středa 8. června 2011

Výzva výborům JDŽ

https://sites.google.com/site/paramliar/open-call

Toto je výzva pro všechny oficiálně působící osoby organizace (členy výborů Společností JvDŽ).

Adresujeme tyto řádky především těm osobám, které mají zákonnou povinnost pečovat o členy a cvičence JvDŽ... např. předsedům, místopředsedům, pokladníkům místních organizací, stejně jako všem členům, kteří mají jakoukoliv zodpovědnou pozici v rámci organizace.

Prosíme, zodpovězte následující body:

* Jako členové této organizace žádáme jasnou komunikaci postupů a opatření, které přijal výbor, aby vyšetřil množství obvinění veřejně vznesených v posledních týdnech a měsících týkajících se nevhodného chování PSM s jeho žáky.

* Žádáme vás, abyste jasně nastínili jaké úsilí výboru / organizátorů, které vyvíjejí, aby řádně  informovali a reagovali na obavy, které byly vzneseny některými členy JvDŽ.

* Z oficiálních i neoficiálních korespondence, kterou  jsme jakožto členové JvDŽ obdrželi,  se prozatím zdá,  že je značné úsilí věnováno utajení a potlačení těchto záležitostí, a jen málo nebo žádný náznak, že jsou dostatečně řešeny a vyšetřovány.

* Udejte nám prosíme, kdy bude zahájeno příslušné šetření a předpokládaný časový rámec, kdy bude podána zpráva členům společnosti.

42 komentářů:

  1. Pokud výbory JvDŽ opravdu sledují dobro svých členů, jak jim ukládají stanovy jednotlivých společností, měly by obvinění vyšetřit a s výsledky členy seznámit.

    OdpovědětVymazat
  2. Co je to za organizaci, že kompletně mlčí a neinformuje své členy o krocích, která v těchto obviněních podniká? Na internetu své svědetví podalo 7 žen z různých zemí. V Rakousku vyšel článek v časopisu Profil, kde tři ženy hovoří o zneužívání a zároveň mluvčí Mahéšvaránandy veřejně říká, že má Mahéšvaránanda dostatek životních situací, že nic není pravda a že se k tomu nebude vyjadřovat... že není možné s ním mluvit. Rakouský vládní úřad pro sekty se oficiálně ptal JvDŽ ve Vídni na postavení organizace vůči obviněním a paní Matejovsky a Radha tvrdili, že o tom nic neví, tvářili se překvapeně.
    Organizace čeká, že těm, kteří prolomili své mlčení dojde po čase dech, budou se muset vrátit ke každodenním činnostem. Vzhledem k tomu, že jsou zneužívané ženy dost odhodlané, troufám si tvrdit, že tato taktika nevyjde.
    Co Jóga v denním životě v ČR? Vždyť jedna z žen je z Čech. Kontaktoval jí někdo ze Společnosti? Snažil se situaci prošetřit? Protože jsem s ženou v kontaktu, vím, že nikoliv.
    Není čas postavit se situaci čelem?

    OdpovědětVymazat
  3. Také jsem s ní v kontaktu a jsem v kontaktu i s jdž. Bohužel je to pravda. Jedná se ze strany JDŽ o podlou pštrosí politiku mlčení, podobnou aktivitě církve v popírání zneužívacích skandálů....Hlava v písku je řešení? A zasvěcené kruhy mlčí....Jsme v civilizované zemi a organizace JDŽ by měla respektovat, že se k obviněním ze zneužívání žen v naší zemi chováme jinak, než je zřejmě zvykem v Indii. Mlčení odpovědných jedinců z vedení JDŽ je sektářská praktika zamlčování, a bohužel také velká skvrna na jejich dosud dobré práci (organizace kurzů a seminářů) Zkrátka-když je problém, tvářím se že není-a snad problém zmizí.....to je výsledek dlouholeté sádhany představitelů? Jestli ano, tak to něco říká i o samotném učiteli-jak sám pravil, jaký guru, takový žák.....

    OdpovědětVymazat
  4. Může Guru Mahešvarananda opravdu vše? A bude ho v jeho aktivitách kroužek věrných krýt? Nestojí mu dané ženy za odpověď? Je víc než ony? Bůh? Slušný člověk by měl odpovědět. Ale vysvětlení je známé....za vše může pan Slobodan Miličevič...Jak se tedy aspoň vedení JDŽ snaží tvrdit......Přátelé, opravdu?.....

    OdpovědětVymazat
  5. pokud by se chtěl někdo z jogy dž podívat do očí jedné z obětí, tak může v srpnu v Rakousku. Na foru (které je čteno všemi-i hard core jádrem-ti jsou jistě zvlášt vítáni-není nad to, mluvit s někým, kdo vás má za blázna) je místo a čas. Doufám, že si ta dívka vezme někoho na ochranu-aby jí nezlynčoval dav plný ahimsy......

