, že, jenom žertem?“ H. odpověděl se smíchem: Tony, když jsem dostal jednu do brady, tak jsem spadl na zem. To je guru staré školy.“ I on se jasně domníval, že je to v pořádku.

Roman:
Já jsem také zažil jednu nebo dvě od starého gurua. Říkalo se jim „tapli“, což je plácnutí po hlavě (starý guru to dělal tak, že tělo následovalo hlavu obvykle do zdi nebo na zem). Sám SwAmi je často dával lidem kolem sebe (mně ani tolik ne, možná si nebyl jistý, jestli bych mu ji nevrátil :))) Některé z facek byly dost silné a když uvážíte, že je dával ženám, je to nechutné. To je jedna z věcí, z které je vám na zvracení, ale pak přesvědčíte sami sebe, že je to nějaký zas....ý „tréning v líle“ a stupidně se tomu smějete. Protože váš mozek byl již vyždímán „gurukripou“ (mistrovou milostí) a vy jdete s proudem ... Pokud v tom někdo nevidí obludnost, je mi ho líto.

mangal:
Agresívní způsoby starého gurua nebyly tajemstvím – pamatuji si, jak Luxxx Z říkal ve svých přednáškách, že starý guru byl tvrdší než SM – jenom několik věrných dokázalo vydržet jeho zacházení – SM žil s ním nějakou dobu v ášramu ...


4 komentáře:

  1. Jednou jsem se účastnila procházky s Mistrem, v průvodu za ním. Mistr náhle obrátil směr zpět a my se rozestoupili do stran. Bylo to na úzké cestičce mezi křovím, a já jsem zůstala trochu vyčnívat do cesty mistrovi. Nebylo to záměrné, tak jak se někteří bhaktové při každé příležitosti hrnou do první řady, aby mu mohli líbat nohy. Bylo to prostě náhlé. Guru do mě dost hrubě narazil ramenem, i když nemusel, bylo tam dost místa, aby prošel. Mně se to vůbec nelíbilo, i když ostatní mi to záviděli jako požehnání .... mně to tak nepřišlo.

    OdpovědětVymazat
  2. Nekteri v JDZ by i jeho hovno radi meli kazdy den k snidani a facka je samozrejmne "pozehnani".

    OdpovědětVymazat
  3. Není třeba být vulgární.....ale tak nějak to bohužel je.....žádná zpětná vazba-SM je Bůh a může vše.....(jak tedy poznat, že není, když může vše?

    OdpovědětVymazat
  4. this article is osm... RRB Recruitment 2020 Cell (RRC) carries out the Group D Recruitment at the divisional level. Some of posts in this group are gunman, Safaiwala, Trackman, peon, tracker and others...

    OdpovědětVymazat