čtvrtek 25. srpna 2011

Jak proběhla schůzka se svědkyněmi ve Vídni

Zdroj:

Ushmeypuri:

Velmi rychle o tom, jak proběhla včerejší schůzka (23. 8. 2011 ve Vídni).

Bylo tam asi 30 lidí celkem, mezi nimi tři ze statečných žen, které svědčily na webu abuse, dva psychologové z Bundesstelle fur Sektenfragen (rakouský federální úřad pro záležitosti kultů), bývalí bhaktové z Maďarska, Jugoslávie, Rakouska a České republiky, a tři nebo čtyři lidé, kteří dosud praktikují víru ve Swámího.

Otázky položené hlavním svědkyním: Jak je možné, že za všechny tři roky se dostalo mezi řadové členy hnutí tak málo až nic? Odpověď: vysoký stupeň profesionalismu v klamání, technická opatření jako např. sWámího pokoj izolovaný a oddělený např. ve Vépu více než jedněmi dveřmi, ale zejména psychologické důvody – neschopnost vidět to, co člověk nechce vidět. Proč bylo nutné být ve výpovědích tak explicitní? Odpověď: svědkyně A zjistila, že lidé mají skutečnou potřebu vědět a že naléhavě pátrají po detailech. Aby se tyto dotazy zklidnily, detaily byly poskytnuty předem. Několik otázek bylo o psychologických intrikách manipulace a klamu, což bylo hlavními svědkyněmi velmi dobře zodpovězeno a navíc byla dodána potvrzující svědectví bývalými bhakty z Maďarska a Chorvatska. Zde je třeba učinit poznámku, že hlavní svědkyně hovořily velmi výmluvně a přesvědčivě. Jsou to velmi chytré a odvážné ženy, proti nimž by sWámí neměl při setkání žádnou šanci, takže asi dělá dobře, že se schovává ve své myší díře.

Pak byla přestávka, protože  z důvodu  horka a dusna se shromáždění přesunulo ze zadní místnosti kavárny na vzdušnější malý dvorek, a jakmile se všichni usadili, pokračovalo se.
Shrnutí toho, jak sWámí reagoval na počáteční odhalení ne tím, že komunikoval, ale tím, že nařídil přátelům svědkyně C, aby zveřejnili důvěrné informace promíchané se spoustou lží a tak poškodili její důvěryhodnost. Otázka, zda hrozby svědkyni C vyústily v činy vandalismu proti jejímu domu. Odpověď: ne, díkybohu ne.

Shrnutí, odkud přišlo prvotní odhalení, o roli Elisabeth a webmastera webu Abuse (první svědectví bylo zasláno Elisabeth, která zkontaktovala svědkyni s webmasterem.)

Příspěvek věrného bhakty z Vídně, který odhalil, že se dověděl o sexuálním životě sWámího před 16 lety, a učinil narážku, že se to možná týkalo jeho manželky, možná ne; řekl, jak se mu podařilo zbavit hněvu meditací. Navrhl, že meditace je dobrým řešením. Kolektiv pokýval nevěřícně hlavou, trpělivý pokus vysvětlit, že dosahování rozvinutých stavů vědomí by mělo sloužit zvýšení lidskosti, nikoli k jejímu snižování.

Jedna žena vyjádřila díky svědkyním za informace, které ovlivnily její život tím, že jej osvobodily (poznámka: totéž platí pro mě, díky, děvčata).

Shromáždění se rozdělilo do malých skupinek konverzujících mezi sebou. Zaslechl jsem, že jedna věřící  z Liberce, která je náhodou doktorka, sepsala svědectví, které slyšela v týž den od pěti různých lidí v pěti různých verzích, do jakéhosi propojeného sdělení. Tak zvláštního, že až lehce humorného.

