pátek 27. dubna 2012

Velké kiloš ode dneška na zámku

Vypadá to, že nečekané zvěsti ze včerejška se možná potvrdí a guru vesmíru se vrací do Evropy. Kdo už nemáte žaludek posadit se k nohám Jeho Svatosti, tak v 19:30 začíná přímý přenos na Swamiji.tv. Kí jaja!

6 komentářů:

  1. Prosím všechny, kdo můžete jet, jeďte. Vznikla spousta otevřených dopisů, padla spousta otázek vyslovených, které jsou stále bez odpovědi - stojí za to zkusit získat odpovědi přímo u zdroje. Rok jsme odkázáni na různé fámy a zprostředkované informace.

    Odpovědí je i to, že nebudete vpuštěni, nebo že nebude dovoleno se ptát.

    Sama bych jela moc ráda, abych "neposuzovala jen z vymyšlených podvržených internetových diskusí, které píší čičiho stoupenci". Moje děti už mají půl roku slíbený úplně jiný program a do Střílek to mám daleko. A mám velké obavy, že bych nakonec zůstala trčet venku před zámkem. Právě proto prosím všechny, kdo to máte blíž a nemáte jiné závazky, jeďte.

    Moc přeju všem z JDŽ, aby dokázali vpustit na satsang i všechny, kdo dali veřejně najevo své pochybnosti.

    Já vím, že někteří moji přátelé, kteří v JDŽ zůstali, tyhle stránky čtou. Tak prosím pro vás - vy se tam dostanete - ptejte se! Je na co se ptát. Postavte mistra před novináře a nechte ho odpovídat na otázky.
    Je-li tak velký a tak moudrý, jak věříte, on tu konfrontaci zvládne. Vždyť mu přece tolik věříte! A my ostatní, co pochybujeme, budeme jen zírat.

    Pochopte, že když se před veřejností a otázkami uzavřete, posílí se tím pocit, že máte důvod se skrývat. Nic to nevyřeší.

    OdpovědětVymazat
  2. Obávám se, že ten, komu došlo, že Maheš je podvodník, těžko pojede do Střílek, aby ho nějaký pilný karmajogín u brány nepustil. Navíc, zbabělý a slávy pozbyvší Maheš už asi nikomu z pochopivších nestojí za to, aby se vláčel do Střílek. Navíc, jako nabubřelý egoista-Maheš bude sedět na trůnu (zoufalá imitace moci Maharádžů) a bude obklopen nevypočitatelnou ochrankou zfanatizovaných jedinců......kdo by tam asi tak vystoupil proti.....?je to asi jako jít na koncert skinheadské kapely s čírem na hlavě:-D

    OdpovědětVymazat
  3. Juckers,
    ano, vždyť i já se bojím, že bych jela zbytečně.
    Osobně za sebe mám nějakou vnitřní potřebu spravedlnosti: jako bych se chtěla SM zeptat osobně, jestli to udělal nebo ne. Mluvila jsem po Skype s Evou a zdá se mi, že má pravdu. Vůbec si nedokážu představit, jak by mohla lhát. Se SM jsem nemluvila... tak to nedokážu postavit proti sobě.
    Myslím na příběhy, kdy byli muži takto obviněni neprávem - těžko se tomu čelí. Měla jsem SM moc ráda, tak asi ze zbytku té lásky mu asi chci dát šanci. Možná proto se chci pro sebe ujistit, že je opravdu "zbabělý a slávy pozbyvší". Zatím to je jen virtuální obraz, který si utvářím čtením webu tady nebo anglické diskuse. A zdá se mi, že to tak je.

    Jenže s vámi souhlasím, že to asi nebude mít žádný výsledek. Když nad tím přemýšlím, napadají mne jen tyto možné scénáře:
    1.) Dorazím do Střílek a nedostanu se vůbec do zámku.
    2.) Dostanu se do zámku, ale satsang bude úplně uzavřený - třeba v domečku.
    3.) Satsang bude otevřený, ale nebude možné se otevřeně ptát.
    4.) Bude možné se ptát. Jenže - co dál?
    V krásném světě si mistr pohladí vousy, usměje a všechno mi laskavě vysvětlí. Tomu jsem věřila v to jsem doufala před rokem.

    Dneska spíš věřím tomu, že nastane vámi popisované "s čírem na hlavě proti rádžovi". Znám sebe - to bych neustála, z takového ponižujícího zážitku bych se zotavovala dlouho.

