pondělí 9. května 2011

Svědectví č. 7

http://sexabuseyidl.org/discussion/2/founder-of-yoga-in-daily-life-swami-maheshwaranandas-sex-abuse-scandal./p16

Marya:

Ahoj všichni,

jsem žákyní Svámího Mahéšvaránandy téměř 20 let, po velkou část své dospělosti. Všechno, co píši, je z mé vlastní zkušenosti, a musela jsem to napsat jako součást svého mentálního čištění. Co se dělo v posledních měsících, je pro mě velmi bolestivé a pohnulo to mým životem až do základů.

Určitě znám mnohé z vás, pokud ne osobně, aspoň podle tváře, protože jsem určitě byli spolu na mnoha seminářích, po mnoho let.

Ale jak se zdá, muselo se to stát. Iluze je pryč, show skončila.

Vy jste většinou muži, a já vidím, že celá záležitost je i pro vás velmi bolestná. Představte si šok, který zažíváme my, dav ovcí neboli obyčejní žáci, když čteme, co se dělo za dveřmi našeho milovaného Gurua. b\l pro nás více než otcem, proto jsou tato zneužití mnohem bolestnější, než kdyby to byla jiná osoba, a nedá se to srovnat ani se zneužíváním v katolické církvi. V tomto případě jsou rány mnohem hlubší. Jsem si jista, že k těmto zneužitím skutečně došlo.

Ale když shromáždím veškeré své dojmy z JDŽ a také své zkušenosti za posledních 20 let, není to koneckonců takové překvapení. Všchechny věci náhle dostávají svůj význam - jako například:

  • Proč tolik nebližších Svámího žáků má vážné duševní problémy a jsou na lécích (antidepresíva atd.), i svámiové, muži i ženy, v Evropě i ti, kteří žijí v ášramech v Indii?
  • Proč všechny ženy, které jsou po léta kolem něho, jsou tak smutné, a vůbec necvičí jógu, a nejsou tak nadšené Svámidžím jako jsme byli my, dav ovcí - to proto jsem nikdy nechtěla být jednou z nich.
  • Proč vždycky byly dvě verze událostí, jedna pro dav a druhá vnitřní informace?
  • Proč byl dojem organizace JDŽ ze seminářů tak odlišný od reality, která se skutečně odehrávala v centrech?
  • Proč jsme my, dav ovcí, byli vždy používání pouze jako obrázky či tzv. kanonenfutter pro ambice našeho vůdce, a naše duchovní cíle byly zatlačeny do pozadí.

Poté, co známe všechny detaily, tomu nemohlo být jinak.

Osobně jsem byla v situaci se Svámidžím v minulosti, a bylo to velmi podobné příběhům mladých zneužitých dívek. Ale v té době jsem již byla ve středním věku a byla jsem schopna situaci včas zastavit, protože jsem věděla, že od toho bodu bude vše úplně špatně. Pokoušela jsem se mluvit se Svámidžim o této situaci několikrát, ale vždycky mě zastavil.

Odešla jsem potom z JDŽ? Ne, neodešla. Odcházím právě mentálně a také fyzicky a uzavřela jsem se do sebe.

Moje matka mi řekla před 20 lety, že starší ženy v JDŽ věděly, že Svámidží žije s jednou ženou "jako muž a žena". Před dvaceti lety jsem jí nevěřila.

A jsem si jistá, že mnozí z jeho nejbližších žáků - takzvaní organizátoři a další - věděli po léta o této části nočního života Svámidžího po satsanzích.

Přeji vám vše nejlepší, buďte v každém případě pozitivní, sdílíme jednu důležitou součást svých životu, pojďme pomalu pokračovat dále.

38 komentářů:

  1. Ahoj,
    se Swámídžím jsem se nikdy fyzicky nesetkal, nejsem členem ani žádného ašrámu či jogové organizace. Zajímám se ovšem duchovní nauky, takže o existenci tohoto gurua vím.

    Přečetl jsem si všechna obvinění zde a musím se přiznat k jedné věci:
    LIDI, MNĚ SE TO NĚJAK NEZDÁ... nesedí mi to na toho člověka a hlavně způsob podání těch anonymních stížností žen, je divný, nedůveryhodný... připomíná mi to popisy obětí sex. manipulace u katolických kněží nebo S. Baby. (jinak u toho Baby mě zarazila jedna věc, všiml jsem si, že o něm Swámí pěkně mluvil a dokonce poslal kondolenci k úmrtí, že nebere v potaz, že byl Baba podvodník,..? Proč? Z úcty k jeho následovníkům nebo tomu nevěří? Nechce dělat rozbroje... to je snad jediná věc, která mě u Swámího zatím překvapila)

    A ještě k tomu, co psal pan Peterka, že Swámí je lačný po penězích. Nechápu, za co je teda utrácí... za oblečení, šperky, kadeřníky, hospody a večírky nebo drahé restaurace? Tak to můžeme vyloučit. Nebo jezdí na drahé dovolené? K čemu by mu bylo, kdyby si budoval drahé nemovitosti, když každou čtvrtou noc v roce spí někde jinde a cestuje s přednáškama? jak si ty peníze užívá? Nemá rodinu, děti, tak co by měl s těma údajnýma penězma dělat? To by se choval jako blázen.. hromadil peníze pro sebe k ničemu.