    OdpovědětVymazat
  6. Jak se tak dívám na tu situaci, začínám mít pocit, že je fakt něco blbě....to mlčení (chápu-strategie našeho vedení....)Jak má člověk věřit někomu, co ignoruje všechna obvinění-osobně nevím, jaká je pravda, ale takhle se mí milí kolegové člověk k problémům nestaví. Svamiji mlčí-na satsangu se tváříme, že je všechno ok, svamiji na skype mluví jako by nechumelilo.....začíná to vypadat, jako že se něco opravdu stalo. Ta pitomina s Chidanandou se bere jako posvátná mantra-aniž by kdokoliv dodal jakýkoliv podklad, že to tak je. Všichni se tváříme, že jde o nějaký zlý útok, ale co když ty ženy z různých zemí mluví pravdu, jak mají mít šanci prorazit to naše ignorování?

    OdpovědětVymazat
  7. dobrý den,
    léta cvičím yogu, a nějak jsem se dostala k těmto informacím a začala podrobně číst.Jogu v denní životě jsem znala jako styl yogy od začátku, i když to nebyl můj šálek kávy. ale určitě mají mnoho výborných a bezúhonných učitelů, kteří učí kvalitně a mají srdce na správném místě. ze svého života mám jednu zkušenost opakovaného vztahového násilí jak fyzického tak psychického, kterou jsem léta zpracovávala, jak pomocí terapeutky, tak pomocí sebezkoumání a zkoumání tématu násilí a agrese obecně, a toho co se vlastně dělo.z výpovědí bývalých žákyň je naprosto jasné, že to jsou autentické žážitky, jelikož tam je takových pravd a znaků v řeči a vyjadřování co se týče tématu zneužití, že si to člověk co to nezažil, nevymyslí. velmi se všemi soucítím a přeji ať najdeou opět klid a ať se dlouho netrápí. mě například yoga velmi pomohla při řešení právě mého období násilí, bez yogy bych asi byla ještě tam kde jsem byla. zdravím a držím palce i všem, kteří jsou nechtěně do této události zapojeni.

    OdpovědětVymazat
  8. Chtěl bych se zeptat odvážných a jistě duchovně pokročilých jogínů z JDŽ-jak je vám, když čtete ty výpovědi dívek-cítíte se dobře, když je ignorujete a mlčíte? Máte pocit, že konečně máte šanci plnit guruvakja? I kdyby bylo nutné jít přes mrtvoly?.....

    OdpovědětVymazat
  9. A ještě jeden dotaz-myslíte, že se chováte jako dospělí lidé, nebo jako děti bez vlastní hlavy.....? Kdyby guru řekl cokoli-budete mu věřit? Myslíte, že mlčení je nejlepší lék na obvinění? Chovají se tak svéprávní lidé, nebo někdo, komu bylo řečeno, co a jak má dělat? To je cesta ke svobodě, vykonávat bez vlastních myšlenek příkazy mistra?

    OdpovědětVymazat
  10. Tak já nevím, co pokročilí jogíni z JDŽ, ale problém je ten, že momentálně je to na úrovni vašich spekulací. Swámídží řekl, že to pravda není, zde lidé tvrdí něco jiného. Nemají žádný důkaz nebo ano?

    Takže komu by měli věřit? Zatím je to na úrovni pomluvy, kdyby věřili pomluvám, tak jsou malými dětmi. Budete to muset dokázat, nic jiného vám nezbyde. Ale zatím na tom nejste dobře, protože je to divné, celá léta žádná z dam nic neřekla, ale teď najednou sebrala odvahu a anonymě :D hlásají co se jim přihodilo. Když jim někdo logicky nevěří, je označen za ovci s vymytým mozkem ze sekty JDŽ.

    A celé je to hodně silně namířeno proti józe v denním životě a jestli je pravda, co psala ta paní ze Střílek u článku níže, že tedy Swámídží tuto situaci předvídal už před lety, tak se jeví v novém světle jeho charitativní a mezinárodní činnost. Podobné pomluvy by ho už zničily, teď to budete muset všechno dokázat. Je ovšem otázkou, zda to někdo dokázat vůbec chce? Zda vám vlastně nestačí tyto prohlášení, kontaktoval už někdo právníka nebo jak chcete postupovat?