    Píšu to sem třeba proto, že mi kdysi Petr Bíza v diskusi na mém blogu napsal, že mám zkusit opravdu vyšetřovat, ne být neobjektivní jako ti novináři v respektu. Že mám pravdu hledat. Tak Petře, až si to tu budeš zase číst, podmínky jsou nastaveny tak, že hledání pravdy je nad mé síly. Zkoušela jsem psát maily, otevřený dopis a ty byly bez odpovědi. Osobní setkání za podmínek rovných pro mne i SM se mi zdá ve Střílkách nereálné. A setkání, kdy SM je na trůně a já klečím... to není situace, v níž se dá najít pravda.
    A Petře (a ostatní, pokud to tu čtete) - věřte, že pokud dorazí někdo jiný jako já, je opravdu ve vašem zájmu pustit ho dovnitř a dovolit mu důstojně se zeptat. Když tomu zabráníte, dokážete, že jste sekta.

    OdpovědětVymazat
  4. Myslím, že na tuto situaci má každý svámího kritik právo reagovat po svém. Lišíme se v povahách, lišíme se v našem vztahu ke svámímu. Spojuje nás jen ochota hledat pravdu a přiznat si ji. A tato ochota nás odděluje od lidí, kteří místo toho jen vytěsnili myšlenky a z vlastní pohodlnosti raději dál podporují lež. Namlouvají si, že jich se to netýká, že jen cvičí jógu a ruce mají čisté. Nemají. Dávají lži sílu, bez nich by se nikdy neprosadila.

    Dnes sedí ve Střílkách a hrají si na jogíny. Sedí před lhářem a předstírají, že v meditacích hledají pravdu. Je to absurdní hra. Ve vzduchu visí pravda, každý o ní ví, ale nikdo ji nechce vidět.

    Myslím, že nejdůležitější je nehrát toto divadlo s nimi. A je otázka, jestli se vůbec ještě dá dělat víc.
    Zajet do Střílek a ptát se na něco? Na co ale? Svámí přece víc než rok odpovídal, jen ne slovy, ale činy. Přemýšel jsem nad tím, na co bych se ho zeptal, ale opravdu nevím. Jak se ptát lháře, aby mi odpověď byla k užitku?
    Ptát se by možná mělo smysl, pokud by mi šlo o něco jiného než o fakta. Kdybych věřil, že místo odpovědi mi bývalý guru položí ruku na hlavu a moje vadné synapse se jeho zázračnou mocí uzdraví a já prohlédnu, že jsem se mýlil. Respektuji, když se do toho někomu chce, ale pro mě už tohle není zajímavé.

    Něco jiného samozřejmě je vyvolat diskusi "na veřejnosti" s cílem donutit svámího, aby se přestal vyhýbat nepříjemnému tématu a vystavit tak pravdu ještě víc na oči. To podle mě smysl má, nejlépe na neutrální půdě. Ale je otázka, jestli to má smysl ve Střílkách, jeden proti všem těm šílencům. Juckes i LenkaKT popsali dost výmluvně, jak by to asi vypadalo. Něco jiného je, když něco takového podstoupí profesionální novinář a něco jiného, když jde o člověka, který byl ještě nedávno členem kultu. Jestliže ani rok úplně nestačil k tomu, aby se staré rány zahojily, co asi vyvolá podobná konfrontace? Pro někoho to může být čára za minulostí, zakončení zlého snu, pro někoho naopak zbytečné trauma. A vůbec už si netroufám radit, co by měly dělat zneužité ženy.

    OdpovědětVymazat
  5. V plném vědomí jsme si přestali hrát - díky čisté mysli a čistému srdci.
    V plném vědomí si dál hrají - na čistou mysl a čisté srdce. Izolovali se od problému - svérázné praktikování soucitu! Vše je mája, ale přesto rozhodli, co je skutečnost a lpí na ní. Žáčci byli vyvoláni a odpověděli na jedničku - prý je jim tam krásně! Nabízí se - je jim takto krásně. A vypadá to, že pan učitel je spokojen. Je to, nebo není mája?

    OdpovědětVymazat
  6. mahamája má za úkol hrát s každým hru. pro našeho čistého ducha hraje hru, abysme naplnili jednu z možných nekonečných cest.my si myslíme, že máme svobodu v tom dělat, co nás napadne. pokud je to odrazem pravdy, pak rosteme, pokud ne, upadáme do ještě větší máji. iluze existuje proto, protože když v určité úrovni nechápeme, přivede k nás k bodu, kdy jsme bezradní a nevíme kudy kam. pak hledáme něco-někoho, kdo by to vyřešil. v tomto stavu jsme potom sdílnější a ochotni spolupracovat, jdeme k větší pokoře. jsme potom ochotni se více učit a vnímat. potom tato mahamája opět pracuje a nabídne nám volbu. mája má tu schopnost se dokonale maskovat a tím dostáváme více jemnějších zkoušek proto, abychom prokázali a potvrdili úroven, kterou jsme dosáhli. pro mnohé může být pravda osvobozující, pro někoho nepříjemná. vzhůru tedy do dalších zkoušek.

    OdpovědětVymazat