Píšu jen to, na co si právě vzpomínám, určitě jsem něco vynechal nebo něco překroutil. Opravy jsou vítány.
S pozdravem Georg

17 komentářů:

  1. Obvyklá strategie sekt na kritiku je napadat kritizující jako nedůvěryhodné........v tom je za ta léta JDž nepřekonatelná. Vždycky šlo o osobní problémy a selhání jedince.......neboť v joze v denním životě nemůže být nic špatného, že....
    A na základě čeho lidé věří, že pan Mahešvar....je Bůh v lidské podobě, který může vše? Na základě emocí, které mají s ním? Takové emoce vzbuzují popové hvězdy dnes a denně. Na základě toho, že na složité otázky má jednoduché odpovědi? Tak přesně v tomhle jsou mistry všichni demagogové......Nebo snad na základě dlouholeté guruparampará? A kdo jí potvrzuje-jeho strýček a on?........divné, nemyslíte? Nebo snad na základě toho, jak se chová? Jako rozmazlená obdivovaná primadona........nebo snad takhle vypadá jogín?

    OdpovědětVymazat
  2. Nechova se tak jen S.M. ale se podobně choval i Maharishi, Osho, Sai Baba a ted i jeho zak Vishvananda ktery zacal jezdit do Cech viz http://vishwanandawarning.blogspot.com/
    Je to falesneeee...

    OdpovědětVymazat
  3. Bůh se třemi by-pasy... a Sai Baba to byl bůh s endoprotézou... Sám jsem SM věřil a byl jeho žákem asi 20 let. Cvičil i 8. díl JVŽ, tedy v mladším věku. Také pranájámu, a opakoval mantru do zblbnutí. Např více než rok i 30 mal denně - a stále nic, žádný posun nahoru. Když už to bylo poněkolikáté, začalo mi to být podezřelé a počal jsem se na jeho hnutí dívat skepticky a ztratil "víru". Už před 20 lety, když si opatřil na auto SPZ "SWAMI 1", jsem se tázal, k čemu mu to je dobré. Pak ty jeho by-pasy mě přesvědčily, že to asi bůh nebude, i když ostatní věřicí si i tohle uměli vysvětlit... Oligarchie např ve Střílkách, ta se drží a padá zároveň s ním, ta to bude prezentovat nepochybně jako spiknutí. A řadoví členové? Někteří prohlédnou, ale mnozí jsou hodně zmanipulovaní. Ten systém je v tomhledom (a v ničem jiném) vskutku mistrovský. Řada lidí si změnila jména na indická, i v dokladech. A takoví asi nikdy neuvěří. Bohužel. A co ti sévové, kteří žijí ve Střílkách už dlouhá léta a tomuto světu odvykli? Pro informaci pro méně zasvěcené: Ve Střílkách měl SM k dispozici apartmá na zámku, ale pobýval nejčastěji v "domku", kde je zimnií zahrada, sauna, bazén a luxusní vybavení, včetně obyvatelné, prostorné terasy. Vše oplocené a se stálou ochrankou. Dovnitř mohly jen jeho gópí. Ostatní účastníci kurzů a tzv. mezinárodních seminářů nocovali hromadně v tělocvičnách a halách, WC a sprchy od ruky a na obojí fronty. prostě luxus jako na chmelové brigádě v letech totalitních. Za ceny pobytu u moře. Doslova.
    Procitnuvší bývalý oddaný.

    OdpovědětVymazat
  4. A na webu JDZ jeste tohle:
    „Mým posláním je pomáhat lidem porozumět sobě samým i druhým, chránit všechny živé bytosti a pomáhat jim realizovat Boha.“
    svámí Mahéšvaránanda
    Tak ten nam teda opravdu "pomaha" - vitejte v absurdtistanu!

    OdpovědětVymazat
  5. Pro mne byla nejsilnějším momentem setkání ve Vídni výpoveď jedné z ženy, která naproto nečekaně před všemi cca 25 přítomnými sdílela, že se jí swamiji pokoušel 2x zneužít. Viděla jsem, jak musí hledat sílu a sebrat všechnu odvahu. Ale dokázala to. Hluboce se té ženě klaním.
    Dalšími neméně silnými byly dotazy typu: takže to, čemu jsme roky věřili, je jen podvod? Bolest v podobných otázkách je pro mne ohromující.