    OdpovědětVymazat
  11. Zajímalo by mne, proč vedení české JvDŽ neinformuje o tak základních věcech, jako je vytvoření skupiny lidí, která má vyšetřovat vznesená obvinění. Předpokládám, že skupina byla vytvořena na základě kontaktování rakouské JvDŽ vídeňskou pobočkou Bundesstelle fur Sektenfragen (Vládní úřad pro sekty) a je tvořena dle mých informací sádhví Šánti, Hemlatou, Rádhou, Bhaktanandem a Muktamani.
    Opravdu jsme považováni vedením naší společnosti za tak nesvéprávné, že bychom nebyly schopni s těmito informacemi správně naložit? Budeme informováni alespoň o průběhu šetření nebo jeho výsledcích?
    Velmi si vážím dobrovolné práce všech ve společnosti, ale o způsobu zvládání krizových situací vedením Společnosti JvDŽ začínám mít velké pochybnosti.
    Čeho se bojíme? To opravdu musíme něco skrývat?

    OdpovědětVymazat
  12. A už někdo podal žalobu, aby to vyšetřila policie? Určitě by to celé věci prospělo. A pravda by vyšla najevo. Takhle nelze věřit nikomu.

    OdpovědětVymazat
  13. Otázka zní k čemu by ta žaloba byla, protože ačkoliv tento guru je sice dost pravděpodobně prase, tak ty jeho žačky se mu oddávali dobrovolně a nejsem si jist zda je na tom vlastně něco trestného v naší liberální společnosti.

    OdpovědětVymazat
  14. Dobrá finta:) Dokud neřekne policie že je něco špatně, tak se vlastně nic neděje. A protože to bylo už dávno, tak je to navždy pase, neboť promlčení uběhlo.....klobouk dolů nad jogínskou hroší kůží:) Jinak o té dospělosti-ano, není dospělé dělat klíčová rozhodnutí na základě anonymních zpráv, na druhou stranu, nereagovat na množící se podněty z různých stran a zemí, tvrdit hlouposti o spiknutí.....a hlavně mlčet-to je zbabělé a dětinské.....a přesně to oficiální jdž dělá. K tomu proč to vyšlo naráz-to je přeci logické-pokud je užito mentálního programování a to je v jdž použito-rád vysvětlím....tak pokud to praskne-jedná se o efekt abreakce-zpochybněním uvolní se program v myslích dalších lidí a přestává fungovat ochrana programu daného do hlavy sektou.......proto ta spoušť.......není to nic neobvyklého. Bývá to jeden ze znaků, že daná skupina je pod vlivem mentálního programování......

    OdpovědětVymazat
  15. Trapní, trapní a ještě jednou trapní jsou naši kabrňáci......co se stalo?Na australských stránkách bylo rozloučení a poděkování jogovým cvičitelům, co rezignovali a odešli-plus vyzdvihnutí jejich práce pro jogu. Po příchodu svamijim dodaném vedení-toto poděkování ze stránek AAYIDL zmizelo.......jak trapní jsou někteří "jogíni"Kdopak v čechách asi ví, co se dělo v australii-nikdo ovšem, neboť trapnost není jen v astralii.......ale hlavní je, že máme radu z května od pana předsedy jdž-radíme, že je pro vás (vy hloupoučcí....)lepší na takové stránky s nežádoucím obsahem nechodit.....Pane předsedo Repko, co vy na situaci v australii?

    OdpovědětVymazat
  16. Opakovaně se objevuje téma žaloby, právníků apod. Chtěla bych poskytnout faktické informace. V České republice existuje tento paragraf: Sexuální nátlak - § 186 trestního zákoníku, hlava III (trestné činy proti lidské důstojnosti v sexuální oblasti)

    (1) Kdo jiného násilím, pohrůžkou násilí nebo pohrůžkou jiné těžké újmy donutí k pohlavnímu sebeukájení, k obnažování nebo jinému srovnatelnému chování, nebo kdo k takovému chování přiměje jiného zneužívaje jeho bezbrannosti, bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců až čtyři léta nebo zákazem činnosti.

    (2) Stejně bude potrestán pachatel, který přiměje jiného k pohlavnímu styku, k pohlavnímu sebeukájení, k obnažování nebo jinému srovnatelnému chování zneužívaje jeho závislosti nebo svého postavení a z něho vyplývající důvěryhodnosti nebo vlivu.


    (3) Odnětím svobody na jeden rok až pět let bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 nebo 2
    a) na dítěti, nebo
    b) nejméně se dvěma osobami.

    atd.

    Bod 2 by mohl být teoreticky použit, nicméně promlčení doba pro činy
    §34 Promlčecí doba
    ...
    c) deset let, činí-li horní hranice trestní sazby odnětí svobody nejméně pět let,
    d) pět let, činí-li horní hranice trestní sazby odnětí svobody nejméně tři léta,

    atd.