    Pan P. se zmínil o elektronice. Jaké elektronice? Aby vybíral peníze z kreditek žáků? Co může mít, telefon, notebook, foťák nebo na to cestování tahá ještě něco jinýho?

    Prostě mi přijde, že to jsou opsaná obvinění z jiných kauz "duchovních" takyguruú.

    Jinak pane Peterko, to co jste napsal o Guruech v Indii, jejich zpěvech a podobně... víte co je zvláštní? Tento popis sedí na člověka, který do duchovních nauk vůbec neproniknul. Co jste tam tak dlouho u Swámího dělal? Evidentně na vás jóga žádný vliv neměla - ŘÍKÁ VÍM NĚCO ODPOUTÁNÍ, NELPĚNÍ, ODOSOBNĚNÍ a pod., četl jste alespoň Bhagavadgítu? Nelpění na výsledcích své práce(viz. dal jsme guruovi tolik a tolik let svého života a pod.). Jak se má jogín chovat k plodonosným činnostem, hm? Není to z vás vůbec cítit, že by jste proniknul pod povrh duchovního života a nauk.

    Netvrdím, že nemůžete mít vy a ty slečny nebo paní pravdu, nemůžu si tím být jistý, ale zatím mě to nepřesvědčilo. Zatím mi to zavání nějakým vyřizováním účtů. Nezlobte se.

    OdpovědětVymazat
  2. Obávám se, že mě se to zdá čím dál víc...

    OdpovědětVymazat
  3. Ti lidi jsou z různých míst, častokrát ani nejsou nějak extrémně vyhranění proti, je to fakt totální pitomost, pokud lidi z yidl trvají na té primitivní chitanandovské verzi...komplot a pod......pokud už někdo z yidl něco komentuje, tak je to vyhrocené a bez náznaku ahimsy, často středověkého charakteru, většina odmítne komunikovat jako by byli roboti.....ta situace je divná....

    OdpovědětVymazat
  4. Sai Baba: Pamatuju si přesně, jak se před pár lety někdo na satsangu zeptal na Sai Babu, který byl u nás hodně známý, rozhodně víc než Svímidží. Svámidží řekl nepochopitelně naštvaně, že ho nezná, že o něm nikdy neslyšel.
    Seznámili se asi později (:-)
    Vrána k vráně sedá,rovný rovného si hledá. Vrána vráně oči nevyklove.

    OdpovědětVymazat
  5. ano, ani mě se to co jsem viděla u své příbuzné, která je deset let nadšenou aktivistkou jógy v denním životě nezdá. Jóga ano, ale kde je ten denní život?

    OdpovědětVymazat
  6. Můžete prosím popsat, co se vám nezdá na denním životě vaší známé? Co jí tam dle vašeho názoru chybí? Píšete, že je z jógy nadšená, kde vidíte problém vy?

    OdpovědětVymazat
  7. U JDŽ jsem byla více než 10 let. Za tu dobu jsem věnovala veškerý čas józe, jezdila na všechny semináře, utrácela za to všechny peníze, zanedbávala rodinu, starala se jen o své "osvícení", přišla o zdraví i kvůli vegetariánství, ale byla jsem šťastná. Většině mých jógových bratrů a sester m se během té doby díky podobnému způsobu života rozpadly rodiny. Naštěstí jsem včas prozřela a odešla ... jógu cvičím i nadále, ale v sektě už být nechci. Po odchodu se mi velmi ulevilo.

    OdpovědětVymazat
  8. Hm, tak tady je už bohužel vidět, že lžete...
    Takže ty textíky zde většinou nejsou autentické zkušenosti zúčastněných, že? A taky si jsou až zázračně podobné ;) :D

    Až budete zase vyprávět pohádky o tom, jak jste utrácela všechny peníze za JDŽ v ČR, tak si nejdřív ověřte, zda je za co.

    Mohla jste utrácet za 2 věci:
    1) chodit jednou týdně na lekci jógy, dle vaší úrovně do jóga centra
    zde je ceník za 1 hodinu a 45 minut v Praze - 1x týdně na 5 měsíců

    http://www.joga.cz/praha/ceniky-kurzu/
    takže vidíte, že pokud vyděláváte, tak by vás to stálo 1.800,- kč na 5 (!!!) měsíců
    a pokud jste důchodce nebo student tak 1.000,-Kč (1.300,- Kč) ujišťuji vás, že nic levnějšího (výuka čehokoliv) v Praze neseženete.