    OdpovědětVymazat
  6. Žák není MISTR žáci nemají čistý trestní karmický rejstřík ,to bychom se tady na planetě Zemi nenarodili, kdyby to tam nebylo, nemohlo by se to stát, hledejte Já -PRAVOU SKUTEČNOST a NA TYHLE "KECI" SE VYKAŠLETE.STEJNĚ TO NIKAM NEPOVEDE.A NAVÍC KAŽDÝ POTŘEBUJE NĚCO JINÉHO na vyčištění mysli ,KOLEKTIVNĚ SE OSVOBOZENÍ NEDOSAHUJE.SICE TYTO TAJNÉ TECHNIKY ŠAKTICKÉ MOC MOJE EGO NEBERE ,ALE všechno má svůj smysl,škoda že to nebylo sděleno,že je to možná krija běžná v šaktických školách,každý by dostat na výběr kam až dosáhne a hlavně, co unese.To by se dalo říci že bylo nedoceněno a žáci nebyli na tuto eventualitu zralí a připraveni. Žárlivost a hněv je dost velká překážka.Představy co je správně a co je špatně se někdy obtížně
    rozlišují když máme silné představy ,co by Mistr měl a co by neměl. om tat sat

    OdpovědětVymazat
  7. Když probírám Vaše diskuze tak z toho jde hodně neduchovní vibrace,měli by se všichni zamyslet,jestli náhodou to není obráceně.Tj MISTR JE ZNEUŽÍVÁN ŽÁKY .Zamyslete se nad tím
    ÓM TAT SAt
    KDYBY to byl jiný Mistr, nechal by žáky projít větším stresem, prostě by byl tvrdší,žádný SW ,ale energie opravdového násilníka ne vědomí laskavosti při ději né výměna svaté energie satvy při tomto ději: za tamas ev. radžas žáků.
    Meditujte o porozumění proste o vývoj na cestě.
    a dejte už s tímto už pokoj nebo kterým směrem jdete . Batoh karem na zádech v hlavě vivéka v srdci odpuštění om tat sat

    OdpovědětVymazat
  8. Všímněte si, jak příspěvky proti Mahešvaranadovi jsou většinou souvislé a logické, ač plné emocí, zatímco komentáře které tohoto podvodníka nějak obhajují, jsou povětšinou podobné předchozí slátanině. Jen si to zkuste číst velice pomalu, procítěně, a pokuste se upřímně rozluštit co by to tak asi mohlo znamenat. Představete si, že by na vás těmito slovy promluvil někdo v tramvaji. Abych byl naprosto upřímný, vypadá to jak kdyby to napsal blázen. Neboli názorná a varovná ukázka mozku "zpracovaného" JDŽ.

    OdpovědětVymazat
  9. Vskutku každý potřebuje něco jiného, mladá holka .... a stará bába by už měla akorát tak ukízet některý ten prapodivný oltář. Mimochodem: Indie má způsoby feudální a žije tam bratru miliarda náboženských fanatiků - to způsobila ona kontinuita náboženství. Mimochodem: všechnu duchosnost a všechno cenné vykradli árijští nomádi porobením Rarrapy a Mohendžo-dara. Co jim nesedlo, to si upravili. Nepřizpůsobivé obyvatele zabili rozbitím lebek (proto si vysloužili přezdívku "rozbíječi lebek"). Jako nomádi dobře znali co způsobuje křížení dobytka, a aby jejich "kultura" nezanikla, ustanovili KASTY. Sňatek nebyl možný ani mezi příslušníky odlišně kasty. A to pod trestem nejhorším - vyobcováním ze společenství.
    A ty bláznovské plky o tom, že tento Svět je nápravné zařízení??? Slyšel jsem to na vlastní uši od Garga (SM). Bůh nás všechny stvořil jako své syny a dcery. Cožpak by už dopředu programoval trest v žaláři pro své milované děti? To může šířit jen náboženství, které tím sleduje vylučně vlastní prospěch. A jejich maha, maha mistři pak jezdí po světě, prapodivně oblečeni, lační po penězích a "otvírají" vyvoleným, samozřejmě pohledným a patřičně zmanipulovaným holkám spodní čakry. Oni "jsou nad karmami" a mohou si dělat co chtějí? A kde je jejich proklamovaná láska a ahinsa, když tím silně ubližují?
    Cožpak nám nedal Stvořitel mozek do hlavy proto, abychom jej samostatně používali? Musím opravdu přebírat něčí "pravdy", abych po mnoha a mnoha životech dosáhl něčeho zcela neprokazatelného? Pamatujte vy zmanipulovaní střílečtí, jež poskytujete chléb vezdejší své oligarchii: "Nic nebolí našeho Stvořitele víc, než to, že se jeho milovaný syn, či dcera před někým válejí v prachu."