    Tolik fakta.
    Vyvstává ale mnoho otázek. Má některá žena faktický důkaz, že k sexuálnímu nátlaku před došlo?
    Jak by se řešil případ s člověkem, který není občanem ČR?
    V Rakousku, kde swámí Mahéšvaránanda sídlí je promlčení doba stejná, nicméně o trestný čin se jedná kdykoliv, kdy dojde k sexuálnímu kontaktu mezi náboženským vůdcem a jeho žákem - byť naprosto dobrovolnému a sazba je 3 roky.

    Pokud je mi známo, jedna žena podala trestní oznámení ve Slovinsku, jedna se chystá totéž udělat v ČR.

    Další otázkou je, čeho chtějí ženy, které se cítí být zneužity dosáhnout třeba tím, že zveřejnily své zkušenosti. Jde jim o to svého mistra zavřít do vězení nebo varovat společnost, že se zde pravděpodobně děje něco špatného?

    OdpovědětVymazat
  17. Takhle, pokud jde o varování, tak toho určitě bylo dosaženo, to bych se nebál. Takže nechápu, proč se tu mnozí rozčilují nad tím, jak někdo postupuje nebo nepostupe. Je to tvrzení proti tvrzení, zatím se na tom nedá nic změnit. Je tu teď nový článek, kde je zase možnost toho, že někdo chtěl JDŽ ublížit.

    Jako opravdu tu není prostor, pokud nebudete schopni poskytnout důkazy, pro něco jiného. Co se má vyšetřovat? Swámí tvrdí, že to není pravda, děvčata tvrdí, že je. Nikdo nemá žádný důkaz, samozřejmě důkazní břemeno je teď v rukou slečen, to je logické. Na veřejnosti swámí nevkazuje žádné známky sex. chlípníka nebo ano?

    Copak ty zneužité slečny nemají nikoho, kdo by jim dosvědčil, že si zneužívá swámí ženy? Co třeba ta paní, která tu češku pouštěla do bytu? Jestli to je pravda, tak ona by měla mít tedy velké pochyby o pravosti svého Mistra, když teda vidí, že zneužívá sex. ženy ne? Zkoušel jí někdo kontaktovat?

    Zatím to je opravdu ve stádiu pomluvy, co se na to dá jinak říct. DŮKAZY, DŮKAZY, DŮKAZY.

    Ještě mne zajímá jedna věc, proč si před odchodem ti lidé z JDŽ nějaké konkrétní důkazy neopatřili, to je snad mohlo napadnout, že je budou potřebovat, pokud chtějí varovat ostatní nebo Mistra zavřít za trestnou činnost sex. zneužívání, ne? Jak to těď vypadá? Jenom že pomlouvají, ach jo.

    OdpovědětVymazat
  18. To není ve stadiu pomluvy, trestní oznámení už jsou podána a u nás se na tom pracuje. Je to tedy ve stádiu tvrzení-7 žen a jeden muž, to je vše......co se týče důkazů, vše už bylo řečeno, člověk co to nechce chápat, nepochopí....jednoduše, asi si měly dívky brát vzorek semene, což je u zneužité ženy běžná praxe.....

    OdpovědětVymazat
  19. Stejně jako jsem nabídla možnost kontaktovat mne na foru http://sexabuseyidl.net/discussion/24/sex-abuse-scandal-part-ii#Item_589, nabízím tuto možnost i na tomto českém blogu:
    Pro jógové organizátory z České republiky, pro skupinu, která byla založena ve Vídni a která má vyšetřit obvinění proti swAmimu (Ra..., He....., Sadhvi S...., Mu......., Bh........), abych jim usnadnila jejich vyšetřování a pro vás pro všechny, kteří se chcete na něco zeptat nebo mi něco říct:
    Jsem jednou z žen, které zveřejnily své výpovědi na http://sites.google.com/site/paramliar/
    můj e-mail je: valika.balazova@centrum.cz
    Skype name: chava4Y
    (Jen nezapomeňte.... je čas prázdnin... ale budu se snažit reagovat jak jen to půjde nejdříve)

    OdpovědětVymazat
  20. To s tím důkazním břemenem je blbost-jsou tu tvrzení proti sobě a důkazní břemeno je na obou.