    2) další utrácení za údajné semináře
    je nejprve dobré si zjistit, zda se vůbec v takovém rozsahu konají, Swámídží není v ČR často a tak se ve Střílkách nebo na jiných místech konají tématické semináře jednou pro rodiny s dětmi, jednou pro lidi nad 50 let, pak se malují mandaly, pak víkend pro lidi, kteří nezvládají stres a podobně, prostě tématicky zaměřené semináře pro zájemce, kam rozhodně členové JDŽ pravidelně nejezdí. A i kdyby jste se rozhodla být u všeho, tak cena je opět zajímavá :D

    na 2 dny plné penze s programem a noclehem zaplatíte 1.200,- Kč a pokud budete důchodce nebo student, tak 1.000,- Kč
    http://www.yoga.cz/i-bird/i-website/files/6200/6200.pdf

    TAKŽE - AŤ POČÍTÁM, JAK POČÍTÁM, VŠECHNY PENÍZE NA TĚCHTO AKTIVITÁCH NELZE UTRATIT ani náhodou a jednoduše si vymýšlíte. Pohádky o zničeném zdraví vlivem vegetariánství komentovat nebudu a "údajnou" sektu a zničená manželství už vůbec ne :DDDDD

    Opravdu jsem si myslel, že se tato stránka snaží na něco upozornit, ale koukám, že jsem byl velmi naivní. Nejste důvěryhodní.

    OdpovědětVymazat
  9. To je hodně odvážné-postavit celou argumentaci na nepochopení věty-utratit všechny peníze. Někdy jde jen o rozvinuté citoslovce, prostě ten člověk má pocit, že za to hodně utratil-pro někoho jsou 3 tisíce všechny peníze, pro někoho milion není nic. Tu podrobnou argumentaci v tomhle směru spíš považuju za oslí můstek ke znevážení všeho ostatního bez odpovídající argumentace-rétorický trik.....

    OdpovědětVymazat
  10. P.S. Právě plurál: Nejste důvěryhodní vypovídá trochu o sektářském přístupu-kdo se ozve s kritikou patří mezi vnější svět (nebo jen jeden spolek kritiků?)Oni jsou proti nám...není to spíš tak, že je dost lidí co mají nějaké výhrady aniž by patřili do plurálu?

    OdpovědětVymazat
  11. Anonymnímu 10.51:
    Je zbytečné uvádět ceníky. Činnosti JDŽ jsem se intenzívně účastnila přes 10 let a vše, co píšete, jsem již dávno absolvovala na vlastní kůži.

    K otázce utrácení všech peněz: ano, utrácela jsem za jógu všechny peníze, které jsem měla nad základní životní potřeby. Nebylo to nic těžkého.

    Letní týdenní seminář stojí 3-5 tisíc i více, podle toho, zda děláte karmajógu, či jste jenom na semináři, jak bydlíte a tak. Oddaný bhakta neváhá pobývat na všech třech týdnech semináře (my chudší jsme na to šetřili celý rok).

    Během roku bývaly nejméně 4 víkendové semináře se Svámidžím, občas přednáška, na kterou se jelo i velkou dálku.

    Pořád byly nějaké semináře ve zahraničí - Vídni, Vépu, Chorvatsko. Oddaný bhakta také chtěl jet do Indie, byly mírové konference v zahraničí, atd. ...

    Pro osvícení je také dobré,aby bhakta dával finanční dárky k Sváidžího narozeninám, k různým svátkům, na jeho projekty ...

    Kurzy jógy jsem si neplatila, ty jsem vedla, ale povinně jsem z nich platila tučné licenční poplatky systému JDŽ ... také jsme si museli jako cvičitelé platit neustálé "doškolovací" semináře.

    Takže nějaká jógová akce, která stála peníze, byla v podstatě každý víkend.

    Prostě jsem byla zmanipulována jako mnoho ostatních a neváhala věnovat józe vše, co jsem mohla. A byla jsem šťastná a pokládala to za výsadu, až do doby prozření.

    Též poznatky z ostatních oblastí mám z vlastní zkušenosti a mohu doložit, ale nehodlám se již v tom babrat. Přeju vám rovněž brzké prozření a normální šťastný život, který nebudete trávit čekáním, až vám cosi dá guru.

    OdpovědětVymazat
  12. Anonymní 14.39
    Díky za reakci, v to už jsem ani nedoufal a hlavně zní už jinak (konkrétně) než ty okolo a to je dobře.

