pátek 13. ledna 2012

Kvantový aktivista

A co takhle zkusit jinou cestu ke klidu a osvícení než jógovou? Jógová filozofie je v současnosti už nesrozumitelná a zastaralá, obrací se příliš k mysli a málo či vůbec k srdci, je příliš komplikovaná - duchovnost je přitom prostá a jednoduchá ...

V současném světě může promluvit k lidem spíše tzv. světská spiritualita (to řekl dalajláma!). Její mistři se za mistry nepokládají, nenosí nápadný oděv, nečekají uctívání, nesnaží se nikoho ovládat a ponižovat, ale jejich ústy hovoří nejvyšší Zdroj ... Existují všude, i v Indii ... viz film Kvantový aktivista. (Úžasný zážitek, který přeju i ostatním (:-)))
-sid-

4 komentáře:

  1. http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=quantum-quackery

    OdpovědětVymazat
  2. A co takhle zkusit jinou cestu ke klidu a osvícení než jógovou? Jógová filozofie je v současnosti už nesrozumitelná a zastaralá, obrací se příliš k mysli a málo či vůbec k srdci, je příliš komplikovaná - duchovnost je přitom prostá a jednoduchá ...

    side, možná to není tvoje chyba, že Ti nikdo nedokázal vysvětlit skutečnou podstatu a praxi jogy.
    v žádném případě ale není nesrozumitelná ani zastaralá. evoluce je to, co se vyvíjí tak
    jako vše, jinak by to nebyla evoluce ale destrukce.vždyť v joze kanál šušumna je středním kanálem vzestupu, tedy evoluce. relativní pravda není totéž co absolutní pravda. když si uvědomíme, že kvůli tomu, že se naše rodiny,děti, rodiče dostaly do vlivu chaotických podmínek moderní doby, došlo nyní ke značné destrukci našich morálních hodnot. máme tendenci podle skupiny soudit jednotlivce a podle jednotlivce soudit skupinu nebo celek. nepraktikuji jvdž, ale joga není samozřejmě nic
    ohraničeného, tedy rigidního, chci říci že nikde nenajdeš v žádné filosofii definici platící pro všechny.
    můžeš v ní ale nalézt něco, co spojuje a je univerzální pro všechny lidi a pro vše. každý skutečný guru říká, že pravdu lze nalézt v sobě, né tím, že si někoho k sobě připoutá, nebo zneužije.
    relativita-pohyb by tedy měl být odrazem pravdy-absolutna- nepohybu, protože je to jedno a totéž.forma je prázdno a prázdno je forma.
    pouze nevědomost-připoutanost nás odděluje od pravdy, atd...

    OdpovědětVymazat
  3. Jóga, kterou dobře znám, v té podobě, v jaké ji podává JDŽ, se mi jeví skutečně zastaralá. Neznamená to, že by neobsahovala univerzální zákony a pravdy vesmíru - ale jsou bohužel zastřeny exotickým koloritem, který může být pro někoho přitažlivý, ale odvádí pouze pozornost od toho hlavního a podstatného. Totéž platí pro křesťanství i jiná náboženství - pod nánosem různých ozdob a vylepšení se ztrácí původní podstata a pravda.
    Celá planeta v současnosti směřuje k probuzení, osvícení, transformaci, přechodu do vyšších dimenzí - říká se tomu všelijak - ale JDŽ to před lidmi zarputile skrývá (:-)))a nutí je, aby slepě věřili guruovi - jinak osvícení nedojdou - a to je lež jako věž (:-)))

    OdpovědětVymazat
  4. .....JDŽ to před lidmi zarputile skrývá ....
    Neskrývá, protože není co by skrývala. V této jdž není to, co ve skutečnosti by měl každý
    objevit. Prostě to tam ani nikdo nalézt nemohl. Je mi líto deziluze těchto lidí a chápu je. Ale život jde dál a kdo skutečně hledá tak najde. Rozpoznat skutečného gurua-moudrost v sobě je klíčem k poznání sebe sama.Ať se nám to podaří.

    OdpovědětVymazat