    OdpovědětVymazat
  21. Tak s důkazním břemenem to samozřejmě blbost není, protože Swamí, když je jeho tvrzení, že nic neudělal v tomto případě, tak těžko může dokazovat, že něco neudělal :D. (promiňte, ale přemýšlete u toho ;))

    Ale když se už podala trestní oznámení, tak je to snad teď celé v dobrých rukou, v rukou profesionálů, kteří mají na starosti vyšetřování a nechápu, proč trváte na tom, aby něco vyšetřovali laici JDŽ, kteří nemají zkušenosti s trestnou činností a jejím odhalováním? Vyšetřuje se to, dobrá zpráva, dejte pak vědět, pls, jak to dopadlo. :)

    OdpovědětVymazat
  22. Paní Balázová, mám na vás dotaz:

    "Jaký máte důkaz, že k situaci o které mluvíte opravdu došlo? A o co se opírá vaše žaloba nebo trestní oznámení, pokud jste ho již podala?"

    Děkuji za odpověď.

    OdpovědětVymazat
  23. Žalobu není možno z důvodu promlčení doby podat, důkazy jsou proto bezpředmětné. Mým cílem není žalovat, ale informovat českou společnost o riziku spojeném s žákovstvím u tohoto duchovního učitele. Jsem proto ve spojení s českými úřady a a také se společností zabývající se zneužíváním (ČR) a sektami (Rakousko). Vše je v jednání, detailní informace prozatím zveřejnit nemohu.

    OdpovědětVymazat
  24. Tak to samozřejmě asi budou všichni respektovat, že je záležitost v jednání. Jenom se chci zeptat, je to teda škoda, že je záležitost promlčena, ale:
    Nenajdou se tedy ženy nebo dívky, které by něco zažily před tou promlčecí dobou, z celého světa? Protože teď už jsou samozřejmě v jiné situaci než jste byla vy. Mají podporu, doznání několika žen z minulosti, jistě by to pro ně byla daleko jednodušší záležitost ozvat se teď než pro vás před časem!

    Nebo ještě jinak, jaké máte vysvětlení proto, že se dívky, u kterých by mohlo být zahájeno vyšetřování neozývají?

    A poslední otázka, jestliže je čin promlčen, rozumím tomu správně, že se vaší výpovědí také žádný odborník z řad vyšetřovatele nebo alespoň psychiatra nebo psychologa nezabýval? Nebo je v těch organizacích někto takový, kdo vaši výpověď posoudí nebo pouze ji berou na vědomí jako oznámení a podle toho činí příslušné kroky?
    Děkuji

    OdpovědětVymazat
  25. Pokud jsou podána trastní oznámení, tak jde zřejmě o nepromlčené dívky. Tudíž vysvětlení je třeba pro toho kdo se nechce vzdát své slepé víry. Ostatním stačí číst.

    V každém případě je třeba se zamyslet nad tím:
    a) zda guru-bozi v šankarově tradici jsou bozi.
    b) zda chci někoho takového následovat.
    c) zda si bůh může dělat co chce.

    OdpovědětVymazat
  26. V šankarově tradici se vůbec hodně spekuluje-třeba upanišady a šankarovy spekulace k nim jsou velmi vágní.....není problém dostat z upanišad cokoliv-třeba i to, že je třeba ženu násilím donutit k souloži.......i to tam je.......pokud Gurubozi staví i na tomhle.....potěš pánbůh

    OdpovědětVymazat
  27. AHA :)
    No, k těm trestním oznámením, na to jsem se ptal a jednou mi bylo řečeno, že jsou, tak jsem napsal - "to je dobře, budou to řešit odborníci z řad kriminalistiky, proč tedy tím zaměstnávat amatéry v JDŽ" -

    Pak mi bylo řečeno, že nejsou z důvodu promlčení (asi v některých případech), tak jsem se ptal, jak se postupovalo při vyšetřování autorky (-ek) těchto prohlášení, zda je vyslechnul odborník a to jsem se zatím nedozvěděl.

    S tím, že vysvětlení je hodné pouze pro nositele slepé víry si dovoluji nesouhlasit, jelikož by se ho měli dožadovat všichni. V opačném případě by se z nich stávaly manipulované ovce, kterým stačí cokoliv předhodit ke čtení a oni budou bez diskuze souhlasit. Ale uznejte, to už by ti lidé opravdu mohli zůstat v kdejaké sektě nebo z jakých spolků se rekrutují, protože pak by to znamenalo - mají jim vymejvat hlavu zde nebo někde jinde - ;))))

    OdpovědětVymazat
  28. Nebudu zastírat, že mne trochu pobavily body a), b), c)... až mě tak napadá, autore tohoto příspěvku, zabýval jste se vůbec nějakou duchovní vědou nebo tomu jenom nerozumíte?

    a)Chtěl jste asi formulovat termín praví Mistři, Guruové, zástupci Boha na Zemi. Bohové v těchto končinách.. dost těžko ;). To Božské by mělo být v ideálním případě realizované uvnitř Mistra, nezahrnuje to celou Mistrovu jednotku. Realizovaný Mistr by mohl být tak Bohočlověkem, výš to asi nedotáhne.