    Předně, nenavštěvuju žádného gurua, takže se nemám z čeho probírat, od vašeho Swámídžího jsem četl asi 3 knihy a musím říct, že byly dobré. Bhakta nejsem...

    Ale něco mě tady hodně zarazilo, takže jsem se chtěl zeptat:
    1) zarazilo mě tohle: vy dáváte(jste dávali) finance Swámídžímu k narozeninám? To jako jemu osobně nebo jeho nadaci na projekty, on vás k tomu vyzval nebo to bylo dobrovolné? Protože jestli si od vás vzal peníze pro sebe, tak je to špatně a s osvícením to nemá samozřejmě nic společného!!!

    2)Zarazilo mě, jak často jste navštěvovala Swámídžiho, to by mě teda nenapadlo... k tomu vás někdo přímo vyzýval nebo to byla otázka dobrých mravů ve skupině či vaše osobní vůle?

    3)Jezdit do zahraničí už je teda dost i na mě, pochopil bych návštěvu Indie, ale to ostatní přece taky snad nebyla povinnost nebo ne? Jak by jste se tam všichni vešli? Nebo ještě jinak:
    KOLIKRÁT ročně vám Swámídží definoval, že by bylo dobré se s ním vidět, pro váš duchovní pokrok? Nechal to na vás?

    4)cvičitelství jógy beru jako podnikání, pokud to tak je, to neposoudím..

    5)co způsobilo to vaše prozření? Peníze? Nebo něco jiného?

    Budu rád, když to napíšete, protože se bavíte o konkrétních věcech, takže děkuji!

    OdpovědětVymazat
  13. Jsou dvě věci-konkrétní problémy jedinců a obecné problémy nauky swamijiho. Je dobré probírat obě věci. To, že život aktivního bhakty je velmi finančně náročný je prostě fakt. Je to jeho volba, dávat jak může. Pak přijde prozření, těžko říct, jestli je to chyba bhakty nebo swamijiho. Možná by měl lidi trochu krotit, vést ke klidnějšímu životu-když mluví o klimatických změnách a jeho žáci pálí cestováním na všechny možné semináře tuny nafty....ale je to jejich volba, takže těžko říct...
    Jiný problém je nedostatek zdravé vnitřní kritiky v organizaci, ta stádnost dosahuje už nezdravých mezí.Všichni se neustále háží o zem před poslem Mahaprabhujiho, trvá to hodiny něž ten štrůdl provede tento úkon na satsangu s ním. Neexistuje jakákoliv uznávaná kritika-argumentace doktríny swamijiho je příliš závislá na nadpřirozených nedokazatelných argumentech.
    Prostě, organizace kde není možnost vést dialog (mistr má vždy pravdu, aniž by jí musel dokázat) je vždy nezdravá. Tak trochu kult.Naštěstí nedestruktivní. Jiná věc je, že to nepřímo podporuje ostatní jedince, kteří se prohláásí za žijící bohy-absence kritického myšlení může vést ke špatným koncům....

    OdpovědětVymazat
  14. Mně se to opravdu nechce vypisovat. Stejně to člověk, který s tím nemá přímou zkušenost, nemůže pochopit.
    Zajeď si na pár seminářů do Střílek a poznáš.

    OdpovědětVymazat
  15. Ještě větu: to je dobře, že nemáš z čeho prozřít.
    Proč jsem vůbec odpověděla? Tvoje psaní mi znělo jako psaní zhrzeného oddaného člena JDŽ, který za každou cenu brání svého mistra. Ačkoliv mi bylo trochu divné, že kdyby byl v JDŽ, tak by věděl, za co se tam utrácejí peníze, a nepsal by takové voloviny.
    Ale zase to mohl psát pro manipulování čtenářů, aby vzbudil dojem, že si někdo vymýšlí.
    Teď vidím, že tvoje psaní byla jen sladká nevědomost, a přeju ti, abys při ní zůstal (:-)))

    OdpovědětVymazat
  16. Není potřeba být zas tak přímý...prostě ten člověk žije ve svém snu o dokonalém mistrovi a dokonalé organizaci a tak se snaží v něm žít dál.

    OdpovědětVymazat
  17. Jsem žačkou Swamijiho 18 let. Delší dobu jsem působila jako organizační pracovník JDŽ. Velmi často a dlouho jsem se pohybovala již jako mladá holka v blízkosti Swamijiho, tzn., že jsem se ve Střílkách po celé dny pobývala v domečku. Nechci tady mluvit o tom jak mi Swamiji pomohl a pomáhá, chci jen říct, že jsem nikdy ani náznakem nezaznamenala z Jeho strany ani náznak nějakého sexuálního obtěžování i když jsem s ním zústávala sama a to někdy dlouhé hodiny, ani jsem nezaznamenala žádné noční navštěvování mladých dívek v jeho pokoji. Jsem si naprosto jistá, že celá kauza je smyslešná a beru ji jako nutnou čistku mezi žáky. Mimochodem Swamiji před pár lety mluvil o tom, že mnoho jeho věrných a dokonce blízkých žáků odejde od Jógy a odkloní se od Jeho učení. Prosím Boha ať tuto čistku ustojím.