    OdpovědětVymazat
  10. Diskuze se ubírá zajímavým směrem:) Neduchovní vibrace-není to náhodou tak, že nejdřív definujeme pojem duchovní-neduchovní dle svých podvědomých sklonů a motivací a pak máme šablonu do které pasujeme svět? Co se nehodí: neduchovní...a podobně, trochu naivní styl......
    Duchovní styl by v tomto případě znamenal styl, jenž oceňují někteří (pro pisatele klíčoví) náboženští vůdci:-) A pisatel kritiky našich neduchovních postů.........zajímavá argumentace-vágní, ego-zaměřené-bez schopnosti zobecnění.....

    OdpovědětVymazat
  11. Bratři a sestry ve víře nám doporučují vyřešit si tuto kauzu každý "ve svém srdci". Jedna "sestra" se mi kdysi svěřila, že i toaleta po guruovi voní. Tak to dopadá, když chápeme srdcem i hovno, střílečtí!

    OdpovědětVymazat
  12. Já bych nepoužíval zas tolik výraz střílečtí:-) Ve Střílkách když někdo z vesnice (jogín) mluví o ašramu, tak se nejčastěji používá slovo blázinec-Parvati ze Střílek vyštípala svou rigiditou a zkostnatělostí všechny normálně uvažující mladé lidi co tam kdy byli- zůstal tak trochu domov důchodců, kde je obklopena podobně uvažujícími a občas se najde nějaký nešťastník s naivitou v srdci, co chvilku to šílenství zvládne.....

    OdpovědětVymazat
  13. No to jsme rád že se někdo ozval a správně odsoudil Indický středověk. Na západě stále přežívá tato iracionální romantizace Indie, jakožto "hluboce spirituální prastaré kultury". Tento nekritický, ignorantní přístup k Indii a Hinduismu je základním kamenem všech oranžových šarlatánů. Oni mohou ten svůj duchovní byznys na západě provozovat převážně díky tomu, že lidi věří, že jejich vlastní, západní kultura je v porovnání špatná, mrzká, zdegenerovaná, materialistická, zatímco Indie je studnice čisté moudrosti. Pokud by lidi věděli jaká Indická kultura opravdu je, například jak se tamější společnost chová k ženám, oranžoví mužíci by se tu moc nechytali. Režisérka Deepah Mehta byla v podobné situaci jak Salmon Rushdie kvůli filmu "Voda", a to byli ti osvícení ahimsou prodchnutí Hinduisté kdo se jí opakovaně pokoušeli zabít.

    Indie je úplně stejná jako zbytek světa, plná předsudků, absurdních pověr, a odporných nelidskostí. Samozřejmě, žije tam i spousta fascinujících, tvořivých lidí, stejně jako všude na světě. Nic speciálního.