    A k té vaší otázce, problém je, že to může posoudit pouze druhý další Mistr, nikoliv člověk nerealizovaný a v tom je docela potíž těchto diskuzí.

    b) To si musí každý zvážit sám a nikdo jiný mu s tím nepomůže, resp. ani by pomáhat neměl... ;)

    c) :DDD to je nejlepší
    Bůh si může dělat co chce, ale většinou to nedělá. A pokud myslíte, zda si může Mistr dělat co chce, tak může, ale všichni (praví Mistři) dodržují určitá pravidla.

    Překvapilo mne, že se záměr stránky rozšířil ze sex. zneužívání na celou linii Mistrů. Že by opravdu měli pravdu vaši oponenti, že celá kauza je zamířena hlavně proti JDŽ a jejího zničení? Nechce se mi tomu věřit. ;)

    OdpovědětVymazat
  29. K dotazům z 18. července 2011 5:06
    Vzhledem k rozsahu zneužívání se může zdát překvapující, že se ozvalo jen 7 žen. Důvodů, proč se neozývají, může být mnoho a z mé strany to bude jen spekulace. Některé pravděpodobně vůbec nenapadne, že jde o zneužívání. Mne to tehdy také nenapadlo. Přijetí situace jako zneužívání je velmi ohrožující - zničí to celou vaši představu o životě, který vedete. Můj manžel - také žák, to popsal slovy: Jdete po cestě, které 100% věříte a ta cesta zničeho nic skončí u propasti. Mohla bych se tady pouštět do dalekosáhlých psychologických rozborů... zkusím jen popsat jednu základní osu, kterou mi má psycholožka pomohla vysvětlit můj postup v posledních 15ti letech. Pokud je jedinou větví stromu vašeho života JvDŽ a její mistr, když jistíte, že je tato větev falešná, nemáte žádnou jinou (rodina, práce, koníčky), na kterou byste mohl přestoupit. A tak si větev JvDŽ pod sebou nepodříznete, rovnalo by se to emoční sebevraždě. Budete hledat způsoby, jak jí omluvit, jak jí před sebou obhájit. V mém případě jsem pak 15 let dělala všechno proto, abych si vytvořila další větve, na které jsem nyní byla připravená přestoupit. Odchod od mistra a JvDŽ mě již neohrozil, naopak cítím neskutečné osvobození.
    Dle psycholožky z Vládního úřadu pro sekty ve Vídni, který již JvDŽ nějakou dobu bedlivě sleduje, a byl ji i navštívit a projednat vznesená obvinění, si Mahéšvaránanda velmi opatrně a cíleně vybírá ženy, které k sexu přiměje. Jsou to ženy, které mnohdy měly velmi dramatické dětství, potřebují si někde prožít bezpečně vztahy, tak jak jim to měla umožnit rodina a potřebují někomu absolutně důvěřovat.
    Jinak momentálně se našla jedna žena, jejíž případ není promlčen, ale neskutečně se bojí. Než z jedné z žen, které jsme zveřejnili své zkušenosti přiznala, že se jí stalo totéž, mluvila s ní snad 7x nebo 8x. Sama si vůbec zpočátku nepřipouštěla, že jde o sex. Nevím, kdy bude připravená promluvit na veřejnosti.
    Ano, pracuji s psycholožkou v ČR, dále s psycholožkou a pracovnicí Vládního úřadu pro sekty ve Vídni, dále s českou organizací pro zneužívané ženy a s někým z českých úřadů... dokud však nebude tato věc dořešena, nebudu k ní poskytovat žádné informace.
    Nevím, zda vám má odpověď poskytla alespoň nějakou představu, ptejte se nebo mne případně kontaktujte na Skype.

    OdpovědětVymazat
  30. Pro AHA
    Amatéři z výborů JDŽ by měli informovat o tom co se děje. A snažit se najít pravdu.
    To co dělají je pravý opak- jelikož sektu pravda nezajímá.

    Pokud jsou podána trestní oznámení a stále se ptám zda se ozval někdo nepromlčený je evidentní že
    1.bojuji sám se sebou
    2.nebo neumím číst

    Pokud někdo napíše, že nemůže o věci mluvit z důvodu vyšetřování, a stále se ptám stejnou otázku je evidentní že
    1.bojuji sám se sebou
    2.nebo neumím číst

    OdpovědětVymazat
  31. Pro pobaveného
    Vaše tzv. duchovní věda která operuje s pojmy
    "Bohočlověk, Bůh v těchto končinách, mistr si může dělat co chce...", je dobrým příkladem toho co s člověkem udělá vedení falešného gurua.
    (mimochodem-Bohočlověka usilovně hledal pan Hitler.)