    OdpovědětVymazat
  18. zajeď do Vídně 22.8. a řekni té holce co tam bude diskutovat o svém zážitku do očí, že lže....

    OdpovědětVymazat
  19. Tak jsem si udělal takový malý průzkum a zjistil, že vykonstruovaná obvinění, které mají vést k diskreditaci jog. guru nebo jiných představitelů nejsou v józe ničím novým. Žalobci se rekrutují buď z řad bývalých nespokojených (či vyloučených) členů či rovnou politické reprezentace (v tomto případě můžeme tuto variantu pravděpodobně vyloučit, protože minimálně cvičení JDŽ si našlo trvalé místo v rehabilitačních technikách mnohých klinik).

    Jedná se především o obvinění z pornografie, sexu, využívání otrocké práce v ašrámech (kdy ti, co ji mají vykonávat, ji vykonávají rádi a dobrovolně..atd.)

    např. zde, fingovaný natočený sex, tento člověk byl dokonce ve vazbě více než 50 dnů, aby se ukázalo, že se jednalo o podvrh a byl odhalen jeho řidič, který v tom měl prsty:
    http://www.youtube.com/watch?v=pJjySfOQkzc&feature=player_embedded#at=1712

    v roce 2004 se něco podobného nevyhnulo ani Ananda Ášramu v Itálii a to následovníku samotného Jóganandy (Životopis jogína), tam se o to postaral zase nespokojený bývalý pracovník:
    http://www.jogin.cz/Zprava-o-udalostech-v-Ananda-Assisi/

    No a nezapomeňme ani na jógu MISA, která si zažila represe v Rumunsku a Číně:
    http://www.jogin.cz/Kauza-MISA/

    Tedy nic nového pod sluncem, ostatně Ježíš si taky užil svoje ;)

    OdpovědětVymazat
  20. Tím samozřejmě nemohu tvrdit, že ty ženy nemají pravdu.., protože jsem u to nebyl, ale zarazilo mne, o jak běžnou diskreditační praxi se jedná!

    OdpovědětVymazat
  21. A ještě jedna věc, protože jsem autorem toho prvního příspěvku a o Guruovství jsem podrobně tolik nevěděl, tak jsem si to zjistil u konkurence (konkrétně Cesta Mistru, Jóga shabdu neboli Jóga zvukového proudu), jak se má vlastně Pravý Mistr (Guru) chovat a narazil jsem na pár zajímavých věcí např.:

    - se S.Babou jsem neměl pravdu, Swamidží se zachoval správně... protože.. "Mistr nikdy nemluví o něčích chybách nebo o jiných špatně, ani když je k tomu vyzván. Mluví vždy o kladných vlastnostech a o zlu mlčí, pokud tedy neodpovídá na otázku nebo neudělují nezbytná varování (žákům)."

    - "Mistři se neobhajují, nikdy si nestěžují na to, jak je s nima zacházeno, urazíte-li Mistra, nedostane se vám hněvivé odpovědi a vždy vám odpouští. Mistr nikdy nehovoří o svém neštěstí nebo nevděku těch, kterým pomáhá"

    - "Mistr nikdy nikoho netrestá, ani své největší nepřátele, ani ty, kdo mu ubližují. Potrestání nechává na Negativní síle, jež se zabývá spravedlností"

    - "Mistr nevyzývá nikoho k dlouhodobé askezi a sám se jí neoddává"

    - Jo a ještě jedna poznámka, "Mistr svého svěřence neopouští, ať udělá cokoliv, dokonce i když se ho žák zřekne..." to jen jako poznámka k tomu článku, kde některý z jogínu tvrdí, že Swámídží už žádnou ochranu svého Gurua nemá. Má ji vždy a pokud je Swámídží pravým Mistrem, tak ji máte i vy všichni, kdo jste se od něj odvrátili. To může být povzbuzující zpráva.

    ... atd ..atd..
    - a taky tam je, že by si neměl nechat za své poradenství platit. To jsem zatím nepochopil, jak to funguje zde, předpokládám, že se platí za semináře a zbytek je dobrovolná aktivita bhakti. Ale tam mi chybí osobní zkušenost JDŽ.