    OdpovědětVymazat
  14. Zajímavá fakta k úvahám: V Indii se rodí podstatně více chlapců, než děvčat. Všude se někdy stane, že se narodí mrtvé dítě. V Indii se rodí hodně mrtvých děvčat. Chlapců nesrovnatelně méně... Dost časté je i úmrtí žen (vdaných), na následky těžkých popálenin. Údajně nesprávně manipulovaly s benzinovým vařičem, který pak vybuchl... Dětské sňatky - není to zvyk z dob Mungalů (mongolských vládců - aby jim nebrali svobodné ženy do harémů, jak se nám snažil namluvit SM). Je to z mnohem prozaičtějších důvodů: Indové jsou velmi náruživí (jako Romové, kteří mají domovinu v Rádžastánu), a tak se matky snaží provdat dceru ještě dříve, než ji znásilní otec, nebo bratří... Pro bráhmana je největším znečištěním manuální práce. Musí pak vykonat náročné očistné obřady a půsty. Je znečištěn, idyž na děj dopadne stín šůdry... Kšatriové jsou vládnucí kasta a synové vaijšjů se jen flákají a hrají v kostky. Ale z výhodných pozic budoucích obchodníků je nikdo nevystrnadí - v kastovní společnosti to nelze. Nechávali jsme si nakukat báchorky, po letech totaloity tu byl hlad po duchovnosti. A p. Galrg nám prodal nepotřebný brak.
    Pro ty, teří mají tzv. kriju a hodlají ji nějak zužitkovat: po trojí ašvini mudře a trojím lam, nasajde z nevědomí balast, kterým vás obtížila JVŽ a tento balast veďte sušumnou nahoru a pak s trojím óm jej v podobě 3 světelných blesků pošlete do aury p. Garga. Vžyť nám několikrát říkal, že "co nepotřebujeme, máme mu odevzdat"... Zasvěcenci do krije vědí o čem je řeč.

    OdpovědětVymazat
  15. "Meditujte o porozumění proste o vývoj na cestě"(??) Je tohleto cesta, nebo jen slepá ulička? Kdo a jak to pozná? SM má, nebo měl, po světě desetitisíce žáků. Kolik z nih dosáhlo realizace? Tak dá se to vůbec nazvat cestou? "NEJLEPŠÍ MISTR NENÍ TEN, KTERÝ MÁ NEJVÍC ŽÁKŮ, ALE TEN, KTERÝ VYCHOVÁ NEJVÍC MISTRŮ." TEČKA

    OdpovědětVymazat
  16. Všem uvědomělým bytostem je jasné, že všichni tzv. mistři co si nechávají říkat mistři - nejsou mistři, ale podvodníci. Že všichni co si nechávají líbat nohy a co si nechávají klanět jiné, jsou Podvodníci s velkým "P".

    Opravdový člověk s velkým "Č" ctí rovnost, která je pravým nosičem uvědomění a hlavně pravdy. Opravdoví lidé nosí rovnost v srdci a každé povyšování či ponižování odstraňují ze všech svých cest.

    Má pravda, můj názor a můj osobní pohled je prostě takový.

    Všichni co se baží tím, že chrání své tzv."guru", se snaží chránit svou bezmocnost - neboť svou svobodu vložili k nohám jiným. A většinou je to strach za zodpovednost svého konání. To dělá z člověka - otroka.

    Karma: je v mnohém výmysl tzv."guruů" aby měly temné síly, kterým většinou slouží, ALIBY!!!

    Všem doporučuji shlédnout přednášky Davida Ickeho. Není to guru, nechce být uctíván, nemá potřebu někoho využívat. Na nic si nehraje, bojuje za pravdu tím, že pravdu říká a ctí svobodu LIDSTVÍ. Nebojuje za náboženství, ne za guru, ne za vládu!

    OdpovědětVymazat
  17. přednášky Davida Ickeho jsou pro nějakého začátečníka jakýmsi vhledem a náznakem cesty, ale David Icke je kompilátor řezaný konspirátorem, ale vede masy opět vedle. Jako vzbouření proti systému ale dobrý.

    OdpovědětVymazat