    Ano díky ateistické demokracii si můžeme věřit čemu chceme.

    V případě autokracie osvícené vaší duchovní vědou bychom museli měmně přihlížet řádění gurua, který si může dělat co chce.
    Tak jak se o to snaží funkcionáři uvnitř JDŽ.

    OdpovědětVymazat
  32. Pobavený je opravdu pobavující:)Ty jeho věčné spekulace, snaha tvářit se jako člověk co ví víc než ostatní, být ten, kdo opravdu, ale opravdu-proč se mi ostatní tak smějí-zná něco víc o duchovních vědách..........

    OdpovědětVymazat
  33. Za pobaveného,
    klucíí :D, pokud se vám nedaří chápat příspěvky s duchovní tématikou, tak s nimi alespoň nemanipulujte text (22.7. čas 3.09) ;). To že za sebou máte prakticky nulový úspěch v duch. praxi, je vidět. (alespoň nižší stavy samadhi a pod. - bohužel u vás s největší pravděpodobností NIC ;)) Ale to, že ani nechápete, co se po vás chce, tedy teorii a terminologii a přesto tu plácáte podobné hovadiny, to už je napováženou.

    Vykašlete se na to, jak dle vašeho uvažování se snažim působit nebo tvářit nebo nevim co - na vás, (jako by snad váš pohled, který jste dosud předvedli něco znamenal v této problematice :)) a zkuzte mi to vyargumentovat. Ale to už by bylo horší, co?

    S žádným guruem jsem se nesetkal, ani s pravým, ani s falešným, tak alespoň neplkejte takové nesmysly a Hitler byl už úplně jiný příběh... Působíte dojmem, že nic neumíte, nic neznáte, takže jestli jste byli žáci swámího, tak nevím jestli nejlépe nesvědšíte proti němu tím, že píšete o duch. věcech. To jsou teda perly. Samozřejmě je možné, že máte se swámím pravdu, ale já jsem se s nim nesetkal.

    OdpovědětVymazat
  34. 22.7. 1.57
    Respektuju to co jste napsala a vidím, že vám nebudu moci poruzumět tak, jak by jste si představovala, protože to nechápu, jelikož jsem nebyl nikdy členem podobné společnosti, spolku nebo sekty. viz např. vaše citace:

    " ..některé vůbec nenapadne, že jde o zneužívání.." " Jinak momentálně se našla jedna žena, jejíž případ není promlčen, ale neskutečně se bojí. Než z jedné z žen, které jsme zveřejnili své zkušenosti přiznala, že se jí stalo totéž, mluvila s ní snad 7x nebo 8x. Sama si vůbec zpočátku nepřipouštěla, že jde o sex. Nevím, kdy bude připravená promluvit na veřejnosti."

    ..tohle je opravdu k posouzení na odborníkovi, tohle normálnímu člověku hlava nebere, nevím jestli je možné takhle vymýt hlavu ve spolku nebo zda už tam s tím problémem ty ženy vstupovaly a spíš měly navštívit nejdříve psychologa než se začnou zajímat o duchovní displíny...?

    Se swámím netuším jak to bylo, vzhledem k tomu, jak tu upřímně působíte, tak vám přeji, ať se vám podaří dokázat to, co si myslíte, že by se dokázat mělo :) a nesmíte se zlobit na ostatní, že nepřiklání hned na stranu, kterou se zde na blogu snaží vnutit, člověk by měl být obezřetný a sbírat fakta. Každopádně, kdyby se nepovedlo nic jiného, jsem přesvědčený o tom, že varování veřejnosti bylo podáno, tak jestli je i toto pro vás úspěch? ;)

    Mějte se hezky.

    OdpovědětVymazat
  35. Zdá se, že Ti nejhorlivější -ánandové, -déví či - purí, kteří dosáhli takové důvěry, že se stali organizátory (samozřejmě bez ega, neboť to je největší nepřítel jogína), byli současně s dosazením do funkcí osvíceni. Oni nepochybují, oni vědí! Tudíž žádný problém neexistuje. A ten, kdo tvrdí, že ano, lže! Zkuste se jich zeptat, já jsem to udělala. Kde je ta vaše proklamovaná láska -ánandové? Odhoďte svoje božská jména, tvář už jste ztratili! Právě jsem se dověděla, že pátráte po jménech těch, kteří se pouze ptají. Kdo se může bát pravdy? Co nám za to uděláte?

    OdpovědětVymazat
  36. Co ty kluku jeden "pobavený", který ses ani nenaučil česky natož "duchovnu" nám tady do toho kecáš? My jsme to sice nikam nedotáhli, ale jak pravil náš guru, ty - bez gurua - nemáš ani tu šanci někam to dotáhnout!