    OdpovědětVymazat
  22. Reakce na poslední komentář: Byla jsem žačkou Mahéšvaránandy 20 let. Před několika lety přímo na satsangu mluvil negativně o Sai Babovi - doslova říkal, že opravdový mistr nepředvádí žádné zázraky, že to dělá jen naoko, aby měl co nejvíce příznivců atd. Letos vydal pro jeho žáky kondolenci, kterou je možno přečíst na stránkách mezinárodní JvDŽ, kde ho oslavuje.Takže se nedá mluvit o tom, že by nikdy nemluvil o jeho chybách.
    Nejsem si také jistá, jestli nás Mahéšvaránanda neopustil, když ty z nás, kteří odešli a mluví o jeho činech označil veřejně na přednášce za asurik šakti.
    Reakce na komentář z 29.6. - jsem moc ráda, že jsi po celou dobu 18 let mohla být s Mahéšvaránandou v čistě duchovním vztahu. Já jsem bohužel takové štěstí neměla. Po události oné noci jsem se ještě dalších 15 let snažila, i když se stále menší intenzitou, pochopit, proč to tenkrát udělal. Věděla jsem o dalších dvou ženách a i to jsem se snažila omlouvat, vysvětlovat. Pak jsem narazila na příběhy žen na internetu. Jsem s nimi v kontaktu. Od března 2011 jsem se dozvěděla o dalších 8 ženách, které osobně znám a měly s Mahéšvaránandou sexuální kontakt.
    Je mi to líto, i já bych byla ráda, abych mohla žít v nadšení a radosti z duchovní cesty, jak tomu u mne bylo před 15 lety.

    OdpovědětVymazat
  23. anonymní 12.37
    Tak vidíte, opět se zachoval správně se S.Babou, PŘED svými žáky varoval na nekalé praktiky, na veřejnosti neřekl křivé slovo. Tedy přesně tak, jak je napsáno výše. Takže zase prošel kritériem Mistrů. Začíná to být zajímavé, tato kauza.

    A teď k vám:
    - proč jste to neřešila před 15-ti lety?
    - kde a komu jste to tenkrát oznámila?
    - údajně vám udělal něco takového a přesto jste stále byla jeho žačkou?

    Takže výsledek:
    - pokud se vám něco takového stalo a nikomu jste to neoznámila z JDŽ, zasloužila by jste pár facek ( to myslim vážně a nelitujte se, prosím ), protože jste ohrozila ostatní tím, že jste je včas nevarovala; ostatně druhý den se tato záležitost dá prošetřit lépe než po 15-ti letech, že? Jistě vás někdo viděl, jak jste k Mistovi vstupovala do pokoje nebo vás někdo viděl odcházet a pod.

    - je zajímavé, jak počty zneužitých žen na jednoho Mistra přibývají, ale jsou to všechno staré případy, copak na podzim loňského roku, se nic nedělo? Já jenom, že to není tak dlouho a jistě by bylo snadnější vyšetřování.

    - dále se chci zeptat na jakou policejní služebnu jste incident ohlásila tenkrát nebo alespoň teď po letech? Jistě se vede nějaký spis, ostatně působila by jste věrohodněji, kdyby jste třeba absolvovala detektor lži, ne? Bojíte se něčeho? ;)

    - buď máte pravdu (takže to je na těch pár facek) nebo nejste zcela psychicky v pořádku a máte halucinace a je všechno jenom ve vaší hlavě anebo lžete. První 2 možnosti se omluvit dají. Ovšem co se týká té třetí možnosti - LHANÍ - a v případě, že se u Swámídžího o pravého Mistra jedná! - ....no... ty bláho..., tak to Vám Bůh buď milostiv, protože vaši budoucnost nebo budoucí životy bych vidět teda rozhodně nechtěl.:O ...

    Člověk udělá v životě spoustu hloupostí, každý z nás bez rozdílu, ale tohle je trochu jiná kategorie, zvažte to...! Pokud by jste opravdu neříkala pravdu,(a mimochodem strhla s sebou ještě další, kteří by vám uvěřili..)tak to je jak kdyby jste nadávala a házela kamením na Nazaretského, když ho vedou na kříž.

    Je to vaše věc. ;)

    (PS. Když jste odešli, tak jste odešli, ale je s vámi pořád ;) - samozřejmě, že jste momentálně asurik šakti, vidíte snad na svém jednání něco, co by připomínalo dévik šakti? ... viz. ty body nahoře, co jste měla udělat a neuděla?)

    OdpovědětVymazat
  24. Obávám se, že žijete ve zvláštním světě....dívka u které zneužil její důvěru mistr a vaše reakce....teorie vyčtené z knih....

    OdpovědětVymazat
  25. Navíc mám pocit, že ty teoretické autistické spekulace nesvědčí o nějakém zvláštním vztahu k lidem-spíš taková ta robotická logika......

    OdpovědětVymazat
  26. anonymní 12:08 a 12:11
    No vzhledem k tomu, že jsem už pár let i duch. praktik, tak se na leccos mohu zeptat trošku někam výše.... ;) A já jsem se zeptal, takže vím, že ten, kdo napsal ten příspěvek 12.37 LŽE!!! To je taková moje malá výhodička oproti vám, když dovolíte... :D U soudu by to sice neobstálo, ale usnadňuje mi to často život.

    Osobní pocity si prosím nechte stranou, na ty se jak vidno, zatím moc spoléhat nemůžete... a pokud je tu těch lží více a vy je podporujete, a zároveň je Mistr pravým guru, tak se dejte na modlení, protože to teprve uvidíte na vlastní oči, jak vypadá v budoucnu život "ve zvláštním světě". Hodně bystrého úsudku a štěstí :D, vám přeji!

    To byla moje poslední poznámka na toto téma.

    OdpovědětVymazat
  27. Ach jo, teoretici co čtou knihy, mají autistické názory, nechápou co je trauma, psychologie, řeší dévik a asuri šakti podle svých spekulativních výkladů a nechápou, že většinu tzv svatých knih napsali a přepsali lidé a nelze je brát zcela vážně......zkuste se vrátit na zem a zajímat se víc o lidi. Spekulacemi o vaší pokročilosti mne nedojmete-podle těch spekulativních tendencí zas tak vysoká nebude.......napsat ženě po traumatu takovou blbost o pár fackách.....pardon-nejste v pořádku.......normální cítící člověk to pochopí, člověk co žije spekulacemi asi ne...nic proti vám. Pěkné meditace přeji:)

    OdpovědětVymazat
  28. K vašim otázkám: - proč jste to neřešila před 15-ti lety?
    Neustále jsem hledala důvod, omluvu - proč to udělal. Byl to test mé víry? Chtěl mi pomoct od nějaké špatné karmy?
    - kde a komu jste to tenkrát oznámila?
    Nejprve nikomu - můj mistr mi jasně řekl při odchodu, že to nikomu říkat nemám. Později třem žákům... od jedné žačky jsem se dozvěděla, že s ním má podobnou zkušenost, další žáci mi blahopřáli, jakého požehnání se mi dostalo a jakou důvěru ve mně můj mistr má, když se mnou můžu pracovat na takovéto rovině.
    - údajně vám udělal něco takového a přesto jste stále byla jeho žačkou?
    Ano, ze stejných důvodů, které jsem uvedla na vaši první otázku. Dále pak proto,že pro mne byla jóga a jógová společnost vším, nechtěla jsem přijít o své přátele. Připustit si, že mne zneužil můj duchovní učitel, člověk, kterému jsem věřila vůbec nejvíc ze všech, tak to byl dlouhý proces. Stejně tak si přiznat, že jsem se stala členem společnosti, která má znaky sekty. Jen jsem se postupně z jejich aktivit vyvazovala, začala jsem si hledat jiné životní vztahy.
    Událost se odehrála v bytě, byla v něm jen jedna žačka, velmi silně oddaná, která by svědčila kdykoliv proti mně. Jinak žádní svědci.
    Dejte vědět, kdy a kam mohu dojít na detektor lži. Přivítala bych, pokud by ho soud v některé zemi přijímal jako důkaz. Bohužel tomu tak není. Byl by to jediný důkaz, který bych měla.
    Jsem ráda, že jste duchovně praktikující můžete se zeptat trochu výše a proto s jistotou říci, že lžu. Klidně hoďte kamenem, klidně zastrašujte ("tak to Vám Bůh buď milostiv, protože vaši budoucnost nebo budoucí životy bych vidět teda rozhodně nechtěl!). Já jsem jen obyčejná žena, která ví, co zažila. A ano, máte svým způsobem pravdu, měla jsem to tenkrát nahlásit. Zároveň vím, že ta žena, kterou jsem byla před 15 lety na to neměla. Učím se to přijmout - tak jak mi to radí v rakouském Bundesstelle fur Sektenfragen (Vládní úřad pro studium sekt - u nás bohužel žádná taková vládní nestranná organizace není) a další odborníci, s kterými spolupracuju na své cestě k životu bez Mahéšvaránandy a JvDŽ.
    Také si myslím, že i kdybych to tenkrát nahlásila, s největší pravděpodobností by se nic nezměnilo. Myslím, že ta svědkyně tam totiž nebyla náhodou. Možná jsem ale mohla pomoct někomu ve svém okolí, ke komu by se můj případ možná donesl. To je věc, se kterým musím žít.