    OdpovědětVymazat
  37. Předpokládájíc, že "pobavený" je totožný s "za pobaveného", doporučuji témuž vstup do JDŽ. Tam jsou takových mudrlantů mračna. Bude se tam cítit jako doma. Smajlíky nepoužívám, spoléhám na inteligenci čtenáře.

    OdpovědětVymazat
  38. Čeština pro takového pobaveného mudrlanta, který tu zvyšuje kvalitu této diskuze používá výraz pošuk.....nic ve zlém, pobavme se navzájem, klidně si tu zasoupeřte kdo je pokročilejší, ale důležité je používat vlastní slova, na knižní vyčtené spekulace nemá cenu reagovat.....

    OdpovědětVymazat
  39. Škoda, že si tady někdo léčí své ego, myslím, že diskutovat tenhle problém jde i bez toho. Tady jde o to, že jeden z mnoha "jet gurus" (pan Garg)pravděpodobně zneužil důvěru mladých dívek a praktikoval s nimi své tantrické touhy (proč jen s mladými-nezasloužily by si i důchodkyně takovou nadstandardní péči?)Pan Garg je na pohled pravým opakem jogína, jeho "světec odpovídá na kámen ovocem jako strom" je jen dalším důkazem, že káže vodu a pije víno, nelze než říct:byli jsme podvedeni-naše hloupost, ale u těch dívek mě to upřímně štve:pravděpodobně několik jogínů o tom dlouho vědělo a dívky se jim svěřily, ale přesto mlčí.......nebyl to jen pan Garg, kdo je mistr manipulace, že paní J.P.?

    OdpovědětVymazat
  40. Požadoval někdo z vás od organizátorů své skupiny oficiální vyjádření k této situaci či k Výzvě k výborům JDŽ? Dostal jinou odpověď, než že jsou to lži a nebudeme se o tom bavit?

    OdpovědětVymazat
  41. Na mou předchozí otázku nikdo nereaguje. Zřejmě má podobnou zkušenost jako já. Podrobnosti nemůže zveřejnit, aniž by se nevystavil identifikaci, jistému tlaku a následného vyčlenění.(I když - děje se to i bez toho. Říkají, že tyto stránky nečtou, aby neohrozili "svou víru". Kolik objektivity je pak v jejich soudech, závěrech, když odmítají naslouchat,číst...? Jak je vyjádřeno v jednom z příspěvků - víra se stala jejich pracovním nástrojem). V tomto bodě mají org. jistou výhodu. Scházejí se, komunikují a jednají bez zábran a ve jménu všech. Pokud k otevřenosti v jednání nenastane mezi hlavními aktéry a dále mezi těmi, kteří nesou odpovědnost za zamlčování faktů, vytváření falešného obrazu a v důsledku toho odpovědnost za celý vývoj událostí, jež vyústily do této situace zpochybňující korektnost JDŽ, nemůže toto nikdo očekávat od těch, kteří jsou vším tím balastem zasaženi, ale podíl na něm žádný nemají - nezúčastnili se. Nejsem ničí "voják" a nesmím být žádnou ze stran obětována! A proto zde pouze anonymně vyjadřuji to, za co mohu stoprocentně ručit - "svou" nespokojenost, "své" osobní zkušenosti - nezpochybnitelná fakta. Tato moje anonymita zde se mi příčí. Je pro mě přijatelná pouze jako prevence před možnými neoprávněnými exekucemi ze strany organizace a její další blamáží v očích veřejnosti. A o to tady jde. Ať čtenář nepochybuje, že se ve své organizaci vyjadřuji přímo. Moje vstřícnost jde ruku v ruce s hazardem. Ale s tím počítá každý, pro koho je samozřejmé hledání pravdy za všech okolností. Bylo nám přece vštěpováno, že se nesmíme litovat.
    Toto přece nemůže být jóga!

    OdpovědětVymazat
  42. Čerstvá zkušenost plebejce: Lhali mi do očí, "pravověrní". Nenašel se žádný z očitých svědků, který by přiznal pravdu. Doporučují rozhodovat se svým srdcem - oni i lžou ze srdce! Takto se koná ve jménu víry a lásky ke gurudévovi, přátelé! Jakou hodnotu mohou mít jejich "meditace, zpěvy, modlitby" - za toho a onoho (vyvoleného), za harmonii, za světový mír...To jsou výsledky mnohaleté práce na sobě? A ovlivňují druhé, kteří když přijde k věci, je vlastně nezajímají. Bída, bída, bída...

    OdpovědětVymazat