    OdpovědětVymazat
  29. Je super. že se vám 18 let nic nestalo. Bohužel to nijak nesnižuje pravděpodobnost toho, že k takovým věcem docházelo. Píšete, že ste mu byla na blízku-ve Střílkách-tam ale k ničemu nedošlo. V Praze to bylo jen jednou a jen u jedné dívky. Nutná čistka mezi žáky,......snad čistku ustojím.....vše je smyšlené, komplot zlých sil?...-nepřipadá Vám to nějak povědomé? takový jazyk používaly autoritářské režimy od nacistů po komunisty.....snadné tak mluvit, člověk nemusí argumentovat, zlo je jednoznačně nalezeno a zbývá věřit, že hrstka spravedlivých vydrží v neposkvrněnosti, potom přijde ráj.....

    OdpovědětVymazat
  30. Bože, chraň nás přede všemi takovými, kteří se takto "ptají výše"! Typická ztráta soudnosti a zdravého rozumu vedoucí k odlidštění!

    OdpovědětVymazat
  31. Jeden v Norsku se asi taky ptal výše (svojí hlavy) a jak to dopadlo.......

    OdpovědětVymazat
  32. No zdá se, že ty naše modlitby v tomto světě moc nezabírají. A jelikož nemám možnost žít ve světě jiném, přestanu se stydět za svoje léta letoucí umrtvované "ego" a budu více "konat", abych svým "nekonáním" (dobrovolným zbavením se svéprávnosti) neposilovala vědomí těch, co takto jednají naším jménem. Vždyť "pravda", "láska", "soucit" jsou bez činů jen prázdná slova!

    OdpovědětVymazat
  33. Konat...máte pravdu -je to asi jediná cesta jak se dostat z uměle vytvořeného dětského a závislého stavu vědomí (buďte jako děti-jak říká SM) Proč to asi tak ti bráhmani podporovali...nižší kasty v smíření se svým osudem-ideální systém ovládání poddaných v Indii-stačilo napsat pár vymyšlených upanišad a nevolníci pracovali pro své pány a ještě s radostí, že si tím zlepšují karmu:)A my v evropě máme pocit, jaká jsou to svatá písma

    OdpovědětVymazat
  34. No buďte jako děti říkal i Ježíš Nazaretský, umění vysvětlení a pochopení tohoto výroku, jeho pravého významu, je známkou určité zralosti a porozumění tématu.

    Promiňte, ale předchozí příspěvek je blábolem hodným výroku:
    " Kdyby blbost nadnášela, tak se tu madam vznášíte jak holubička "

    OdpovědětVymazat
  35. Děkuji za vyslovení"pravdy" a projev "lásky a soucitu". Takové jsem měla na mysli.

    OdpovědětVymazat
  36. Tomu, kdo ovládl "... umění vysvětlení a pochopení tohoto výroku, jeho pravého významu..." a kdo se skví touto známkou určité zralosti a porozumění tématu, zatímco my jsme pitomci a celou dobu jsme čekali na to, až nás s těmito paradigmaty seznámí:
    Připomínáte mi ty pozdě příchozí, kteří byli schopni na satsangu rozšlápnout nebohého červa (mně utrhnout hlavu, ruce i nohy), jen aby se dostali blíž ke guruovým nohám!

    OdpovědětVymazat
  37. Musí to být asi uvnitř hlavy hodně mučivé "nesebevědomí", když má člověk touhu se neustále blýskat skrytým pochopením....my tu nemluvíme o skrytém pochopení, ale o zjevných problémech-k spekulativním egosoubojům doporučuju nějaké esoterické fórum:) Buďte jako děti je možné vysvětlit vágně a nebo doslovně (nechci tu rozvíjet středověkou scholastiku, kde jsou minimálně čtyři úrovně chápání písma......Každopádně, buďte jako děti sedí jen v určitém kontextu a velmi velmi opatrně použité. To, co běžně užívá guru-jóga v podání Jet guruů (doporučuju studium orientalistiky kde se o tom praví-ne spekulativní typy jako Minařík....)tak v jetguru pojetí je tento výrok bezpochyby využíván pro dosažení nadvlády nad jedincem. A k snadné manipulovatelnosti západních esoteriků-žáků a snadný přístup k jejich kapsám a duším.......guru vždy ví, co je pro žáka dobré:-) Asi jako maminka v reklamě na jogurt:-)

    OdpovědětVymazat
  38. Nic proti vám osobně, ale nechtěl byste si honit triko na nějaké k tomu určené diskuzi-tyhle problémy co jsou na těhle stránkách jsou vážné a týpek s vnitřním problémem co si ho tu chce řešit.......tady je to o zneužívání, indickém podvodníkovi (pokud umíte anglicky-doporučuju http://sexabuseyidl.org/discussion/ a nekomunikujících jogínech z jdž-ne o vašem či našem egu......

    OdpovědětVymazat